Yolcu360 Blog
sarikamis
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Sarıkamış Kayak Merkezi ve 2024 Fiyatları

Sarıkamış Kayak Merkezi ve 2024 Fiyatları

Kış mevsimi gelince yapılacak en güzel ve eğlenceli etkinliklerin başında kayak yapmak geliyor. Türkiye’de kayak yapılacak birçok kayak merkezi mevcut. Bunların çoğunu biliyorsunuzdur zaten. Uludağ Kayak Merkezi, Erciyes kayak merkezi, Palandöken Kayak Merkezi… Kayak merkezi denilince genelde akla gelenler bunlar olur. Tüm bunlardan ayrı olarak yalnızca gerçek snowboard’cuların bildiği bir yer var ki orası da Sarıkamış Kayak Merkezi. Harika doğası ve yaklaşık 141 gün erimeyen karıyla kayağın dibine vuracaksınız. Muhteşem Sarıkamış Kayak Merkezi gezisini ve güncel fiyatlarını merak ediyorsanız bu yazı tam sizin için! 

Sarıkamış Kayak Merkezi

Sarıkamış Kars’ın bir ilçesi. Hatta Kars’ta yer alan bir kayak kasabası desek hiç abartı olmaz. Çünkü burada kayak merkezinden başka neredeyse hiçbir şey yok. Yani kayak sonrası eğlence arayanlar için sorun olabilir. Sarıkamış’a gitmeden önce bunu da aklınızda tutun deriz. Kayağınızı yaptıktan sonra kayak merkezi dışına çıkıp eğleneceğiniz havalı mekanlar bulamıyorsunuz. 

Belki de Sarıkamış’ı diğer yerlerden ayıran en güzel yanı budur. Mütevazi bir kayak köyü resmen. Pistin etrafında, pisti çevreleyen mis kokulu çam ağaçları harika görsel oluşturuyor. Sarıkamış Kayak Merkezinde çamlar arasında toplam 12 kilometreyi bulan 5 etaplı piste sahip 2500 rakımlı Cıbıl Tepe’nin muhteşem bir doğal güzelliğe sahiptir. Sarıkamış Cıbıl Tepe’nin kristal karla kaplı doğası Sarıkamış Kayak Merkezini kayakçılar açısından cazip hale getiriyor.

Dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan Sarıkamış Kayak Merkezi Kars havaalanına 50 km. uzaklıkta yer alıyor. İstanbul’dan uçak ile yola çıktığınızda en geç 2 saat sonra oraya varıyorsunuz. Sarıkamış Kayak Merkezi’ne varınca ayaklarınıza kayaklarınızı geçirip dünyanın en güzel pistlerinden birinde kayağa başlayabilirsiniz.

Sarıkamış Kayak Merkezi’ne Ne Zaman Gidilir?

Peki kayak yapmaya ne zaman gidelim diyorsanız en uygun tarihler aralık ve nisan ayları arasıdır diyebiliriz. Kayak sezonunuzu Sarıkamış Kayak Merkezi’nde açmak istiyorsanız tam ortada bir tarih bu gezi için uygun olabilir. Sarıkamış Kayak Merkezi’ne gidilmesi gereken en uygun zaman dilimi ocak – şubat ayları olarak ön plana çıkıyor. Neden bu tarihler diye soracaksınız tabii ki. Ocak ve şubat ayları arası Sarıkamış Kayak Merkezi’nin kar yağışının en verimli olduğu dönem.

 Ayrıca bu tarihlerin en uygun olmasının bir diğer sebebi de ocak ayının Yılbaşı tatili dönemi olması. Ve tabi çocukların okullarının da ocak aynın sonlarına doğru tatil olması da bu geziyi daha da uzatabilir.  Her durumda Sarıkamış Kayak Merkezi’ne ocak ayında gitmek sizin için güzel olabilir. Hem yılbaşı tatili yapmak hem de yoğun kar yağışı altında doyasıya kayak yapabilirsiniz. 

Sarıkamış Kayak Merkezine Nasıl Gidilir?

Uçak ile Kars Havalimanı ya da Erzurum Havalimanına gidip araç kiralama yöntemiyle kayak merkezine ulaşımınızı konforlu bir şekilde sağlayabilirsiniz. 

Doğu Ekspresi ile nostaljik bir tur ile Türkiye’yi dolaşa dolaşa gitmek isterseniz önce Kars’a oradan da kayak merkezine geçebilirsiniz. 

Sarıkamış Kayak Merkezi Nerede?

