Yolcu360 Blog
scotty-kuryesi-nasil-olunur
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Scotty Kuryesi Nasıl Olunur? Maaşlar ve Haklar Nasıl? 

Scotty Kuryesi Nasıl Olunur? Maaşlar ve Haklar Nasıl? 

Motor kuryelerinin popülerliğinin arttığı bu dönemde Scotty de bu uygulamalar arasında yerini aldı. Scotty’nin amacı insanların daha az trafik ve daha az bir çevre kirliliği içinde daha güzel bir İstanbul’da yaşamasını sağlamak. Bu sayede de kullanıcılarına zamandan tasarruf etmesini sağlamayı hedefliyor. Scotty uygulaması ile iki saatlik bir yol bir buçuk saate düşüyor ve zamanın yarısı size kalıyor. Şu an İstanbul’da başlayan ve devam eden uygulama, diğer şehirlere de girmek için girişimlere başladı. Değişen dünyada alışveriş kültürü de değişirken, insanlar artık dijital pazardan aldıkları ürünlerin kısa süre içinde ellerine ulaşmasını istiyorlar. İşte tam burada Scotty devreye giriyor. Ürünlerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde elinde olmasını isteyen müşteriler, Scotty kuryesini tercih ediyor. Scotty hakkında bilgi sahibi olmak isteyenler, Scotty kuryesi olmak isteyen ve maaşlarını merak edenler için detaylı bir yazı hazırladık. Gelin hep birlikte yeni çağın hızlı uygulamasını birlikte inceleyelim.  

Diğer kurye firmalarından bilgileri de bulabileceğiniz Kurye Nasıl Olunur? yazımızı okumak için tıklayın

Scotty Nedir? 

scotty-kuryesi-nasil-olunur-1

Scotty bir Türk girişimidir. 2017 yılında Ümraniye’de hayata geçirilen Scotty binlerce sürücünün dahil olduğu bir paylaşım zinciri haline geldi. Motosiklet ile trafiğe takılmadan yolculuk imkanı sunuyor. Scotty aynı zamanda dağıtım hizmeti de veriyor. Gönderiler elimize Scotty sayesinde ışık hızıyla ulaşır, müşteriler kargosunu dilediği gibi düzenleyip, haritadan canlı takibini yapabilirler. Bununla yetinmeyip uygulama içine paket servisi yapabilme, motor-taksi özelliği, yemek servisi(kurye) gibi çeşitli iş alanları da sıkıştırarak tek bir alanda çalışmanızın önüne geçilmiştir. 

Scotty kurye özelliği ile şirketin anlaşmalı olduğu restoranlardan yemek servisi yapabilirsiniz ve bu şekilde para kazanabilirsiniz. 

Tüm bu işleri gerçekleştirerek Scotty ile para kazanmak için bir adet motora ihtiyacınız olacak. Eğer motorunuz varsa ya da satın almayı planlıyorsanız Scotty kuryesi olmak için ilk aşamayı geçmişsiniz demektir.  

Scotty kurye-taksinin tercih edilme amacı hız ve maliyetten tasarruftur. İstanbul trafiğinde sizi A noktasından B noktasına götürecek en hızlı araçtır motosiklettir ve bunu bilen yerli girişimciler Scotty uygulamasını ortaya çıkarmıştır. Zamanın insanlar için çok değerli olduğu bu dönemde Scotty kuryeler, bir numaralı tercih haline gelmiş durumda…  

Scotty Uygulaması Nasıl Çalışıyor? 

Scotty motosiklet sürücüsü ile motosiklete binmeyi isteyen kullanıcıyı uygulama üzerinden bir araya getiriyor. Kullanıcının bulunduğu lokasyona yakın olan sürücüye bildirim gidiyor. Sürücü bildirimi kabul ederse ikili iletişime geçiyor ve yolculuk başlıyor. Scotty müşterileri ve firmalar için çok fazla içeriğe sahip özelikler barındırıyor. 

Firmalar için; 

Kolay Kapasite Yönetimi 

Rota Optimizasyonu 

Otomatik Görev Takibi 

Kurye Takip Sistemi 

Müşteriler için; 

Canlı Harita Takibi 

Geniş dağıtım ağı 

Şık tasarımlı özel kıyafetler 

Adres/zaman değişimi 

Temassız teslimat 

Özel dağıtım kadrosu 

Güvenli ekipmanlar 

Scotty Çalışanı Nasıl Olunur? 

Her işte olduğu gibi Scotty çalışanı olmaya hak kazanmak için de bazı şartlar gerekiyor. Peki nedir bu şartlar? İlk olarak tam donanımlı bir motora sahip olmak. Eğer motor-taksi olarak çalışılacak iseniz iki adet kask olması şartı bulunuyor. Kuryelik yapacaksanız bir adet motor ve kask sizin için yeterli olacaktır. Scotty motor kurye olmak için sabırlı olmakta fayda var. Zorlu İstanbul şartlarını ve çok fazla insanla muhatap olunacağınızı düşünürseniz ne demek istediğimizi daha iyi anlayacaksınız.  

Scotty Kuryesi Olmak İçin Nasıl Başvuru yapılır? 

Şartları tamamladıktan sonra Scotty’nin web adresi olan scotty.app sitesinden kurye olmak için başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Bu işlemlerden sonra Scotty firması test sürüşü için uygulamaya çağırıyor. . Bazı parkurları ve slalom testlerini başarılı olarak geçtiğiniz zaman sözlü mülakata girmeye hak kazanıyorsunuz. Mülakatın ardından gün içi size mesajla olumlu veya olumsuz olarak mesaj gönderiliyor. Sonucu bu şekilde öğrenmiş oluyorsunuz.  

Scotty Kuryesi Olmak İçin Aranan Şartlar Nelerdir? 

18 yaşını doldurmuş olmak 

En az 2 yıl motor sürüş tecrübesi 

Temiz sabıka kaydına sahip olmak 

İyi motor sürüş yeteneğine sahip olmak 

Motosikletin yeni ve bakımlı olmalı 

Güler yüzlü ve sabırlı olmak 

Scotty Kuryesi Aylık Ne Kadar Kazanıyor? Hakları nelerdir?  

Yapılan araştırmalar ve Scotty sürücüleri ile yapılan görüşmeler sonucunda güzel bir havada günlük 150 ile 300 Türk lirası aralığında bir miktarın ceplerine kaldıklarını öğrendik. Daha fazla mesai harcanarak ve alınan primler sayesinde, Scotty ile aylık 6000-7000 Türk lirası kazanmanın mümkün olduğu görülüyor. 

Tüm bu gelirin dışında Scotty kazandığınız paranın yüzde 20’lik kısmını komisyon olarak alıyor. Yine de üzülmenize gerek yok yapılan kampanyalarla bu yüzdelik dilim yine geri iade ediliyor.  

Scotty çalışanlarına hem iş sahibi olmak hem de ek iş yapma fırsatı sunuyor. Türkiye’de çok sayıda Scotty kuryelik yapan kişi mevcut. Uygulama, sunduğu haklar ve kazanç sayesinde hem çalışanları tarafından hem de müşterileri tarafında oldukça ilgi görüyor.  Herhangi bir durumda ceza kesildiğinde üzülmenize gerek yok. Çünkü Scotty şirketi kimseyi mağdur etmiyor ve bu cezaların hepsini ödüyor. 

Scotty motor kurye olmanın bazı zorlukları da bulunuyor. Bu büyük şehirde motokurye olmaya karar verdiyseniz bu zorlukları da göz önünde bulundurmanızda fayda vardır.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle