Yolcu360 Blog
sonbahar-kamp-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sonbaharda Kamp Yapabileceğiniz 5 Sakin Yer

Sonbaharda Kamp Yapabileceğiniz 5 Sakin Yer

Sıcak yaz günlerini ardımızda bırakmış olsak da hala açık havada yapabileceğimiz pek çok etkinlik var. Hazır kalabalıklar da çekilmişken ister deniz kenarında, ister doğanın kalbinde kamp yapmak en keyifli sonbahar ritüellerinden biri. Yapraklar yeşilden sarıya dönerken bu renk cümbüşüne tanık olmak, kış gelmeden açık havanın tadını doyasıya çıkarmak isteyenler; malzemelerinizi hazırlayın!  Siz de Yolcu360’ın araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, sakin kamp rotalarını keşfetmeye ne dersiniz?

  • Kaz Dağları, Balıkesir

Doğa ile iç içe birkaç gün geçirmek isteyenler için Kaz Dağları nokta atışı adreslerden biri. Ciğerlerinizin oksijene, gözlerinizin doğanın en güzel renklerine doyacağı Kaz Dağları’nda çadır kurabileceğiniz pek çok kamp alanı mevcut. Mehmetalan Köyü’nde iki kilometre mesafede yer alan Hızır Kamp Alanı kampseverlerin gözdesi. Akaleos ve Endes kamp alanları da bölgeye geldiğinizde kamp kurabileceğiniz diğer adresler. Burada yapabileceğiniz aktiviteler saymakla bitmez. Yoga etkinlikleriyle hem zihninizi hem bedeninizi rahatlatabilir, doğanın kalbinde yürüyüşe çıkabilir, jeep safari turları ile nabzınızı yükseltebilirsiniz. Yolcu360’ın Balıkesir araç kiralama seçeneklerinden dilediğiniz aracı seçerek Kaz Dağları’na kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

 

  • Aladağlar, Niğde

Kampseverlerin yanı sıra tırmanışçılar için de popüler rotalardan biri olan Aladağlar Adana, Niğde, Kayseri illeri arasında. Türkiye’nin Alpleri olarak adlandırılan Aladağlar’ın en merkezi kamp alanlarından biri Sokullupınar. Çadırınızı kurduktan sonra bölgenin eşsiz coğrafyasını keşfetmek için trekkinge çıkmaya hazır olun. Demirkazık Köyü’nden yarım saatlik bir araba yolculuğu ile ulaşabileceğiniz Sokullupınar kamp alanında temiz su kaynağı da mevcut.

Niğde Gezilecek Yerler / Niğde Gezi Rehberi

  • Yenice Kent Ormanı, Karabük

Batı Karadeniz Bölgesi’ne doğru harika bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? Türkiye’nin en büyük ormanı olarak bilinen Yenice Kent Ormanı doğanın muhteşem güzelliğini gözler önüne seriyor. Özellikle hafta sonu kampı için en ideal adreslerden olan Yenice Kent Ormanı’nda şehir hayatının tüm stresini geride bırakabilirsiniz. Şeker Kanyonu bölgede kamp yapmak için en fazla tercih edilen adreslerden. Sorgun Yaylası, Eğriova Göleti, Darıyazısı çadırınızı alıp doğanın kalbine yerleşebileceğiniz diğer noktalar. Fotoğraf makinenizi yanınıza almayı sakın unutmayın! Ayrıca, Yolcu360’ın Karabük araç kiralama seçeneklerini inceleyerek binlerce marka ve model arasından size kendinize en uygun aracı kolaylıkla kiralayabilirsiniz.

 

  • Pürenli Yaylası, Düzce

Pürenli Yaylası İstanbul’dan fazla uzaklaşmadan kamp kurabileceğiniz, son yılların adeta yükselen yıldızı. Özellikle sonbahar döneminde oldukça sakin olan Pürenli Yaylası’nda kuş seslerini dinleyerek kitabınızı okuyabilir, yürüyüş turuna çıkabilir, makinenizle kartpostallık kareler yakalayabilirsiniz. Ayrıca Balıklı Yaylası, Güzeldere Şelalesi ve Efteni Gölü bölgede ziyaret edebileceğiniz diğer adresler.

Düzce Gezilecek Yerler | Düzce Turistik Yerler

  • Erikli Yaylası, Yalova

Ormanlara eşlik eden şelaleler ve göllerle çevrili Erikli Yaylası huzur dolu birkaç gün geçirmek için kamp rotanıza ekleyebileceğiniz adreslerden biri. Ücretli kamp alanında tuvalet ve lokanta gibi imkanlar da mevcut. Büyük Dipsiz Göl ve Küçük Dipsiz Göl bölgenin doğal güzellikleri arasında yer alırken telefon çekmediği için kendinizi dünyadan tamamen soyutlanmış hissetmeniz olası. Son olarak kampseverlere küçük bir not: Lütfen kamp yaptıktan sonra çöplerinizi toplamayı unutmayın! Erikli Yaylası’nı keşfetmek için Yolcu360 Yalova araç kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

 

Yorum ekle