Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Sokak Lezzetleriyle Hayran Bırakan 4 Dünya Şehri

Sokak Lezzetleriyle Hayran Bırakan 4 Dünya Şehri

Bir ülkenin mutfağını tanımak için her zaman ünlü restoranlara gitmek zorunda değilsiniz. Sokak yemekleri farklı bir kültürü ve bulunduğunuz ülkenin mutfağını keşfetmenizi sağlayacak en iyi yollardan biri. Tokyo’dan Meksika’ya uzanan sokak yemekleriyle ünlü şehirlere doğru keyifli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz?

Sokak Lezzetleriyle Hayran Bırakan Şehirler

  • Tokyo, Japonya

38 milyonluk nüfusuyla dünyanın en kalabalık metropolü olan Tokyo unutulmaz bir Uzakdoğu deneyimi yaşamak isteyenler için harika bir başlangıç noktası olabilir. Devasa gökdelenleri, ihtişamlı tapınakları, her daim canlı sokaklarıyla ziyaretçilerini hayran bırakan Japonya’nın başkenti Tokyo yeme içme kültürüyle de bambaşka deneyimlere yelken açmanızı sağlıyor. Izgara kalamar olarak bilinen Ikayaki Tokyo’nun ünlü sokak yemekleri arasında yer alıyor. Soya sosu ve baharatlarla lezzetlendirilen Ikayaki damakta nefis bir tat bırakıyor. Balık şeklindeki Japon keki Taiyaki, pirinç unundan hazırlanan köfte benzeri Dango, Japon omleti Tamagoyaki şehrin ünlü sokak lezzetlerinden birkaçı.

Damak Düşkünlerinin Gitmesi Gereken 7 Şehir yazısı için tıklayınız.

  • Bangkok, Tayland

Bangkok’ta sokak lezzetlerinden kaçmanız neredeyse imkansız. Şehrin hemen her bölgesinde bir yemek tezgahına rastlamanız mümkün. Yeşil papaya salatası Som Tam, Tay usulü kızarmış pilav Khao Pad, noodle, karides, soya filizi ve yumurta ile hazırlanan Pad Thai, acılı ekşili Tom Yum çorbası, kızarmış tavuk Gai Tod Bangkok’a gelmişken deneyebileceğiniz ünlü sokak lezzetleri arasında.

  • Hanoi, Vietnam

Güneydoğu Asya ülkelerinin birçoğu gibi Vietnam’da da baş döndürücü sokak lezzetleri gurme gezginleri kendisine çekmeyi başarıyor. Başkent Hanoi yeme-içme bakımından adeta bir cennet. Yerel pazarlar, sokaklarda hizmet veren yemek arabaları ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar açık olan rengarenk tezgahlar mide şöleni yaşatacak cinsten. Vietnam usulü noodle çorbası Pho, kurutulmuş dana eti, kalamar, karides, nane, fesleğen ve tatlı ekşi sos ile hazırlanan Banh Trang Tron, baget ekmeği ile hazırlanan ve her yerde rahatlıkla bulabileceğiniz meşhur sandviç Banh Mi, puding, içecek veya tatlı şeklinde satılan Che lezzet düşkünlerinin listesinde bulunması gereken yemeklerden.

  • Mexico City, Meksika

Sokak yemekleri konusunda dünyanın en ünlü ülkelerinden biri olan Meksika’da denenmesi gereken lezzetlerden ilki elbette taco. Küçük tortilla ekmeklerinin arasına isteğinize göre et ya da fasulye, peynir, mantar gibi farklı çeşitlerle hazırlanan tacolar hem çok lezzetli hem de ayak üstü atıştırmak için en ideal seçenek. Bir taneyle asla yetinmeyeceğiniz sokak lezzetlerinden biri de quesadilla. Tortilla ekmeğinin içerisine peynir veya sebze çeşitlerinin doldurulmasıyla hazırlanan quesadilla için çoğunlukla mozarella benzeri Oaxaca peyniri tercih ediliyor. Kızgın yağda kızartılan ve çikolata sosu ile servis edilen Churros, Meksika usulü mısır olarak bilinen Elote, et ve sebze çeşitleriyle hazırlanan hamur işi Gordita sizleri nefis bir gastronomi yolculuğuna çıkartıyor.

İstanbul’un En İyi Meksika Restoranları için tıklayınız.

Yorum ekle