Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Saraybosna Gezilecek Yerler: En İyi 35 Yer! 

Saraybosna Gezilecek Yerler: En İyi 35 Yer! 

Saraybosna gezilecek yerler listemizle karşınızdayız. Vizesiz ülkeler arasındaki Saraybosna’yı keşfetmeye hazır mısınız? Karşınızda Saraybosna rehberi!

Saraybosna ismi,  Boşnakça Sarajevo kelimesindeki saraj ve evo sözcüklerinden meydana geliyor. Saraj sözcüğü Türkçe’deki saray, Eve sözcüğüyse yine Türkçe’deki ova anlamına geliyor.

Tarihte yaşamış olduğu pek çok çatışmayı barış ve kültürle harmanlamayı başaran Saraybosna için hazırladığımız gezilecek yerler listesini gelin birlikte inceleyelim.

Saraybosna gezilecek yerler, başçarşıSaraybosna Gezilecek Yerler

1. Başçarşı

Saraybosna’nın merkezinde yer alan Başçarşı, 16. yüzyılda kurulan bir Osmanlı çarşısı özelliği taşıyor. Çarşı içerisinde genellikle Müslüman Boşnaklara ait dükkanları gezebilirsiniz. Ayrıca buradaki börekçilerde enfes Boşnak böreklerinin tadına bakabilirsiniz.

Başçarşı çevresinde pek çok gezi noktası var. Bunun yanı sıra Saraybosna’da gezebileceğiniz yerler listesinin önemli noktalarından Ferhadiye Caddesi’ne de çıkıyor.

saraybosna gezilecek yerler, tunel spasa, umut tüneli

2. Umut Tüneli

Umut Tüneli Saraybosna’nın en bilinen yerlerinden biridir. Savaş zamanında ulaşım, iletişim, erzak gibi ihtiyaçlar için yapılmıştır. Ayrıca 960 metre uzunluğuna ve yaklaşık 1,5 metre yüksekliğe sahip olan tünelden ancak 1 insanın rahatlıkla geçebileceği alan vardır.

Tünel için bir aile evini gönüllü olarak kullandırmış. Günümüzde bu ev müzenin girişi olarak kullanılıyor. Müze içerisinde savaş dönemine ait fotoğraflarda mevcut. Halk açısından manevi olarak çok büyük bir öneme sahip olan müzeyi 09.00-16.00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Adres: BA, 1, Tuneli, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

Saraybosna gezilecekler yerler, sebil çeşme, osmanlı mimarisi

Saraybosna Gezilecek Yerler: 3. Sebil

Ahşap ahşap şadırvanıyla simgeleşen Sebil şehrin dikkatini çekiyor. Vali Hacı Mehmet Paşa tarafından 1700’lü yıllarda İstanbul’dan örnek alınarak yaptırılan Başçarşı Sebili, herkesin önünde mutlaka fotoğraf çektirdiği sayılı eserlerden birisidir. Efsaneye göre Sebil’den su içen biri Saraybosna’dan ayrılamazmış.

Adres: Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

saraybosna gezilecek yerler, latin köprüsü, latin bridge

4. Latin Bridge

Tarih’te önemli yere sahip Latin köprüsü, Avusturya–Macaristan veliahdının bu köprü üzerinde öldürülmesiyle I. Dünya Savaşı’nın başladığı belirtilmektedir. Başçarşı’ya da çok yakın olan bu köprüyü ziyaret etmenizi öneriyoruz.

Adres: BA, Obala Kulina bana bb, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

saraybosna sönmeyen ateş anıtı, eternal flame

5. Sönmeyen Ateş Anıtı

Birinci Dünya Savaşı’ndan kurtuluşunun anısına yaptırılan Sönmeyen Ateş Anıtı, şehrin anlamlı ve özel simgelerinden biridir. Ateşin sürekli yanmasından dolayı bu ismi almıştır. Anıtı 24 saat açıktır ve dilediğiniz zaman ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Ferhadija, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

saraybosna gezilecek yerler, inat kuca

Saraybosna Gezilecek Yerler: 6. Inat Kuca (İnat Evi)

Inat Kuca, ilginç bir hikayeye sahip olması nedeni ile turistlerin bir hayli ilgisini çekiyor. Nehrin bir tarafında evleri kamu için yıkmak isteyen Avusturya-Macaristan Devleti’ne direnen bir ev sahibi, evinin diğer tarafa taşınmasını talep eder. Hükümet başka türlü razı olmayan ev sahibinin isteğini yerine getirir ve evi nehrin diğer tarafında birebir olarak aynısını yapar.

Miljacka Nehri’nin diğer tarafına evin neredeyse her tuğlası her santimi ölçülerek özenle birebir aynısı yapıldıktan sonra ev sahibi evinin yıkılması için razı olur. Ev günümüzde yöresel lezzetlerin servis edildiği bir restoran olarak işletiliyor. Bu hikaye dolayısıyla evin adı İnat Evi olarak anılıyor.

Adres: Veliki Alifakovac 1, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

saraybosna gezilecek yerler, kovaci anıt mezarı

7. Kovaci Anıt Mezarı

Saraybosna’da 1990 senesinin başlarında yaşanan savaşlar esnasında Boşnak güçleri ve Sırplar arasında dört yıl süren uzun bir savaş yaşandı.

Kovaci Anıt Mezarlığı’ysa bu savaş sırasında kaybolan ve hayatını kaybeden Boşnaklar için yapılmıştır. Bosna’nın ilk cumhurbaşkanı olarak bilinen Alija Izetbegovic de bu mesarlığa gömülmüştür. Birçok devlet adamının ziyaret ettiği bu anıt mezarlık, yakın tarihinde gerçekleşen olay nedeni ile sıklıkla ziyaret ediliyor.

Adres: Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

Saraybosna Gezilecek Yerler: 8. Alifakovac Müslüman Mezarlığı

Alifakovac Müslüman Mezarlığı ismini İsa Bey’in kenti yönettiği dönemde kadı olan Ali Faqih’ten almıştır. Kabristanın ortasında görebileceğiniz büyük mezarlar, Yusuf Paşa ile Kadı Ahmed’in oğlu Muhammed Yahya Efendinindir.

Saraybosna’nın işgalden kurtulmasında önemli rol oynayan Aliya İzzet Begoviç ve 1700 şehidin bu mezarlıkta yer alması, mezarlığı halkın gözünde değerli kılıyor.

Savaş dönemini sona ermesiyle şehitlik olarak anılmaya başlanan mezarlık, manzarasından dolayı da birçok turistin uğrak noktası haline geliyor.

Adres: Veliki Alifakovac, Sarajevo 71000

saraybosna gezilecek yerler, gazi hüsrev camii

9. Gazi Hüsrev Bey Camii

Başçarşı’nın önemli eserlerinden biri olan Gazi Hüsrev Bey Camii, 1996 yılında aslına uygun bir şekilde restore edilmiştir. Camii, savaş döneminde Sırp askerlerin öncelikli hedeflerinden biri olmuştur, fakat orjinaline uygun restoreleriyle hala günümüzde ayaktadır.

Mimar Sinan’ın elinin değdiği bu camiyi ziyaret edebilir ve içinde buylunan medrese, hamam gibi diğer tarihi mekanları görebilirsiniz.

Adres: Sarači 8, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

10. Saraybosna Katedrali

Katolikler için önemli bir yer olan Saraybosna Katedrali, 1889 yılında inşa edilmiştir. Katedral mimarisi ve Papa II. Jean Paul Heykeli’nin yer aldığı kapısıyla dikkat çekmekte olup, Saraybosna’nın önemli tarihi yapılarından biridir.

Adres: Trg Fra Grge Martića 2, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

Saraybosna  Gezilecek Yerler: 11. Vijecnica Kütüphanesi

Vijecnica, Avusturya-Macaristan İmparatorluğu döneminden kalma bir eser. İlk önce belediye binasıymış. Fakat günümüzde burası bir kütüphane. Ülke tarihinin en eski yapılarından biri olması sebebi ile ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Adres: Zmaja od Bosne 8b, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

12. Hünkar Camii

1457 yılında yapılmış olan cami Bosna’nın fethinden sonra yapılmış ilk cami olup, Fatih Sultan Mehmet’e hediye edilmiştir. Şadırvan musluklarından termal sular akan bu tarihi camii ayrıca Evliya Çelebi’nin Seyahathamesi’nde bahsetmiş olduğu bir eserdir.

Adres: Obala Isa-bega Ishakovića, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

13. Svrzo’nun Evi

Ahşap yapıya sahip olan Svrzo’nun Evi, Osmanlı motiflerini taşıyan halka açık bir müzedir. Saraybosna’da yaşayan Müslümanların yaşam tarzını sergileyecek şekilde tasarlanmış müzeyi ziyaret ederek Osmanlı kültürünü hissedebilirsiniz.

Adres: Glođina 8, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

saraybosna morica han

Saraybosna Gezilecek Yerler: 14. Morica Han

1551 yılına dayanan Morica Han, çıkan bir yangında hasar görmüş ve tekrardan onarılmıştır. Eski bir kervansaray olan bu mekan günümüzde kafelerin ve restoranların yer aldığı bir avluda hizmet vermektedir. Butik işletmelere ve tarih kokan Morica Hanı ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Sarači 77, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

15. Taşlıhan

Osmanlı’nın en ihtişamlı zamanlarında yapılmış olan Taşlıhan, kervansaray ve han hizmeti veriyordu. Arkeolojik çalışmalarla gün yüzüne çıkartılan kısımlarıyla dikkat çeken Taşlıhan’ı mutlaka ziyaret etmelisiniz.

Adres: Zelenih beretki, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

bosna hersek ulusal müze

Saraybosna Gezilecek Yerler: 16. Bosna-Hersek Ulusal Müzesi

Bosna Hersek Ulusal Müzesi’nde ülkenin tarihi boyunca sahip olduğu önemli eserleri görebilirsiniz ve ayrıca müze oldukça fazla koleksiyona sahiptir.

Adres: Zmaja od Bosne 3, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

17. War Childhood Museum

War Childhood Müzesi Saraybosnalı bir girişimci olan Jasminko Halilovic tarafından 2017 yılında hayata geçirilmiştir. Müzede kendi anıları da dahil olmak üzere Bosnalı çocukların hikayelerini barındırıyor. Müzede savaş çocuklarının hikayeleri ve savaş döneminden kalma 3 binden fazla nesne yer alıyor. Ülkenin acı geçmişini yansıtan müzede her eşyanın bir anısı, her kişinin bir hikayesi var.

Adres: 30-32, Logavina, Sarajevo, Bosna-Hersek

saraybosna gezilecek yerler, ferhadija caddesi

Saraybosna’da Alışveriş Yapılacak Yer: 18. Ferhadija

Ferhadija Caddesi, uzun yıllardır şehrin önemli bir gezi ve alışveriş yeridir. Tamamen yayalara ayrılmış birçok mağaza, butik ve restoranla çevrili yollar var. Saraybosna alışveriş dünyasının merkezi burası. Ayrıca Ferhadija Caddesi’nde birçok hediyelik eşya dükkanından hediyelik eşya alabilirsiniz.

Adres: Ferhadija Caddesi

Saraybosna Gezilecek Yerler: 19. Ars Aevi

Saraybosna’da bulunan Ars Aevi müzesi, şehirde çağdaş sanata dair koleksiyonlara ev sahipliği yapıyor. Müzede Pablo Picasso, Michelangelo, Kounellis ve ayrıca Joseph Beuys gibi dünyaca ünlü sanatçıların eserlerinin de yer aldığı 1,600 eser var. Ars Aevi’yi 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Terezija bb, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

saraybosna 11-07-95 müzesi

20. Gallery 11/07/95

Saraybosna merkezde yer alan Gallery 11/07/95 isimli galeri,12 Temmuz 2012 yılında Srebrenica katliamına özel bir yer. Galeri bölgedeki yaşananları diğer nesillere aktarıyor. Bunun yanı sıra Türkiye Cumhuriyeti ve Bosna Hersek iş birliğiyle hayat geçirilmiştir. Galeri’yi 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Trg Fra Grge Martića 2, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

Saraybosna Gezilecek Yerler: 21. Trebevic

Saraybosna’nın doğal alanlarından biri olan Trebevic, özellikle bitki örtüsü ve temiz havasıyla sakin, huzurlu ve el değmemiş bir güzellik. Saraybosna’nın akciğerleri olarak isimlendirilen bu alana Eski Kent’te teleferikle ulaşabilirsiniz.