Kar kalitesinden ve sahip olduğu manzarasından dolayı hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çeken kayak merkezi, Kars ili sınırları içerisinde bulunan Sarıkamış ilçesinde yer alıyor. Sarıkamış Kayak Merkezi, Sarıkamış ilçesindeki Çamurlu dağda yer alır. Çamlarla çevrili olan kayak merkezi, ziyaretçilerin konforlu bir şekilde kayak yapmasını sağlıyor. Çamların bulunması, merkezde rüzgar şiddetini azaltmakta ve daha sakin bir ortamda kayak yapılmasını mümkün kılmakta. Kayak Merkezindeki pistler, denizden oldukça yüksekte. Kayak merkezi kapsamındaki pistlerin rakımı 2200-2900 metre aralığında. 

Sarıkamış Kayak Merkezine Teleferik ile Ulaşım

Sarıkamış Kayak Merkezine teleferik ile ulaşım, teleferiğin bir türü olan telesiyej ile sağlanıyor. Kayak merkezinde ziyaretçileri alt noktadan üst noktaya taşıyacak 4 farklı telesiyej hattı var. Bu telesiyej hatları ise şu şekilde:

  1. Oteller Bölgesi Telesiyej (M-5)
  2. Etap Telesiyej (M-3)
  3. Etap Telesiyej (M-2)
  4. Etap Telesiyej (M-1)

Sarıkamış Kayak Merkezi Teleferik Uzunlukları

Kayak merkezindeki telesiyej hatlarının uzunlukları 

  1. Oteller Bölgesi Telesiyej (M-5): 692 metre
  2. Etap Telesiyej (M-3): 1450 metre
  3. Etap Telesiyej (M-2): 1850
  4. Etap Telesiyej (M-1): 1650 metre

Sarıkamış Kayak Merkezi Pist Uzunlukları

Sarıkamış’ta toplamda 9 pist mevcut ve bunların en uzunu 3500 metre uzunluğa sahip. Pistlerin 1’i kolay seviyede, 3’ü orta seviyede, 2’si ise zor seviyede pistler olarak tanımlanıyor. Ayrıca 2 adet başlangıç pisti, 1 adet acemi pisti var.

Sarıkamış, birbirinden farklı seviyedeki pistleri ile Alp Disiplini, Kuzey Disiplini kayağı yapmaya elverişli olduğu gibi, günübirlik ziyaretçiler için kızak keyfi yaşayabilecekleri pistler de var.

Sarıkamış’ın Kristal Karı

Sarıkamış Kayak Merkezi, Kars’ın Sarıkamış ilçesinde yer almakta ve kış turizmi için önemli alanlardan bir tanesi olarak ön plana çıkmaktadır.

Dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan ve “Türkiye’nin lnsburg’u” diye de adlandırılan Sarıkamış’ı diğer pistlerden ayıran özelliklerin başında bölgeye yağan karın cinsi ve oranı geliyor. Sarıkamış dışında sadece AIpler’de bulunan kristal kar, kayak sporu için son derece elverişli.

Yılın büyük bir bölümünün güneşli geçmesine rağmen kar, ilk yağdığı günkü tazeliğini yitirmeyip, kayak severlere pırıl pırıl piste, güvenle kayma zevkini yaşatmakta. Sarıkamış’ta bulunan kayak pistleri sarıçam ormanlarıyla çevrili olduğundan rüzgara karşı korunaklı ve bu yüzden pistlerde çığ tehlikesi bulunmamakta.

Sarıkamış Kayak Merkezinin oldukça nitelikli pistleri, genel olarak 2200-2900 metre yükseklikte. Denizden oldukça yüksek olan merkez, ziyaretçilere muhteşem bir manzara sunuyor. Amatör ve profesyonel kayakçılar, manzara eşliğinde kayak yaparak kar tatilinin tadını çıkarıyor.

Sarıkamış Kayak Merkezi 2024 Fiyatları

Sarıkamış Kayak Merkezi, Türkiye’nin en çok kar yağışı alan kayak merkezlerinden bir tanesidir. Çünkü coğrafi yapısı gereği denize kıyısı yok ve tamamen karasal bir yerde yer alıyor. Bu yüzden kış mevsiminde oldukça soğuk olan bir şehirdir Kars. Sarıkamış Kayak Merkezi’nin kar kalınlığı 1 metrenin altına kolay kolay düşmüyor. Yılda 60 günden fazla kar yağan Sarıkamış Kayak Merkezi birçok kayak severin doyasıya eğleneceği bir yer. Siz de keyifli bir kayak macerası istiyorsanız Sarıkamış Kayak Merkezi sizleri bekliyor.

2024 yılında her şeyin fiyatı önceki seneye göre artış gösterdi. Tabii ki Sarıkamış Kayak Merkezi’nde de fiyatlar önceki seneye göre değişiklik gösteriyor. Bu yıl Sarıkamış Kayak Merkezi’nde fiyatlar şu şekilde:

  • Kayaklı ve kayaksız 1 çıkış kart ücreti: 65 TL
  • Kayaklı ve kayaksız 5 çıkış kart ücreti: 325 TL
  • Kayaklı ve kayaksız 10 çıkış kart ücreti: 600 TL
  • Kayaklı ve kayaksız 15 çıkış kart ücreti: 850 TL
  • Kayaklı ve kayaksız 20 çıkış kart ücreti: 1050 TL
  • Kayaklı ve kayaksız 30 çıkış kart ücreti: 1500 TL
  • Kayaklı ve kayaksız 50 çıkış kart ücreti: 2500 TL
  • Kayaklı ve kayaksız 100 çıkış kart ücreti: 4500 TL
  • Kayaklı ve kayaksız 200 çıkış kart ücreti: 8000 TL
  • Günlük sınırsız kart ücreti: 550 TL
  • 17:00 – 20:00 saatleri arası sınırsız gece kayağı ücreti: 150 TL (idare tarafından belirlenen günler için geçerlidir)

Kart depozito ücreti: 100 TL (Depozito bedeli, ücretlere dahil değildir.)

Belirlenen ücretler dahilinde kayak takımı ve kıyafetlerini kiralayarak, muhteşem bir manzara eşliğinde kayak yapmanın keyfini çıkarabilirsiniz.

sarikamis-1

Sarıkamış Kayak Kursları

Sarıkamış’a uzman hocalar tarafından sezon boyunca çocuklar ve yetişkinler için snowboard ve kayak kursu veriliyor. Sarıkamış Kayak Kursu fiyatları, dersi alan öğrenci sayısına göre değişiklik gösteriyor. Merkezde hem kurs için randevu oluşturabilir hem de istediğiniz hocadan ders alabilirsiniz.

Sarıkamış Kayak Merkezinde Nerede Kalınır?

Konaklama yaparak kayak tatilinin tadını çıkaracaksanız mutlaka rezervasyon yapın. Okulların ara tatili ve kış ayının yoğun geçmesi sebebi ile yer bulmakta sorun yaşayabilirsiniz.

Sarıkamış’ta konaklamak isteyenler için pek çok farklı seçenek mevcut. Bizde bu yazımızda sizlere kolaylık olsun diye ön plana çıkmış bazı otelleri paylaşıyoruz.

  • Habitat Otel Sarıkamış
  • White Park Hotel
  • Crystal Snow Hotel
  • Kayı Snow Otel
  • Snowflake Dağ Oteli
  • Duja Chalet Ski Center
  • Sarıkamış Aras Otel

Sarıkamış Kayak Merkezi Kar Kalınlığı

Sarıkamış Kayak Merkezine bir yılda ortalama olarak 57 gün kar yağmakta. Yağan kar yaklaşık 114 gün boyunca yerde kalıyor. Sarıkamış Kayak Merkezi kar kalınlığı 1,5 metreye kadar ulaşabilmekte. Kayak Merkezine giderek gündelik hayatın stresinden uzaklaşabilir, muhteşem bir kış tatilinin keyfini yaşayabilirsiniz.

Sarıkamış Kayak Merkezi’ndeki Telesiyejler ve Kafeteryalar

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde yağan karın uzun süre hiç buzlanmadan kalabiliyor. Bunun sebebi o bölgeye toz kristal kar yağıyor olması. Bu kar türü tüm dünyada bir Alpler’de bir de Sarıkamış’ta yağıyor. Sarıkamış Kayak Merkezi’ni diğerlerinden ayıran temel özellik de bu.

Bunun yanında bir de Sarıkamış Kayak Merkezi dünyanın en uzun pistlerinden birine de sahip. Bu yüzden Sarıkamış Kayak Merkezi Türkiye’nin İnsburg’u olarak da biliniyor.

Çam ağaçlarıyla kaplı pistler sayesinde Sarıkmış Kayak Merkezi’nde çığ düşme olasılığı da çok düşük. Bu yüzden en güvenli kayak merkezleri arasında yer alıyor.

Tüm bu mütevazi ve ilgi çekici yanlarıyla Sarıkamış bünyesinde 4 adet telesiyej barındırıyor. Her telesiyej toplamda 4 kişiyi taşıyabiliyor. Telesiyej fiyatlarını yukarıdaki tabloda verdik. 

Sarıkamış Kayak Merkezi’nde toplamda 4 adet telesiyej ve 2 adet kafeterya var. 7 adet otel ve zorluk derecelerine göre 9 kayak pisti ve snowboard pisti mevcut. 

Kars’ta kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede tam 110 ülkede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle