Yolcu360 Blog
cocuk-kitaplari
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Seyahat ve Keşif Konulu En Güzel 10 Çocuk Kitabı

Seyahat ve Keşif Konulu En Güzel 10 Çocuk Kitabı

Seyahat konulu en güzel 5 çocuk kitabı ile aile seyahatlerinizi hem daha keyifli hem de daha verimli geçirmeye ne dersiniz? Seyahat ve keşif temalı birbirinden sürükleyici, çocuklarınızın keyifle okuyacağı kitaplar listesi ile karşınızdayız!

Gezi Kitapları ile Çocuklara Seyahati Sevdirmek

Gezi kitapları okuyan çocuklar geziler ile daha yakın ve olumlu ilişki kuruyor. Erken yaşta kitap okumaya başlayan çocuklar için gezi kitapları iyi birer alternatif.  Tatil kitapları olarak da nitelendirilebilen kitaplar her yaş grubuna uygu çeşitlere sahip. Çocuğunuz 3-6 yaş arasında ise farklı bir alternatifi olduğu gibi 8-12 yaş aralığında da farklı seçenekler alabiliyorsunuz. Resimli tatil kitapları, klasiklerin içerisinde yer alan gezi kitapları ve benzeri bu listeyi oluşturuyor.

Her çocuk kendi zevklerine bağlı olarak uygun bir seyahat kitabı seçiyor. Bu nedenle çocukları serbest bırakmak ve kendi kitaplarını seçmelerini sağlamak bir avantaj. Seyahat kitapları gezilen yerlere, kurguya göre birçok farklı konseptlere sahip. Bazı seyahat kitaplarında tek bir karakter seyahat ediyor. Bazılarında ise bir grubun seyahat hikayesi çocuklara eşlik ediyor. Kitaplar içinde gezilen yerler de bazen Avrupa olabildiği gibi bazen ise Hindistan, Çin gibi çok daha farklı kültürler olabiliyor. Tüm bu kitaplar içerisinden çocuklarının en ilgisini çekenleri seçerek onları seyahatlere çok daha pozitif hazırlama imkanı buluyorsunuz.

Seyahat ve Keşif Temalı Çocuk Kitapları

Çocuklara seyahati sevdiren 5 kitap çocukların zevklerine bağlı. Çocuk seyahat kitapları birçok farklı konsepte ayrılıyor. Dünya gezileri, bir ülke içerisinde yapılan seyahatler, tren veya uçak ile yapılan geziler bunlara örnek diyebiliriz. Bu nedenle her çocuğun farklı parçalar ile seyahati seveceğini bilmeniz gerekiyor. Yine de dünya üzerinde herkesin bildiği ve çokça sevilen seyahat kitapları var. Pek çok çocuk bu kitapları okuyor ve seyahate ilgi duyuyor. Bu kitaplar bazen eski tarihe sahip olabildiği gibi yeni kitaplar da yer alıyor. 

  • Jules Verne – Balonla Beş Hafta

cocuk-kitaplari-5

Jules Verne birçok seyahat kitabı ile biliniyor. Fransız yazarın seyahat kitaplarından biri de Balonla Beş Hafta. Balonla Beş Hafta kitabının basımı 1863 yılında yapılıyor. Yazar için ilk romanı olması açısından özel bir önem taşıyor. Kitap kısa sürede bir üne kavuşuyor. Roman içerisinde Dr. Fergusson ana karakteri oluşturuyor. Dr. Fergusson bir sıcak hava balonu ile Afrika’ya seyahat ediyor. Doktorun bu yolculukta karşılaştığı olaylar ise kitabın konusunu oluşturuyor. Kitap sanıldığından çok daha ayrıntılı bir içeriği barındırıyor. Çünkü kitapta gezilen yerlerin enlem ve boylamları da yazar tarafından belirtiliyor. Bilim romanı anlayışının bir örneği olan bu kitap Avrupalılar’ın o dönem ilgi gösterdiği Afrika’ya yeni bir seyahati biçimi oluyor.

Bugün dahi pek çok kişinin ilgi gösterdiği bilim romanı her yaş grubuna hitap ediyor. Kitabın birçok farklı versiyonunu bulmanız mümkün. Bu kitabın resimli, kısaltılmış hali veya orijinali hali gibi versiyonlarını çocuğunuzun yaş grubuna göre seçiyorsunuz. 

  • Jonathan Swift – Gulliver’in Gezileri

cocuk-kitaplari-4.jpg

Gulliver’in Gezileri hem maceracı hem de fantastik unsurları ile bugün dahi pek çok insanın ilgisini çekiyor. Jonathan Swift’in bu kitabında ana karakter Lemuel Gulliver oluyor. Bir doktor olan Gulliver daha iyi miktarlarda para kazanmak için gemide iş bulmayı tercih ediyor. Denizde doktorluk yaparak geçimini sağlayan Doktor Gulliver fırtınaya yakalanıyor. Fırtına esnasında batan gemi ile Gulliver, gözlerini farklı bir dünyada açıyor. Gulliver’in Gezileri 4 farklı yolculuğu kapsıyor. Böylelikle farklı yerler ve keyifli fantastik unsurlar çocuklarınızı bekliyor.

  • Chris van Allsburg – Kutup Ekspresi

cocuk-kitaplari-3

Kutup Ekspresi daha heyecanlı bir seyahati tercih eden çocukların ilgisini çekiyor. Tüm şehirde bir sessizlik oluyor ve Kutup Ekspresi yola çıkıyor. Gelen gizemli trene binen ana karakterin maceraları ise böyle başlıyor. Ana karakterimiz önceki Noeller sebebi ile Noel Baba’ya olan inancını kaybediyor. Trene binen ana karakterin dışında farklı karakterler de görüyorsunuz. Bunlar Noel Baba’yı görebilecek özel çocuklar. Macera da çocukların birlikte yaptığı tren seyahatini anlatıyor. 

  • Gilbert Delahaye – Ayşegül Seyahatte

cocuk-kitaplari-2

Ayşegül serisi özellikle 3-6 yaş grubuna hitap ediyor. Seyahat konulu en güzel 5 çocuk kitabı listesinde görmeye şaşırmayacağımız Ayşegül serisi içerisinde pek çok kitabı barındırıyor. Seyahat kitapları kategorisinin vazgeçilmezi olan Ayşegül serisi 5 farklı seyahatten oluşuyor. Ayşegül’ün seyahatleri sadece gittiği yerler ile sınırlı olmuyor. Aynı zamanda Ayşegül’ün seyahat ettiği taşıtlar da bu kitabın konusunu oluşturuyor. Ayşegül seri içerisinde hem vapura hem trene hem de uçağa biniyor. Böylelikle çocuklar için farklı bir bakış açısı sunuyor. 

  • Alexandra ve Daniel Mizielinski – Atlas

cocuk-kitaplari-1

Atlas yüzlerce farklı versiyona sahip bir kitap türü. Atlas tercih edenler her yaş grubundan olabiliyor. Buna karşın Mizielinskiler’in Atlas’ı için çocuklara özgü en iyi atlas diyebiliriz. Bunun sebebi ise resimli olması. Görseller çocukların zihinlerinde kendilerine daha kolay yer buluyor. Böylelikle çocuklar farklı ülkelere seyahate karşı ilgi gösteriyor. Bu nedenle başucu kitabı olarak pek çok kişinin tercihi.

Seyahat kitapları ile çocuklara hayatı ve dünyayı sevdirmeniz mümkün. Tüm bunların yanında seyahati onlarla çok daha keyifli hale de getiriyorsunuz. Seyahat kitabı okuyan çocuklar seyahatlere karşı daha olumlu bir tavır takınıyor. Pek çok macera ve seyahat kitabı çocukların gezmeye olan ilgisini arttırıyor. Tatil kitapları ile farklı dünyalar, coğrafyaların kapılarını aralıyorlar. Sizler de seyahat ederken birçok alternatif sahip oluyorsunuz. Bunlardan biri de araç kiralama oluyor. Aracı olmayanlar için en konforlu yöntem olarak görülen araç kiralama, seyahati daha eğlenceli, özel bir hale getiriyor.

Atlas Obscura Çocuk Gezi Rehberi – Dylan Thuras & Rosemary Mosco

cocuk-kitabi

Kitap, dünya üzerindeki en garip ve ilginç yerleri keşfetmek isteyen çocuklar için tasarlanmıştır. Okuyucular, yeraltı şehirlerine, lav mağaralarına, gizemli göllere ve daha birçok yere yapılan keşiflere katılacaklar. Ayrıca kitap, her bir yerin tarihi ve kültürel önemini anlatırken, yazarlar tarafından verilen özel notlar ve ilginç bilgilerle zenginleştirilmiştir. Çocukların dünya üzerindeki gizemli yerleri keşfetmelerine ve yeni şeyler öğrenmelerine yardımcı olacak bir kitap olarak önerebiliriz.

Minik Gezginler – İlginç Yerler: Genç Kaşifler için Eğlenceli Geziler – Lonely Planet Kids

cocuk-kitabi-

Bu kitap, Türkçe olarak “Minik Gezginler – İlginç Yerler: Genç Kaşifler için Eğlenceli Geziler” adıyla yayınlandı ve Türkiye’de kitapçılarda satışta. Kitap, dünya üzerindeki farklı kültürler, doğal güzellikler ve tarihi yerleri keşfetmek isteyen çocuklar için tasarlanmıştır. Okuyucular, dünya haritasını, farklı ülkelerin bayraklarını ve yerel yemeklerin tariflerini öğrenerek, keşif dolu bir maceraya çıkacaklar.

Vagon Çocukları – Gertrude Chandler Warner

cocuk-kitabi-1

Amerika’da farklı eyaletleri keşfetmek isteyen çocuklar için harika bir seyahat kitabıdır. Kitap, The Boxcar Children serisinin bir parçasıdır ve kardeşler, aileleri olmayan bir amca tarafından verilen bir tren biletiyle Amerika’yı gezmeye karar verirler. Bu yolculuk boyunca, farklı şehirleri, manzaraları ve kültürleri keşfederek, yepyeni bir dünya keşfederler.

Yürümek – Henry David Thoreau

cocuk-kitabi-2

Bu kitap, doğa yürüyüşlerinin önemini vurgulamak için bir hikaye anlatır. Kitap, Henry David Thoreau’nun, doğa ve yalnızlık üzerine yazdığı “Walden” adlı kitabından esinlenerek yazılmıştır. Okuyucular, Walden Gölü’nde yürüyüş yaparken, doğayı keşfetmenin yanı sıra kendi iç dünyalarını da keşfederler. Kitap, doğayla bağ kurmak ve özgürlüğü keşfetmek için yürüyüşün önemini öğretir.

Alice Harikalar Diyarında – Lewis Carroll

cocuk-kitabi-3

Bu kitap, Alice adındaki bir kızın rüyasında geçen fantastik bir macerayı anlatır. Alice, Tavşan Deliği’nden geçerek Harikalar Diyarı’na girer ve burada farklı karakterlerle tanışır. Kitap, keşfetmenin ve hayal gücünün sınırsızlığını vurgular.

Çocuklarınızla Seyahat Etmek İçin Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle