Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Sazova Parkı: Eskişehir’in Bilim Sanat ve Kültür merkezi

Sazova Parkı: Eskişehir’in Bilim Sanat ve Kültür merkezi

Sazova Parkı yolu Eskişehir’den geçen herkesin uğramaktan büyük keyif aldığı noktaların başında geliyor. Size daha önce Eskişehir gezi rehberi ile bu güzel kenti tanıtmıştık. Eskişehir araç kiralama için araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, gezgin çiftimiz Merve ve Furkan sizler için Sazova Parkı özelinde bir seyahat rehberi hazırladı.

Bir Masal Parkı ; Sazova Bilim Sanat ve Kültür Parkı

Adı eski ama kendi yepyeni olan Eskişehir, son zamanlarda seyahatseverlerin en gözde gezi rotalarından biri. Modern bir Avrupa şehrini yansıtan yapısı, hem gündüz aktiviteleri hem de gece hayatının canlılığı burayı bu denli rağbet gören bir yer yapan etkenlerden.

Ayrıca Eskişehir’de gezilecek çok fazla nokta da var. Bunlar arasında en dikkat çekicilerinden biri olan Sazova Parkı, Eskişehir gezisi sırasında en az 3-4 saatinizi ayırmanız gereken bir harikalar diyarı. Eskişehir’e geldiğinizde mutlaka uğramanız gereken Sazova Parkı hakkındaki bilgileri aşağıda sizler için derledik.

Sazova Parkı ’nda Gezilecek Yerler

Çok büyük bir alana kurulmuş olan Sazova Parkı’nın yüzölçümü tam 400.000 metrekare. Hem çocukların, hem de büyüklerin içindeki büyümemiş çocukların ilgisini çekebilecek olan parkta neler var neler. Masal Şatosu, Korsan Gemisi, Uzay Merkezi, Gölet, Hayvanat Bahçesi, Akvaryum, Bilim-Deney Merkezi ve daha birçok eğlenceli nokta.

Sazova Parkı’nın en görkemli yapısı hiç şüphesiz Masal Şatosu. Uzaktan bakınca Disney Land’ı andıran şato çocukları inanılmaz heyecanlandırırken büyükleri de fotoğraf yarışına sokuyor. Masal Şatosu’nun tam 26 kulesi var ve bunların her biri Türkiye’nin farklı yerlerindeki kulelerden esinlenerek yapılmış. Mesela bir tanesi Galata Kulesi’ni, bir diğeri Topkapı’nın kubbesini temsil ediyor. Dikkatli bakarsanız içinden bildiklerinizi şıp diye ayırabilirsiniz. Dilerseniz içine de girebilirsiniz şatonun, ancak bunu genelde çocuklu aileler tercih ediyor. ☺

Parka yapılmış yapay gölün içinde bir Korsan Gemisi var. Bu geminin de içine girip gezebilir çok güzel fotoğraflar çekerek gezinizi ölümsüzleştirebilirsiniz. Yine özellikle çocuklara hitap eden Hayvanat Bahçesi ve Akvaryum’da da keyifli vakit geçirebilir hiç görmediğiniz hayvanları ve balıkları yakından görme imkanına sahip olabilirsiniz.

Bunların dışında Sazova Parkı’nda gezebileceğiniz birkaç nokta daha var: Dünyaca ünlü yapıların minik maketlerinin bulunduğu Esminiatürk, hem büyüklerin hem de küçüklerin keyifli ve verimli zaman geçirebileceği Bilim Deney Merkezi, evrende yer alan tüm gezegenleri 3 boyutlu sunumlarla anlatan ve çok da ilgi çekici olan Sabancı Uzay Merkezi, gölleri, heykelleri ve ağaçlarıyla Japon Bahçesi ve Türk Dünyası Bilim, Kültür ve Sanat Merkezi.

Bu arada, Sazova Parkı’nın içinde size parkı baştan uca gezdirecek bir de tren bulunuyor. Söylemiştik ya, park oldukça büyük. Yürüyerek gezmek oldukça fazla zaman alıyor. Biraz da yoruyor. İsterseniz parkın belli noktalarındaki duraklardan trene binerek ücretsiz olarak tur atabilirsiniz.

Sazova Parkı Nerede? Nasıl Gidilir?

Sazova Parkı Eskişehirspor’un yeni stadyumunun hemen yanında yer alıyor. Eskişehir-Kütahya yolu üzerinde yer alan parka navigasyon aracılığı ile çok rahat ulaşabilirsiniz. Yolcu360‘tan kiraladığınız aracınızı Sazova Parkı’nın ücretsiz park alanlarına bırakabilirsiniz. Eskişehir oto kiralama kapsamında Eskişehir araç kiralama fiyatlarına bakmadan yola çıkmayın.

Sazova Parkı Giriş Ücreti

Sazova Parkı giriş ücreti bulunmuyor ancak içinde bulunan bölümler için ayrı ayrı giriş ücretleri bulunuyor. Hemen hemen her bölümde yetişkinler için bilet fiyatı 10 TL, öğrenci ve 65 yaş üzerindeki ziyaretçiler için 5 TL.

 

Yorum ekle