Yol tarifi için buraya tıklayabilirsiniz.

22. Avaz Twist Tower

Avaz Twist Tower, Bosna Hersek’in en yüksek binası özelliğine sahip. Bunun yanı sıra Saraybosna’nın en güzel manzaralarından birine de ev sahipliği yapıyor.

Adres: Tešanjska 24A, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

saraybosna gezilecek yerler, yellow bastion şehir manzarası

23. Yellow Bastion

18. yüzyıldaki savunma kalesinden kalan eski duvarlar, artık muhteşem Saraybosna manzarasını izlemek isteyenleri ağırlıyor. Sarı Kale’nin bulunduğu noktada yer alan küçük tabureli masalarda oturarak gün batımını izleyebilirsiniz.

Adres: Jekovac, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

Saraybosna Gezilecek Yerler: 24. Vrelo Bosne

Saraybosna dışında kalan bölge, şehri önemli doğal güzelliklerinden biridir. Milli park içerisinde yer alan şelaleler, akarsular, yeşillikler ve daha birçok güzellik sayesinde huzurlu vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Ilidža, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

25. Bjelasnica

Bosna Hersek’teki Bjelasnica Dağı, özellikle zirvedeki kayak merkeziyle turistler arasında oldukça popüler. Saraybosna gezisi kış dönemine geldiyse burası hem huzuru hem de eğlenceyi bir arada bulabileceğiniz destinasyonlardan biri.

Adres: Babin do, Bosna-Hersek

skakavac şelalesi, saraybosna gezilecek yerler

Saraybosna Gezilecek Yerler: 26. Skakavac Şelalesi

Skakavac Şelalesi, Saraybosna’dan 12 km uzaklıktaki Nahorevo Köyü’nde yer alıyor. Ayrıca yüksekliği 39 m olan şelale, Avrupa’nın en büyük şelalelerinden biri.

Adres: Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

27. Ilidža Thermal Riviera

Termal suların bulunduğu İlidza Thermal Riviera, hem sağlık hem de eğlence için tercih sebebi. Bunun yanı sıra su kaydırakları ve dalgalı yüzme havuzlarında da hoş vakit geçirebilirsiniz. Merkezde 09:00 – 22:00 saatleri arasında zaman geçirebilirsiniz. Ayrıca daha detaylı bilgi için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Butmirska cesta 18, Ilidža, Bosna-Hersek

28. Bosna’da Yürüyüş ve Yerel Yemek Tadım Turu

Temiz hava eşliğinde rehberlerle beraber şehri keşfettikten sonra Bosna yemeklerini tadabilirsiniz. Yaklaşık 3 saat süren turla şehri ücretsiz olarak keşfedebilirsiniz. Tur hakkında detaylı bilgi için tıklayın.

Saraybosna Gezilecek Yerler: 29. Bosna’da El Sanatları ve Esnaf Atölyesi

Bosna kültürünü daha iyi tanımak istiyorsanız Saraybosna’da 500 yıldan fazla süredir devam eden bakır el sanatları atölyesine katılabilirsiniz. Yaklaşık 2 saat süren tur hakkında detaylı bilgi almak için web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

30. Saraybosna Optik Yansımalar Müzesi

Saraybosna Optik Yansımalar Müzesi, dekorasyonlarıyla ziyaretçilerine oldukça farklı bir deneyim yaşatıyor. Müzesi içerisinde baş aşağı oda, sonsuz disko, yerçekimsiz oda, RGB ışıkları gibi pek çok farklı alanı ziyaret edebilirsiniz.

Adres: Skenderija 28, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

Saraybosna Gezilecek Yerler: 31. Veliki Parkı

Veliki Parkı, Saraybosna’nın merkeziyle Başçarşı arasında yer alıyor. Parkta kısa yürüyüşler yapabilirsiniz Bunun yanı sıra çocuklara özel oyun alanlarına çocuğunuzu götürebilirsiniz.

Adres: 71000, Trampina 4, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

32. Cafe Bar Operası

Saraybosna gece hayatı denildiğinde şık konseptiyle akıllara gelen eğlence mekanında ayrıca erken saatlerde müzik ve yemek eşliğinde daha sakin bir vakit geçirebilirsiniz.

Adres: Branilaca Sarajeva 25, Sarajevo 71000, Bosna-Hersek

saraybosna gezilecek yerler, mostar köprüsü

33. Mostar

Neretva Nehri kenarına kurulan Mostar, Bosna Hersek’in en eski ve büyük şehirlerinden biridir. Mostar’da gezebileceğiniz yerler arasında ise Mostar Köprüsü, Mostar Savaş Müzesi, Ulusal Müze, Fortica ve Vrelo Bune var. Saraybosna ve Mostar arası mesafe yaklaşık 129 km ve 2 buçuk saat.

Saraybosna Gezilecek Yerler: 34. Saat Kulesi (Sahat Kula)

Gazi Hüsrev Bey Camii’nin yanında bulunan Saat Kulesi, dünya üzerinde kamuya açık alanda ayın hareketlerine göre çalışan tek saati taşıması sebebiyle oldukça popüler.

Adres: Mudželeti veliki, Sarajevo 71000

35. Hollywood Hotel Saraybosna

Otel, Saraybosna Ilidza’ya yakın ve Havaalanı’na 2 km, tren ve otobüs istasyonlarına ise 6 km mesafede yer alıyor.

Hotel Hollywood’da açık kapalı yüzme havuzu, spor salonu, bowling merkezi, yerel ve Akdeniz mutfağı lezzetleri gibi imkanların yanında ayrıca 18 adet konferans ve toplantı salonu da var.

Saraybosna Hakkında Bilgiler

Şimdi buraya seyahat etmeyi düşünenler için ekstra bilgiler verelim.

Saraybosna Nerede?

Saraybosna, Bosna Hersek’in başkenti ve ülkenin tam merkezinde. Çevresi 5 tane dağla kaplı. Bunlar Treskavica, Bjelasnika, Jahorina, Trebevic ve Igman.

yolcu360 blog arama banner

İstanbul Saraybosna Arası Yolculuk

Köklü geçmişi ve kendine has doğal güzellikleriyle her yıl binlerce turiste ev sahipliği Saraybosna’ya İstanbul’dan direkt uçuşlar var.

İstanbul dışındaki şehirlerden İstanbul aktarmalı olarak Saraybosna’ya gidebilir, bunun yanı sıra İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak ulaşımınızı rahatlıkla sağlayabilirsiniz.

Saraybosna Havalimanı şehir merkezine yaklaşık 9 km mesafede yer alıyor. Havalimanından şehir merkezine ulaşmak için servisleri kullanabilirsiniz, fakat dilerseniz yakınlarda yer alan Dobrinja durağından kalkan 31E numaralı otobüs veya 103 numaralı troleybüsle ulaşım sağlayabilirsiniz.

Hem yurtiçi hem de yurt dışı daha rahat ve konforlu yolculuklarınız için Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 aracılığıyla aracınızı seçebilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Saraybosna Hava Durumu

Bosna Hersek Saraybosna bölgesinde yazlar ılık ve az bulutlu, kışlar ise çok soğuk, karlı ve parçalı bulutlu geçiyor. Yıl boyunca sıcaklık 5 ila 27 derece arasında değişiklik gösteriyor ancak nadir de olsa -12 ila 33 derece arasında seyrediyor.

Saraybosna gezisi planınızı ılık hava şartlarına uyarlamak istiyorsanız, özellikle Haziran sonundan Eylül başına kadar olan zaman dilimini tercih edebilirsiniz. En sıcak ay Temmuz, bunun yanı sıra en soğuk ay ise Ocak’tır.

saraybosna film festivali

Saraybosna (Sarajevo) Uluslararası Film Festivali

Savaşın yaralarını sarmak için sinemaya sarılan Saraybosna, I. Dünya Savaşı’nın son yılı olan 1995 senesinde Saraybosna Uluslararası Film Festivali düzenlemeye başladı. Etkinlikte her yıl 70 farklı kategoride film karşımıza çıkıyor. Avrupa ve çevre ülkelerden birçok sinema tutkunu şehirde bir araya geliyor.

Ayrıca Sarajevo Film Festivali’nin çocukların kalbinde ayrı bir var. Çünkü Saraybosna Uluslararası Film Festivali’nde çocuklara özel filmler var. Bunun yanı sıra çocuklar çeşitli sanat atölyelerinde bir araya geliyor.

 

saraybosna üniversitesi

Saraybosna Üniversitesi

Bosna Hersek’in başkenti Saraybosna’da bulunan Uluslararası Saraybosna Üniversitesi (IUS), 2004’ten beri hizmet veriyor. Eğitim ve iletişim dili İngilizce olan üniversite, dünyanın her yerinden gelen öğrenciyi bünyesinde barındırıyor. Bunun yanı sıra İngilizce Hazırlık Okulu’nun düzenlediği bir yıllık İngilizce Dil Programı eğitimi alabiliyorsunuz.

Saraybosna Üniversitesi’nde bulunan fakülteler ise;

  1. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi (FENS),
  2. Ekonomi ve Yönetim Bilimleri Fakültesi (FBA),
  3. Sanat ve Sosyal Bilimler Fakültesi (FASS),
  4. Hukuk Fakültesi (FWL),
  5. Eğitim Fakültesi (FEDU).

saraybosna geze hayatı

Saraybosna Gece Hayatı

Saraybosna gece hayatı denildiğinde Balkanlar’ın önde gelen şehirleri arasında yer alıyor. Kent, kültürel zenginlikleri kadar ayrıca eğlence anlayışıyla da ziyaretçilerinin beğenisini kazanıyor. Özellikle de Başçarşı bölgesi, hoş vakit geçirebileceğiniz mekanlarla öne çıkıyor.

Bosna Hersek başkenti Saraybosna’da gece hayatı, Cuma ve Cumartesi günleri daha hareketli bir atmosfere sahip olmasına rağmen şehirde haftanın her günü sosyalleşerek eğlenebilirsiniz.

sloga bar, saraybosna gezilecek yerler

Saraybosna Gezilecek Yerler: 1- Sloga

Sloga, şehrin eski sinemasıymış ancak şimdilerde gece kulübü olarak hizmet veriyor. Şehrin en hareketli mekanlarından biri olan Sloga, özellikle parti severlerin 1 numaralı tercihi.

2 katlı mekanın üst katında rock gruplarıyla hit müzikler ve DJ performansları yer alıyor. Bunun yanı sıra alt katta daha çok geleneksel müzik türleri ziyaretçileri keyiflendiriyor.

Pazartesi günleri ise Latin dans geceleri yapılan Sloga’yı Harita üzerinde Cinemas Sloga olarak bulabilirsiniz. Ayrıca mekan Mehmeda Spahe caddesi üzerinde.

2- Underground Club

Bir binanın bodrum katında yer alan Underground Club her daim aşırı kalabalık olduğu için mekana özellikle erken gitmenizde fayda var.

Burada hem yerel hem de yabancı grupların performanslarını izleyebilirsiniz. Adresi ise Mareşal Tito Caddesi.

Saraybosna Gezilecek Yerler: 3- Anonymous Night Club

Anonymous Night Club, her gece farklı temalarla insanların ilgisini çekiyor. Mekan özellikle genç Boşnak kızlar ve erkekler tercih ediyor.

Saraybosna gece hayatı için gidilmesi gereken noktalardan biri burası. Mekanda genellikle geleneksel yerli müzikler ve turbo halk müziği dinleyebilirsiniz.

Saraybosna gezisi sırasında Bosna Hersek yemeklerini tatmak isterseniz de buraya gelebilirsiniz ayrıca Saraybosna’da Nerede Ne Yenir? Detaylıca öğrenmek için blog yazımıza göz atabilirsiniz. Son olarak Anonymous Night Club Zelehni Beretki üzerinde yer alıyor.

saraybosna gece hayatı, silver & smoke

4- Silver & Smoke Club

En iyi yerel DJ’ler burada performans sergiliyor. Bunun yanı sıra civardaki kulüplerle yapılan işbirlikleri sayesinde mekanda uluslararası sanatçılar da sahne alıyor.

Saraybosna geceleri için tercih edilebileceğiniz Silver & Smoke Club, Zelenih Beretki Caddesi’nde.

Saraybosna'da Ne Yenir?

Yorum ekle