Yolcu360 Blog
Selçuk görselleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Selçuk’ta Gezilip Görülecek Ne Var Ne Yok Sizin İçin Baktık!

Selçuk’ta Gezilip Görülecek Ne Var Ne Yok Sizin İçin Baktık!

Selçuk’a yolu düşüp de nereleri gezeceğini bilemeyenler için Selçuk’ta gezilip görülecek ne var ne yok rehberi sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Sizde araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak Selçuk gezilecek yerler için yola çıkmaya hazır mısınız? 🙂

Selçuk’ta Gezilip Görülecek Ne Var Ne Yok Sizin İçin Baktık!

İzmir’in güzel ve şirin ilçelerinden biri olan Selçuk’ta tarih ve doğa bütünleşmiş bir şekilde, sizin tarafınızdan keşfedilmeyi bekliyor. Antik dönemlerden başlayan tarihsel bir yerleşim yeri olmasının avantajı, iyi korunmuş olarak günümüze kadar gelen tarihi eserleri ve muhteşem doğası ile deneyimlemeniz gereken yerlerden biri Selçuk.

Selçuk’ta Gezilecek Yerler Listesi

Gezilecek yer ve görülecek tarihi eserler konusunda Selçuk, diğer birçok yere oranla daha çok ön plana çıkıyor. İlçe merkezinde hemen her yerde görebileceğiniz tarihi eserler ve kalıntılar mevcut. Ama hepsinden önemlisi antik dünyanın en görkemli şehirlerinden biri olan Efes, Selçuk sınırları içerisinde. Selçuk’ta yapacağınız bir gezide ilk görmeniz gereken yer şüphesiz ki Efes Antik Kenti olmalıdır. Agorası, amfi tiyatrosu, Celsus Kitaplığı, Hadrianus Tapınağı ve Kuretler caddesi ile antik dünyanın kapıları ardına kadar açılıyor Efes’te.

Efes’te geçireceğiniz zamanın ardından Ayasuluk tepesine mutlaka uğramalısınız. Çünkü, Artemis Tapınağı, Selçuk Kalesi, St.John Bazilikası, St. Jean Kilisesi, 1375’te yapılmış İsa Bey Cami bu tepeve çevresinde yer alıyor. Bizans, Aydınoğulları ve Osmanlı döneminin karakteristik özelliklerinin harmanı olan Selçuk kalesi tepenin üzerine kurulu. Görkemli surlarıyla hala dimdik ayakta görünüyor. Artemis Tapınağı ve St. Jean Kilisesi arasında konumlanan İsa Bey Camisi ise Anadolu cami mimarisinin en önemli örneklerinden biri.

Meryem Ana Evi ve Yedi Uyuyanlar mağarası da Selçuk’a geldiğinizde görmeniz gereken yerler listesinde yer alıyor. Meryem Ana Evi’nin Hristiyanlarca kutsal sayıldığını ve burayı ziyaret eden hristiyanların hacı sayıldığını da bilgi olarak verelim.

Selçuk’a gittiğinizde Pamucak plajı ve şaraplarıyla ünlü Şirince Köyü’nü ziyaret etmeyi de unutmayın.

İzmir Selçuk araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Selçuk Efes Antik Kenti Hakkında

Selçuk Efes Müzesi

Efsaneye göre Efes Antik Kenti, tarihin kadın savaşçıları Amazonlar tarafından kurulmuş bir yerleşim yeri. Bu konudaki kanıtlar kesinlik taşımadığı için efsane olarak nitelendiriyoruz ama kentin bilinen tarih boyunca çok önemli bir liman kenti olduğu bilgi ve belgelerle kanıtlanmış durumda.

Dünya Mirasları listesinde yer alan Efes’in bilinen tarihi 9000 yıl öncesine dek uzanıyor. Tarih öncesi dönemle birlikte Helenistik dönem, Roma, Bizans, Anadolu Beylikleri dönemi ve Osmanlıyı kapsayan geniş bir kültürel birikime sahip olan Efes aynı zamanda bashettiğimiz dönemlerde önemli bir ticaret merkezi olarak da kullanılmış. Ülkemizin ve dünyanın en önemli tarihi eserlerinden biri olan antik kenti mutlak surette görmelisiniz.

Efes Antik Kenti yazısı için tıklayınız.

Selçuk’ta Ne Yenir?

Ege mutfağının tüm özelliklerini barındıran Selçuk’ta sütlü balık, kirde kebabı, ot kavurması, sardalya buğulama ve Priştine kebabı, mutlaka denemeniz gereken yöresel lezzetlerden.

Selçuk’ta ne yenir yazısı için tıklayınız.

Selçuk’a Nasıl Gidilir?

Selçuk’a otobüsle, havayoluyla ve kendi aracınızla gidebilirsiniz. Selçuk’ta bir havalimanı da var. Eğer İzmir Adnan Menderes Havalimanına inip buradan Selçuk’a geçmeyi düşünüyorsanız araç kiralama seçenekleriyle yaklaşık 1 saatte ilçeye varabilirsiniz. Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleriyle kiraladığınız aracınızla, İzmir – Aydın otoyolunu kullanarak, 40-45 dakika kadar süren bir yolculukla Selçuk’a ulaşabilirsiniz.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle