Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Sevgililer Günü’ne Özel Yemek ve Tatlı Tarifleri

Sevgililer Günü’ne Özel Yemek ve Tatlı Tarifleri

14 Şubat Sevgililer Günü için ne pişirilir? Sevgiliye yapılacak tatlı tarifleri neler? Sevgiliye evde yapılacak yemekler hangileri? Sevgiliye yapılabilecek en özel yemek tarifleri arasında neler var? Romantik yemek menüleri içerisinde neler bulunuyor? Sevgililer Günü kapsamında hayat arkadaşınıza özel yemek veya tatlı hazırlamak istiyorsanız. Bu yazı tam sizlik. Birbirinden güzel yemek ve tatlı önerilerini bulabileceğiniz 14 Şubat Sevgililer Günü’ne özel yemek ve tatlı tarifleri sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Sevgililer Günü Menüsü / Sevgililer Günü’ne Özel Yemek ve Tatlı Tarifleri

  • Narenciye ile Pişmiş Somon
Kaynak: https://www.countryliving.com/

Fırını önceden 200 derecede ısıtın. 1 mandalinayı dilimleyin. Ardından fırın tepsisinin ortasına dilimlenmiş mandalina, limon ve kekik dallarını yerleştirin. Somonu koyun.

1 mandalina kabuğunu bir ölçü kabına rendeleyin, daha sonrasında kalan her iki mandalinanında suyunu sıkın (yaklaşık 1/4 fincanlık mandalina suyu olmalı). Bal ekleyin ve eriyene kadar çırpın. Bu karışımla somonu fırçalayın, ardından rezene ve kekik yaprakları serpin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 10 dakika fırına sokun.

Kalan meyve suyu karışımıyla somonu tekrar fırçalayın ve 12 ila 15 dakika boyunca yeniden pişirin.

  • Karnabahar Çorbası
Kaynak: https://www.countryliving.com/

Geniş bir tencerede süt, et suyu, karnabahar, patates, soğan, sarımsak ve kekiği karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Orta-yüksek ateşte kaynatın; ısıyı azaltın ve sebzeler çok yumuşayana kadar 18-20 dakika kısmen kapalı olarak pişirin.

Bu arada tereyağını büyük bir tavada orta ateşte eritin. Altın kahverengi olana kadar 2-4 dakika ara sıra döndürerek pişirin. Ekmeği ekleyin ve sık sık karıştırarak 10 ila 12 dakika kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Kekik dallarını atın. Püre haline gelinceye kadar bir blender ile çırpın. Ardından krema ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Özel Gün Yemekleri

  • Cheddar-Yeşil Soğanlı Kovboy Biftek ve Patatesi
Kaynak: https://www.countryliving.com/

Bir kasede krem ​​peynir, ekşi krema, Cheddar peyniri, yeşil soğan ve acı sosu karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Doğrudan ve dolaylı pişirme için ızgarayı ayarlayın ve orta ateşte ısıtın. Kanola yağı ile ısındıktan sonra hafifçe yağlayın. Patatesleri alüminyum folyo ile sarın ve ateşin dış halkasına doğru yerleştirin. Yumuşayana kadar 1 saat ila 1 saat 10 dakika arasında iki kez dönerek pişirin.

Bu arada brokoliyi zeytinyağında gezdirin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. 10 ila 12 dakika yumuşayana kadar ara sıra çevirerek doğrudan ateşte ızgara yapın. Kabaca doğrayın.

Biftekleri tuz ve karabiberle baharatlayın. Doğrudan ateşte, üstü açık olarak ve 8-10 dakika kızarana kadar pişirin. Biftekleri orta-az pişmiş seviyesinde istiyorsanız 14 ila 16 dakika yeterli. 5 dakika dinlendirin ve sonrasında dilimleyin.

Folyoyu açın ve patatesleri bölün. Üzerine Cheddar karışımı, brokoli ve yeşil soğan ekleyin. Yanında dilimlenmiş biftek ile servis yapın.

 
  • Sarımsaklı ve Biberiyeli Çıtır Tavuk But
Kaynak: Kaynak: https://www.countryliving.com/

Et suyu, limon suyu, hardal, biberiye ve pul biberleri bir kapta çırpın. Azıcık tuz ekleyin.

Demir tavayı orta ateşte sıcak olana kadar 1 ila 2 dakika ısıtın. Tavuk ile birlikte tuz ve biberde atın. 7-9 dakika pişirin. Sonrasında tavuğu çevirin ve ısıyı orta-düşük seviyeye indirin. Sarımsakları ekleyin ve tavuk tamamen pişene kadar 2-3 dakika pişirin. Tavuğu bir tabağa aktarın. Tavaya karışımı ekleyin. 1-2 dakika pişirin.

14 Şubat Sevgililer Gününü Evde Geçirmek İsteyenler İçin Tavsiyeler yazısına tıklayınız.

14 Şubat Sevgililer Günü İçin Yemek Tarifleri

  • Çam Fıstıklı Kremalı Kabak Makarna Gremolata
Kaynak: https://www.countryliving.com/

Paket talimatlarına göre makarnayı pişirin. 1 bardak pişirme suyu ayırın; makarnayı süzün ve tencereye geri koyun.

1 çorba kaşığı yağı büyük bir tencerede orta ateşte ısıtın. Adaçayı ekleyin ve çıtır çıtır olana kadar 2-3 dakika pişirin. Oluklu bir kaşıkla kağıt havlu kaplı bir tabağa aktarın; soğuduğunda parçalara ayırın. Adaçayı, çam fıstığı ve limon kabuğu rendesini bir kase içerisinde karıştırın.

1 çorba kaşığı yağı, arpacık soğanı ve sarımsağı tencereye ekleyin. Tuz ve karabiberle tatlandırın. Ara sıra karıştırarak 1-2 dakika yumuşayana kadar pişirin. Kabak, parmesan, krema, hindistan cevizi ve 1/2 su bardağı ayrılmış makarna suyunu da ekleyin. Hafifçe koyulaşana kadar 3 ila 5 dakika pişirin. Hafif tuz dökün. İsterseniz, pürüzsüz olana kadar püre haline getirmek için bir blender kullanabilirsiniz. Makarnayı ekleyin ve karıştırın. Ardından Çam Fıstıklı Gremolata serperek servis yapın.

  • Parmesanlı Makarna

Paket talimatlarına göre makarnayı kaynar tuzlu suda pişirin. 1 su bardağı makarna suyu ayırın. Boşaltın.

Makarna pişirilirken soğanı orta ateşte büyük derin tavada ara sıra karıştırarak, soğanlar karamelize olana kadar 8-10 dakika soteleyin. Brüksel lahanası ve sarımsağı ekleyin ve yapraklar parlak yeşil olana kadar 2 dakika karıştırarak soteleyin. Makarna, rendelenmiş Parmesan ve 1/2 ila 3/4 bardak ayrılmış makarna suyunu ekleyin. Parmesan eriyene kadar karıştırın. Tuz ve karabiberle tatlandırın.

Hemen biber ve traşlanmış Parmesan serpilerek servis yapın.

14 Şubat Sevgililer Günü İçin Film Önerileri yazısına tıklayınız.

14 Şubat Sevgililer Günü’ne Özel Tatlı Tarifleri
  • Çikolata Kaplı Çilek
Kaynak: https://www.delish.com/

Büyük bir fırın tepsisine yağlı kağıdı koyun. Çilekleri durulayın ve kağıt havluyla kurulayın. Mikrodalgaya uygun küçük bir kapta, çikolata parçacıkları ile hindistancevizi yağını 30 saniyelik aralıklarla tamamen eriyene kadar karıştırın. Çilekleri çikolataya batırın ve hazırlanan fırın tepsisine yerleştirin. Çikolata sertleşene kadar yaklaşık 30 dakika buzdolabında bekletin.

  • Kamp Ateşi Çileği
Kaynak: https://www.delish.com/

Çilekleri bir şişle delin. Beyaz çikolatayı mikrodalgaya uygun küçük bir kaba koyun ve eriyene kadar ısıtın. Kızarmış bir görünüm alana kadar ateşte kızartın ve servis yapın.

  • Oreo Aşkı
Kaynak: https://www.delish.com/

Küçük bir fırın tepsisine yağlı kağıt koyun. Büyük bir kapta eritilmiş beyaz çikolata ve ezilmiş Oreoları birleştirin ve hafif bir şekilde karıştırın. Beyaz çikolata karışımını fırın tepsisine dökün ve eşit bir tabaka halinde yayın. Geri kalan Oreoları ikiye bölün ve erimiş beyaz çikolatanın üzerine yerleştirin. Üzerine daha fazla ezilmiş Oreo ekleyin, ardından üzerine eritilmiş çikolata dökün. Çikolata sertleşene kadar yaklaşık 2 saat soğutun. Parçalara ayırın ve soğuk veya oda sıcaklığında servis yapın

14 Şubat Sevgililer Günü’ne Özel Sofra Dekorasyonu

Harika bir yemek ve tatlı hazırladınız. Şimdi sıra sofra dekorasyonuna geldi. 🙂 Bu muhteşem sofrayı süslemek için size birkaç ufak önerimiz var.

  • Masaya mum koyabilirsiniz. İlla büyük şamdanlı mumlara gerek yok. Küçük mumlarlada sofrayı romantik bir hava katabilirsiniz.
  • Gül yaprakları dökebilirsiniz. Sofraya bir tane gülün yapraklarını serpiştirerek sofranızı süsleyebilirsiniz.
  • Sık kullanmadığınız tabaklarınız varsa bu özel gün için onları kullanmayı tercih edebilirsiniz.
  • Sofranıza kırmızı renkli peçeteler ekleyebilirsiniz. 🙂

Not: Pandemiden sonra romantik bir yemeğe çıkmak isterseniz İstanbul’un Romantik Mekanları yazısına bir göz atabilirsiniz. 🙂

Yorum ekle