Yolcu360 Blog
smart fortwo 2018

Smart Tam 20 Yaşında Desek!

Smart markası kaç yıllık bir marka? Smart Mercedes’in mi? Smart fiyatları nasıl? Smart markası yirminci yaşını geçtiğimiz aylarda kutladı. Biz de markayı ve mikro arabaları biraz inceledik…

Smart Tam 20 Yaşında Desek!

Smart BeyazSmart markası, onu trafikte az gördüğümüzden mi, aşırı modern bir havası olduğundan mı bilemiyoruz ama sanki daha dün piyasaya sürülmüş, yeni bir otomobil edasında. Biri, Smart tam 20 yaşında dese; “hadi canım” diyesi geliyor insanın. Ama evet, Smart markası tam 20 yaşında.

Bir otomobil düşünün onu park etmek çok kolay, minicik park aralıklarına bile girebilir, eğlenceli ve çok genç bir havası var ve çok yenilikçi.

Mercedes & Smart İlişkisi

smart fortwo 2018

Mercedes, 1980’lerde şehir içinde gençlerin ve özellikle kadınların rahatça kullanabileceği, çok fonksiyonel minik bir otomobil üretmek istedi. Ancak bu projeyi tamamlayamadı. Aynı dönemde İsviçreli Swatch’ın sahibi Nicolas Hayek de otomobil işine girmek ve minik bir otomobil tasarımı ile adını duyurmak istiyordu. 1994’te Swatch, Benz, Daimer bir araya geldi ve MCC projesi başladı. 1994’te Eco Speedster ve Eco Sprinter modelleri piyasaya sunuldu. 1997’de de Swatch’ın S harfi, Mercedes’in M harfi ve Art sözcüğünün üç harfi ile Smart markası doğdu. Bu arada kısa bir süre sonra saat işinden şaşmayacaksın diye düşünen Swatch, hisselerini Mercedes’e devretti.

Smart Fortwo Cabrio İncelemesi için tıklayınız.

Micro Otomobiller

SmartMini minnacık otomobiller listesi, epey uzun alsında. Pek çok marka, böyle küçük şehir otomobilleri üretti. Hatta bunların hemen hepsi kült oldu. Çünkü tasarımları çok özgündü. Mesela Mini Cooper, Nissan Micra, Ford K, Fiat 500, Citroen2, renault4…

 

 

Minikleri Karşılaştırdık: Hyundai i10/ Kia Picanto/ Nissan Micra

Yolcu360 ile Araç Kiralama
  • Birden fazla rent a car firmasının müsait araç listesine tek web sayfası üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.
  • Rent a car için kredi kartına 9 taksitle araç kiralayabilirsiniz. Bu sayede ödeme konusunda sorun yaşamazsınız. Seyahatiniz esnasında ödeme konusunda kafanızda soru işaretleri oluşmaz ve tatilinizde ulaşım konusunda sorun yaşamazsınız.
  • En uygun araç kiralama hizmetleri için dilediğiniz her an ulaşabileceğiniz bir online sistem sunar. Böylece araba kiralarken daha pratik bir yöntem tercih etmiş olursunuz.
  • Online olarak sadece akıllı telefonunuzla bile araç kiralama işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Vakitten tasarruf edersiniz. İstediğiniz her yerde araç kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Sistem üzerinden bir bölgedeki örneğin İstanbul’da ki en uygun fiyatlı kiralık otomobil seçeneğini bir kaç saniye içinde görüntüleyebilirsiniz. Zamanı verimli kullanmış olursunuz. İstediğiniz aracı hemen bulabilirsiniz.
  • Yolcu360 üzerinden araba kiralama için fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Bu sayede bütçenize en uygun olan araçları rahatlıkla bulabilirsiniz.
  • Oto kiralama için planlarınız değişirse Yolcu360 size koşulsuz iptal hakkı verir. Böylece bir yandan seyahat planlarınızın değişikliği ile ilgili sorunları çözmeye çalışırken birde kiraladığınız aracı iptal etmekle uğraşmazsınız.

Araç kiralama ve kiralık araba seçenekleri için tıklayın.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle