Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Seat Arona 1.0 Eco TSI DSG İncelemesi

Seat Arona 1.0 Eco TSI DSG İncelemesi

2018 model Seat Arona almayı düşünenler için keyifli bir inceleme yaptık. Seat Arona 2018 modelinin tasarım özellikleri, motor özellikleri, iç mekan detayları ve daha fazlası Seat Arona 1.0 Eco TSI DSG incelemesi yazısının devamında.

Seat Arona 1.0 Eco TSI DSG İncelemesi

Şık, sportif, güçlü, ekonomik bir şehir içi otomobil arıyor, biraz da bagajı büyük olsun ve trafiğe yüksekten baksın istiyorsanız Seat Arona iyi bir seçim. Peki, 2018 Seat Arona modeli hakkında diğer detaylar neler?

Seat Arona Hakkında

İspanyol otomotiv markası Seat’ın crossover aracı Arona, tek kelime ile fonksiyonel bir otomobil. Eğer fonksiyonellik sizin için gerçekten çok önemliyse Seat Arona iyi seçim. İç mekandaki ergonomik düğme yerleşiminden, park kolaylığı sağlayan teknolojilerin donanıma eklenmiş olmasına kadar her şey fonksiyonel ve işlevsel. Araçta hiç bir şey, öylesine yapılmamış…

Seat Arona 2018 Modelinin Tasarımı Nasıl?

Modern ve fonksiyonel bir tasarım anlayışının ürünü olan Arona 2018 modeli, corssover sınıfına henüz dahil oldu. Volkswagen Grubuna ait MQB A0 platformunda üretilen otomobil, daha çok şehirli genç çalışanları hedefliyor. Ön tampon altından başlayan siyah renk plastik koruma detayı aracın sportif yapısına güç kazandırıyor. Ancak yukarıda da bahsettiğimiz gibi İspanyol üretici, bu otomobilde fonksiyonel olmayan hiç bir detaya yer vermemiş. Zira söz konusu plastik korumanın aracı çepeçevre sarması da tesadüf değil. Park sırasında yaşanabilecek ufak sürtünmelerden kaynaklanana çizikleri önlemeyi amaçlıyor.

 

Belirgin ütü izleri çok şık. Petek temalı panjur tasarımı, LED gündüz farlarının tasarımı da ayrıca özgün bir ifade vermiş.

Seat Arona Boyutlar

Aracın boyutları çok iri değil. Ama Crossover bir model için ideal. Ön koltuklar çok rahat ve geniş alan sunulmuş. Boy mesafesi de hem arkada hem de önde yeterli. Bu da iç mekanın aydınlık olmasını da sağlıyor. Arkadaki yüksek şaft tüneli arak koltukta ayak alanını biraz kısıtlamış. Seat Arona ölçüleri şöyle:

 

Seat Arona Dingil Mesafesi: 2566mm

Seat Arona Gövde Uzunluğu: 4138mm

Seat Arona Yükseklik: 1552

Seat Arona Genişlik: 1780mm

Seat Arona Boş Ağırlık: 1135kg.

Seat Arona Bagaj Hacmi: 400-1280 litre

 

Seat Arona İç Mekan Özellikleri

İç mekanda camların geniş olması ve yükseklik çok ferah ve aydınlık bir etki yaratıyor. Ayrıca kabin içindeki her düğme ve aparat erişimi kolay, fonksiyonel bir tasarıma sahip. Cam tavan opsiyonun olmaması olumsuz ancak, iç mekan malzeme kalitesi sınıfına göre iyi. Konsol kaplamasında deri seçeneği var. Bu deri ve diğer malzemeler sert plastik algısını azaltıp kalite etkisi yaratmada başarılı olmuş. Sürücünün dikkatini dağıtan düğme karmaşası yerine son derece sade bir kokpit algısı var. Ayrıca kokpit tasarımında köşeli hatlar hakim. Dairesel form, aracın genelinde yok zaten. Bu da erkeksi bir görünümü baskın kılıyor. 8 inç multimedya ekranının dokunma hassasiyeti çok iyi.

 

Seat Arona Motor Özellikleri Nasıl?

Seat Arona, iki motor seçeneği ile sunuldu ama markanın verdiği habere göre dizel motor seçeneği de olacak. Şimdilik, Seat Arona motor seçenekleri şöyle:

1,0 litrelik 95 HP turbo benzinli motor: sadece manuel şanzıman

1,0 litrelik 110 HP turbo benzinli motor: sadece otomatik şanzıman

Seat Arona Hakkında Detaylar
  1. Bagaj hacmi 400 litre ve sınıfı için gayet yeterli. Ayrıca Seat Arona bagaj zemin yüksekliği ayarlanabiliyor. Böylece daha fonksiyonel bir kullanım elde ediliyor. Koltukları katladığınızda da tam 1280 litrelik bagaj elde ediyorsunuz.
  2. 1,0 litrelik benzinli Seat Arona motoru en düşük MTV diliminde olduğu için çok avantajlı bir sıfır km otomobil seçeneği.
  3. Seat Arona yakıt tüketimi 6 litre ortalamasında. Bu da onu çok ekonomik bir şehir içi otomobil yapıyor.
  4. Hem arkada hem de önde uzun boylular bile rahat rahat oturabiliyor. Diz ve baş mesafesi yeterli.
  5. Çift kavramalı otomatik şanzıman için manuel değişim modu var.
  6. Baz donanım seviyesindeki Seat Arona fiyatları sınıfına göre makul.
  7. Perde havayastıkları tüm donanım seçeneklerinde standart olarak sunuluyor.

Benzinli Seat Arona Motor Özellikleri Teknik Veriler

Motor Tipi ve Konumu: Sıralı, turbo, önde, enlemesine

Yakıt Türü: Benzin

Silindir / Subap Sayısı: 3/12

Silindir Hacmi: 999cc

Maksimum Güç: 85kW/115hp 5000 d/d

Maksimum Tork: 200Nm 2000- 3500 d/d

0-100km/sn Hızlanma: 10,0 sn

Maksimum Hız: 182km/s

Uygun Fiyatlı Kiralık Seat Arona

Seat Arona kiralamak için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz. Araç kiralamak istediğiniz bölgeyi ve tarih aralığını yolcu360.com anasayfasındaki modüle girdikten sonra size sunulan liste üzerinden araçları inceleyebilirsiniz. Böylece uygun fiyata Seat Arona kiralamak için en doğru seçeneği de hızlıca bulabilirsiniz.

Araç kiralama ve kiralık araba seçenekleri için tıklayın.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle