Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Siena Gezilecek Yerler | İtalya Turu

Siena Gezilecek Yerler | İtalya Turu

İtalya’nın en güzel şehirlerinden biri olan Siena, Kuzey İtalya’nın incisi olan Toskana Bölgesi içerisinde yer almakta. Siena, tarihi yerleri ve doğal güzellikleri ile mutlaka gezilmesi gereken yerler arasında. Bu yüzden daha önce hiç gitmediyseniz İtalya turu kapsamında Siena gezilecek yerler için bu yıl bir plan yapmanızı öneririz. Siena’ya ulaşımİtalya’ya nasıl gidilir?

Siena

İtalya’nın Toskana Bölgesi’nde yer alan Siena her ne kadar Roma, Floransa ya da Milano gibi ön plana çıkmasa da keşfedilmeye değer şehirlerin başında geliyor. Floransa’ya 70 kilometre uzaklıktaki Siena tam bir ortaçağ kenti. Kahverengi ve hazan sarısı tonlarının hakim olduğu Siena sokaklarını gezerken 14. yüzyıla ışınlanmış gibi hissetmeniz olası. Gelin bu güzel Toskana kentini birlikte keşfedelim.

İtalya turu için öneriler nelerdir? Tıklayınız.

Siena gezilecek yerler

Siena gezinize şehrin en ünlü noktası olan Piazza Del Campo’dan başlayabilirsiniz. Burası yüzyıllardır gelenek haline gelen Palio Yarışları’na ev sahipliği yapıyor. Temmuz ve Ağustos aylarında yılda iki kez düzenlenen Palio Yarışları festival havasında kutlanıyor ve civar şehirlerden on binlerce kişi at yarışı gösterisini izlemek için Siena’ya akın ediyor. Piazza Del Campo Meydanı’nda dikkat çeken en önemli yapı ise Palazzo Pubblico. 800 yılı aşkın süredir Siena Belediye Binası olarak kullanılan tarihi yapı günümüzde müze olarak hizmet veriyor. Hemen yanında yükselen Mangia Kulesi’ne çıkarak Siena manzarasını bir de tepeden izleyebilirsiniz.

Siena gezilecek yerler listenize ekleyebileceğiniz bir diğer yapı ise ortaçağ döneminden günümüze gelen Siena Katedrali. Duomo Meydanı’nda yer alan katedral gotik ve romanesk mimarisiyle oldukça göz alıcı. Katedrale giriş ücreti 2 euro. Palazzo Salimbeni, Fonte Gaia, San Giovanni Vaftizhanesi gezilecek diğer yerler arasında. Her yıl 24 Temmuz 7 Ağustos tarihleri arasında düzenlenen Siena Jazz Festivali ile seyahatinize daha fazla keyif katabilir, 2 Temmuz ve 16 Ağustos tarihlerinde yapılan Palio Yarışları ile bambaşka bir deneyime tanıklık edebilirsiniz. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler!

İtalya’nın Toskana Bölgesi İçin Gezi Rehberi

Siena’ya ulaşım

İstanbul’dan Siena’ya ulaşımın en kolay yolu Bologna üzerinden. İki saatlik uçak yolculuğu sonrası Bologna Havalimanı’ndan Siena’ya geçebilirsiniz. İki şehir arasındaki mesafe yaklaşık 170 kilometre. Eğer bizim gibi İtalya turuna çıktıysanız Floransa’dan Siena’ya ulaşım çok daha kolay. Siena gezilecek yerler için Floransa’dan araç kiralayarak Siena’ya kısa zamanda gidebilirsiniz. Siena şehir merkezine araç girişi yasak olduğu için yürüyerek rahatlıkla gezebilirsiniz.

Floransa gezilecek yerler için tıklayınız.

İtalya vizesi

Turla vize almak

Türk vatandaşlarının Siena gezilecek yerler için İtalya vizesi almaları gerekmekte. İtalya için alınan vize ise Schengen vizesi. İtalya vizesi başvuruları için Türkiye’de İstanbul İtalyan Başkonsolosluğu tarafından yetkilendirilen vize başvuru merkezi olan iDATA’ya gidilmeli.

Schengen vizesi için gerekli evraklar nelerdir sorusunun cevabı için yazımıza tıklayabilirsiniz.

iDATA ofisleri nerede diye merak ediyorsanız, İstanbul Avrupa yakasında Gayrettepe’de bir ofisleri bulunmakta. iDATA Gayrettepe ofisi adres: Esentepe Mh. Büyükdere Cd. No: 127 Astoria Kuleleri Astoria AVM B2 Katı, Esentepe / Şişli. İstanbul Beylikdüzü araç kiralama olanaklarını inceleyerek buraya kolay bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Siena gezilecek yerler vize başvurusu için iDATA’nın İstanbul VIP Harbiye şubesi de mevcut. İDATA İstanbul VIP Harbiye adres: Cumhuriyet Cad. Dörtler Apt. No: 133 K: 1 D: 1 Harbiye/Şişli – İstanbul. İstanbul Ataköy araç kiralama imkanlarından yararlanarak, vize başvurusu için rahat bir şekilde buraya gidebilirsiniz.

İstanbul’un Asya yakasında Altunizade tarafında da şubeleri var. iData Altunizade adres: Altunizade Mah. Kısıklı Cad. Shibuya Sok. Sarkuysan – AK İş Merkezi A Blok No: 4/2 1. Bodrum 1 No’lu Ofis Üsküdar/İstanbul. Siena gezilecek yerler için vize başvurusu yapmaya giderken İstanbul Bostancı araç kiralama opsiyonları ile buraya hızlıca ulaşım sağlayabilirsiniz.

İtalya’ya nasıl gidilir? İtalya ulaşım

İtalya’ya Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Siena gezilecek yerler sonrası İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul en ucuz araç kiralama seçeneklerini sunan Yolcu360 üzerinden İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

 

Yorum ekle