Yolcu360 Blog
sicak-havalarda-seyahat
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Sıcak Havada Seyahat Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Sıcak Havada Seyahat Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler

Pandemi ile evlerimize kapandığımız uzun bir aranın ardından havalar yavaş yavaş ısınmaya başladı. Daha yaz ayları gelmedi ama ekonomiden tasarruf yapmak isteyenler, şimdiden tatil planı yapmaya başladı. Yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde yola çıkmadan önce, gidilecek ülke-şehir hakkında bilgi sahibi olmak aksaklık yaşamaya karşı önemli bir tedbirdir.  Sıcak havada seyahat ederken dikkat etmeniz gerekenleri ve sürüş ipuçlarını sizler için listeledik.

Tatil planınız henüz hazır değilse en iyi bahar destinasyonları yazımız için tıklayın.

Yapmak istediğiniz seyahat türüne göre malzemelerinizi tamamı ile eksiksiz olarak bulundurmaya özen gösterin. Yaz aylarında çıkılacak bu seyahatte malzemeleri titiz bir şekilde seçip hazırlayabilirsiniz. Ailece çıkmaya planladığınız araba yolculuklarından gözünüz korkmasın! Yazın yapılacak yolculuklarda araç kullanımının pek çok kolay yolu var.  Biz de sizin için sıcak havada seyahat ederken ne gibi önlemler alınması gerektiğini detayları ile anlattık. Gelin hep birlikte yazın seyahat ederken dikkat edilmesi gereken hususlara bakalım…  

sicak-havalarda-seyahat-2

Yazın sıcak havalarda seyahat etmek aracınıza ilk bindiğiniz andan itibaren çekilmez bir hal alabilir. Sıcağın fazla yaşandığı şehirlerde iseniz aracınızı serin tutmak için her türlü önlemleri almalısınız. Peki nedir bu önlemler? Aracınızı ve kendinizi serin tutmak için birçok yol var. İşte bu yöntemler. 

İlk önce aracınızın seyahatten önce serin yerlere bırakmaya çalışın. Kapalı otopark ya da serin ağaç gölgelerini buna örnek verebiliriz. Güneş ışınlarının aracınıza direkt temasını engelleyin. Bu sizi, seyahat sırasında serinlemek için bir sıfır önde başlatır. 

Seyahate Erken Saatte Çıkmalısınız 

Çıkacağınız seyahat yaz ayında ve havların sıcak olduğu zaman olduğu için gün ışımadan ya da gece yolculuk yapmak sizin için daha iyi bir alternatif olabilir. Bir gün önceden tüm hazırlıkları yaptıysanız eğer gün ışımadan yaz ayında seyahat yapmak önerilebilir. 

Araç Yağı Kontrolü Yapılmalı 

Yaz ayları geldiğinde havaların ısınması ile aracınızdaki teknik arızalarda bir yerde açığa çıkıyor. Sık sık aracınızın ihtiyaçlarını göz önünde bulundurmanız gerekir. Örneğin aracınızın yağ miktarını sık sık kontrol etmelisiniz. Aracınızda bulunan yağ sürtünmeye engel olur ve bu yağ azaldığı zaman sürtünme artar. Bu artan sürtünme motor ısısını yükseltir ve bu da araçta hararet oluşmasına sebep olur. 

Camlara Klima Takın 

Sıcaktan bunalmamak için muhakkak araba camlarınıza güneşlik takın deriz. Böylece son derece konforlu bir yolculuk geçirmiş olursunuz. Sizler de bu eşsiz yolculuktan keyif alırsınız. Ek olarak; yaz seyahatlerinde kendiniz ve yanınızdakiler için kesinlikle güneş kremini her daim arabanızda bulundurmaya özen göstermeniz önerilir. 

Klimayı 5-10 dakika Önce Ayarlayın 

sicak-havalarda-seyahat-1

Yazın seyahate çıkacaksınız ve aracınız uzun süre güneş altında kaldı bu durumda eğer aceleniz yoksa aracınızın klimasını 5-10 dakika önceden açıp araç içinin serinlemesini sağlayabilirsiniz. Bu size daha fresh bir yolculuk sağlayacaktır. Sıcak çekilmez yolculukları çekilir hale getirmek sizin elinizde. 

Doğal Bitkilerden Yararlanın 

Sadece klimayı açmak sıcak yaz yolculuklarını serinletmek için yeterli olmayabilir. Doğal bitkilerde kullanmak serinlemenize yardımcı olacaktır. Doğal serinlik verici birçok bitki mevcut. Peki nedir bu bitkiler? Nane, lavanta, limon, papatya, portakal, okaliptüs ve Hint defnesi olarak sıralayabiliriz. Aynı zamanda bu bitkilerden üretilen sprey, kolonya vb  şeyler bulundurulabilir. Yaz aylarında araç içinde serinlemenize yardımcı olacak ek ürünler olarak bunları önerebiliriz 

Sıcak Havada Seyahat: İnce Kıyafetler Tercih Edin 

Sıcak havalarda yolculuk yaparken giydiğimiz kıyafetler önemli. Giyilen kıyafetler serin bir yolculuk için daha fazla ince gömlek, t-shirt  tercih edilmelidir. Yanınıza fazladan ince kıyafetler almalısınız. Kalın pamuklu kıyafetler tercih edilmemelidir. Aynı zamanda yaz seyahatleri için yanınızda şapka, gözlük gibi aksesuarlarda bulundurun. Serin kalmanıza yardımcı olacak küçük detaylar diyebiliriz. 

Su Tüketimi 

Yolculuk esnasında önceden hazırlanmış serin içecekler ve su tüketmeye özen gösterin. Su tüketmek vücudu serin tutmaya enerjik bir yolculuk sunmaya yardımcı olacaktır. 

Yediklerinize Dikkat Edin 

Yazın seyahat edecek yolcular ister kendi araca ister başka araçla olsun seyahate çıkmadan önce yediği şeylere mutlaka dikkat etmelidir. Yağlı ve baharatlı yiyecekler mideye ağır geleceğinden uzak durulmasında fayda vardır. Yolculuğunuzun yaz aylarındaki sıcaklarda kabusa dönmesini istemiyorsanız burası önemli. 

Sıcak Havada Seyahat: Duraklayarak Gitmeye Özen Gösterin 

Yaz aylarında özelliklede kendi aracınızda seyahat ederken bunaldığınızda ya da yorulduğunuzda duraklamaya ve bu duraklarda dinlenmeye özen gösterin. Kaza yapmamak ve vücudun daha dinç olmasını sağlamak için molalar vererek seyahat önemli. Zaman kaygısı ve stres yaşamamak içinde molanın önemi büyük. 

İlaç Önemli 

Yaz aylarında yolculuk yapacak kişi rahatsızlığı varsa mutlaka ilaçlarını yanına almalıdır. Madde madde anlattığımız gibi yaz aylarında konforlu bir yolculuk yapmanın pek çok şekli mevcut. Siz de tavsiye ettiğimi yöntemleri göz önünde bulundurarak daha serin, güvenli ve hesaplı bir yaz yolculuğu gerçekleştirebilirsiniz. 

Seyahat bütçenizin sizin için ne kadar önemli olduğunu mutlaka biliyorsunuzdur. Yaz seyahatiniz için ne kadar bütçe harcayacağınızı siz kendiniz önceden ayarlamalısınız.  

Yolculuk esnasında herhangi bir teknik sıkıntıyla karşılaşmamak için yukarıda belirttiğimiz hususlara da dikkat edilmelidir. Size tavsiyemiz; yazın seyahat ederken, sıcak havalarda herhangi bir sorun yaşamamak için alabildiğiniz her türlü önlemi alın. İşlerinizi önceden planlayın ve ona göre hareket edin. Ayrıca seyahat için planladığınız her şeyi not defterinize eklemeyi unutmayın. Şimdiden iyi tatiller.

Tatil İçin Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle