Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Gurme Rehberi - Nerede ne yenir? > Şanlıurfa’da Ne Yenir: En Güzel Şanlıurfa Yemekleri & En İyi 15 Şanlıurfa Restoranı

Şanlıurfa’da Ne Yenir: En Güzel Şanlıurfa Yemekleri & En İyi 15 Şanlıurfa Restoranı

Şanlıurfa’da ne  yenir? Şanlıurfa’da nerede yenir? Tüm detaylarıyla Şanlıurfa yeme içme rehberi karşınızda! 

Şanlıurfa denildiğinde aklımıza, acı ve tatlıyı bir arada barındıran lezzetler ve özellikle etli yemeklerle öne çıkan mutfağı gelir.

Özellikle kebap, çiğ köfte, ciğer ve lahmacun gibi Şanlıurfa yemekleri, şehirle ayrılmaz bir bağ içerisindedir. Ayrıca Urfa mutfağı, özellikle sıra gecesi gibi kalabalık sofra kültürüyle de ün salmıştır.

Mırra, isot, biyanbalı, frenk suyu, lahmacun gibi Şanlıurfa’ya özgü lezzetleri tek tek anlatmaya kalksak epey zorlanırız. Ancak yine de Şanlıurfa’da ne yenir diye merak ediyorsanız sizler için Urfa mutfağının incilerini derledik. Olsa da yesek, şimdiden afiyet olsun!

Şanlıurfa'da ne yenir, ciğer kebabı, sumaklı soğan, kebap sofrası, bakır bakraç

Şanlıurfa’da Ne Yenir: Ciğer Kebabı

Bu kahvaltı bildiğiniz kahvaltılardan değil. Öyle yağı, balı, reçeli bir kenara bırakın. Şanlıurfa’nın her daim turistlerle dolup taşan çarşısına gidin. Çarşı Balıklıgöl’e yakın bir noktada. Bu sebeple bulamamanız imkansız. Çarşıda pek çok ciğerci göreceksiniz. Hepsinin de lezzeti doruk noktasında. İstediğiniz bir tanesine geçin ve ciğer-ayran eşliğinde tadına doyulmaz bir kahvaltı yapın.

Daha önce böyle bir kahvaltı deneyiminiz olmadıysa gözünüz korkmasın. Müptelası bile olabilirsiniz.

Şanlıurfa'da ne yenir, balıklıgöl kafe restaurant

Çay Kahve Faslının Adresi: Balıklıgöl

Kahvaltıdan sonra şöyle bir dinlenmek için hemen çarşının yanı başındaki Balıklıgöl’e doğru bir yürüyün. Bu yürüyüş lokum gibi ciğerleri hazmetmenize yardımcı da olacaktır. Balıklıgöl’ü şöyle bir dolaşıp tarihi dokuyu ve efsanesini hissedin. Ardından hemen Balıklıgöl’e bitişik havuza bakan çay bahçesinde güzel bir çay kahve faslıyla keyif yapın. Akan su, suda gezinen kayıklar ve hatta yanınıza gelip türkü söyleyerek bahşiş almak isteyen çocuklar sizi bambaşka bir dünyaya götürecek. Burada yaşayacağınız dinginliği başka hiçbir yerde tadamazsınız.

Şanlıurfa'da ne yenir, Urfa usulü fırında çömlek

Bir Şanlıurfa Hazinesi: Urfa Usulü Fırında Çömlek

Harran Şanlıurfa merkeze yaklaşık 40 dakikalık bir mesafede bulunan tarihi bir nokta. Zaman sanki burada başlamış ve bir daha hiç akmamış gibi. Sadelik, hiçlik, yokluk ve insanın özüne dönüşü… Harran sizi bir zaman yolculuğuna çıkartacak. Fakat bu yolculuk sırasında bir yemek molası vermek de isterseniz, Harran çömleğini tatmadan hiçbir yere gitmeyin!

Harran’da patates kubbesi olarak bilinen bir meşhur yemek daha var ancak patatesi her yerde bulup yiyebilirsiniz. Fakat Harran Çömleği öyle değil. O nasıl bir baharattır, o nasıl bir acıdır, o nasıl bir kıvamdır, o nasıl bir ettir ve o nasıl bir lezzettir? Anlatılmaz yaşanır. İnanın bu satırlara sığdırmak mümkün olsa tarif etmeye çalışırdık ama gidip tatmanız gerek.

şanlıurfa'da ne yenir, tırnaklı ekmek

Kahvaltıda Şanlıurfa’da Ne Yenir?

Şanlıurfa’da kahvaltı, katmerli serpme kahvaltı, isot reçeli, ciğeri ve dahası gibi seçeneklerle öne çıkar. Fakat ağzınız yanmadan önce uyarmış olalım, Şanlıurfa kahvaltısı alışılmışların dışında daha acı tatlar barındırıyor.

1 – Köprübaşı Kahvaltı Salonu

Burada dilerseniz serpme kahvaltı tercih edebilir ya da birer birer seçmek istediğiniz ürünlerle güne başlayabilirsiniz.

Adres: Kamberiye, Melik Cabbar Cd. No:4, Haliliye

2 – Zahter Kahvaltı Salonu

Zahter kahvaltı salonu, Şanlıurfa’nın en meşhur kahvaltıcıları arasında yer alıyor. Kolayca yer bulmak istiyorsanız günün erken saatlerinde gitmelisiniz. Çünkü mekan, hem yerli hem de yabancı turistler tarafından oldukça tercih ediliyor.

Adres: Haliliye Atatürk Bulvarı Kamberiye Mahallesi No:71

şanlıurfa'da ne yenir, ciğer kebabı

Şanlıurfa’da Nerede Ciğer Kebabı Yenir?

Şanlıurfa mutfağı’nın en güzel ve meşhur lezzetlerin başında ciğer kebabı gelir. Çünkü Urfalılar, kahvaltı da dahil günün her öğününde sofralarında ciğere yer veriyor. Porsiyon ciğer genellikle şişlere takılı halde veya lavaş içerisinde servis ediliyor.

3 – İkiler Ciğer

Salaş bir mekan olan İkiler Ciğer’e geldiğinizde otantik taburelere oturarak ciğerin keyfini çıkarabilirsiniz. Özellikle şehrin kültürünü, farklılıklarını ve telaşını bir arada yakalama şansını elde edebilirsiniz.

Adres: Şutim Toptancılar Sitesi Şire Pazarı 1088. Sokak No: 7AA\A, Haliliye/Şanlıurfa

4 – Meşhur Ciğerci Aziz Usta’nın Yeri

Bakırcılar Çarşısı’ndaki Aziz Usta’nın mekanı tam anlamıyla bir esnaf lokantası. Ciğer dürümünüzün içerisine soğan ve közlenmiş kırmızı biber eklemek isterseniz kendiniz hazırlıyorsunuz.

Adres: Pınarbaşı Mahallesi, 1211. Sk. No:2/D, Eyyübiye/Şanlıurfa

Şanlıurfa'da ne yenir, urfa kebapları

Şanlıurfa’da Ne Yenir: Kebaplar

Geldik Urfa mı? Adana mı? Sorusunun bu blog yazımızdaki karşılığı Urfa kebabı bölümüne… Sahi Urfa kebabının sırrı nedir? Biliyor musunuz?

Şanlıurfa ustaları, Urfa kebabı hazırlarken eti asla kıyma çekme makinesinden geçirmiyor. Bunun yanı sıra, eti zırh adı verilen keskin bıçaklarla parçalayarak hazırlıyorlar. Böylelikle Urfa kebabı, az yağlı dana eti, kuyruk yağı, baharat ve sebze karışımıyla tarifsiz lezzetini buluyor.

Peki, Şanlıurfa yemekleri denince pek çok kişinin aklına ilk gelen lezzet Urfa kebabı nerede yenir?

5 – Durak Kebap Salonu (Köse’nin Yeri)

Şanlıurfa’ya kebap için gidenlerdenseniz, Vedat Milör’ün hayatımda yediğim en iyi iki kebaptan biri buradaydı dediği Köse’nin Yeri’ne uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Adres: Pınarbaşı, Keçeciler Sk. No:2, Şanlıurfa Merkez/Şanlıurfa

6 – Altın Lokantası

Şanlıurfa gezinizi ailenizle yapıyorsanız Altın Lokantası’nı tercih edebilirsiniz. Özellikle aile odalarında otururken öğle ya da akşam yemeğinizin keyfini çıkarabilirsiniz.

Adres: Şutim Yenihal Pazarı C Blok No:1 Şanlıurfa – Haliliye

7 – Sembol Ocakbaşı

Şanlıurfa mutfağı içerisindeki tüm lezzetleri tadabileceğiniz mekanlardan biri. Restoranın bahçe bölümü ve çocuk parkı da bulunuyor. Fiyatları da lezzet ve sunuma göre gayet makul.

Üstelik sloganları da “Akıllı ol, ciğerimi ye!”… Tabii seçim sizin, şimdiden afiyet olsun ☺

Adres: Yusufpaşa, 25, Sarayönü Cd. Şanlıurfa Merkez

8 – Cevahir Han Restoran

Şanlıurfa Cevahir Han’da yer alan restoran, ala carte bölümüyle birlikte pek çok yöresel lezzeti bünyesinde barındırıyor. Dilerseniz burada kahvaltı edebilir veya öğle yemeği yiyebilirsiniz. Özellikle akşamları sıra gecelerini izlemek için de Cevahir Han Restoran’ı tercih edebilirsiniz.

Adres: Kadıoğlu, Vali Fuat Cd. No:5 Eyyübiye, Şanlıurfa

9 – Çardaklı Köşk

Filmlerde izlediğiniz sıra gecelerini Çardaklı Köşk’te bulabilir ve Urfa mutfağının lezzetlerini uygun fiyatlarda deneyebilirsiniz.

Adres: Balıklı Göl Cd. No:40 Eyyübiye, Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Ne Yenir, Patlıcan Kebabı

Şanlıurfa’da Ne Yenir: Patlıcan Kebabı

Özellikle yaz aylarında tercih edilen patlıcan kebabı, Şanlıurfa, Gaziantep ve Adıyaman illerinde oldukça meşhurdur.

İçerisinde köfte de bulunan patlıcan kebabı, genelde kömür ateşinde pişer. Genellikle kalabalık sofralar için hazırlanan patlıcan kebabını, Şanlıurfa’da ne yenir listenize mutlaka eklemelisiniz.

Patlıcan kebabıyla meşhur Şanlıurfa restoranları ise:

10 – Dedecan Ocakbaşı

Eğer acı yemeği seviyorsanız tercih edebileceğiniz nezih bir mekan. Yemeğin üzerine Şıllık Tatlısı da denemelisiniz.

Adres: Refahiye Mah, 300 Evler Çarşı İçi D:11, Merkez/Haliliye

11 – Gülbaba Lokantası

Vedat Milor tavsiyeli bir diğer mekan ise Gülbaba Lokantası. Burada patlıcan kebabı ve haşhaş kebabı deneyebilirsiniz.

Adres: Merkez Mahallesi, Kale Altı Cad. No:23 Birecikcami

şanlıurfa'da ne yenir, çiğ köfte

Şanlıurfa’da Ne Yenir: Çiğ Köfte

Geldik Şanlıurfa sıra gecelerinin olmazsa olmaz lezzeti çiğ köfteye. Urfa mutfağının en gözde lezzetlerinden biri olan çiğ köfteleri, etli ya da etsiz tercih edebilirsiniz.

Şanlıurfa çiğ köftesi için uğrayabileceğiniz adresler:

12 – Çiğ köfteci Ömer Usta

Adres: Karşıyaka Mahallesi 4024. Sokak Karaköprü, Şanlıurfa

13 – Gülizar Konukevi

Adres: Camikebir Mah. Divanyolu Cad. No:23 Merkez, Eyyübiye

şanlıurfa balıklıgöl

Şanlıurfa’da Ne Yenir: Urfa Balıklı Göl Yemek Yerleri

14 – Ayn Zeliha Çay Bahçesi

Açık havada lahmacun keyfi yapmak isterseniz burası tam size göre. Üstelik oldukça da otantik bir yer. Fakat bahçe olduğu için hijyen konusunda beklentinizi karşılamayabilir.

Adres: Göl Mah. Eyyübiye, Şanlıurfa

15 – Tarihi Buz Han

Tarihin sanatla buluştuğu Buz Han, Urfa’nın muhteşem atmosferini hissedebileceğiniz mekanlardan biri. Urfa’nın en büyük ailelerinden birinin eski buz fabrikası, restore edilerek restorana çevrilmiş. Burada gayet makul fiyatlara Urfa Mutfağı’nın eşsiz lezzetlerini tadarken, aynı zamanda şehirle ilgili bilgiler de edinebilirsiniz.

Adres: Bıçakçı Mah. 12 Eylül Cad. No:130/A, Eyyübiye – Şanlıurfa

Şanlıurfa'da Ne Yenir, İsot Biberi, Kurutulmuş Kırmızı Biber

Şanlıurfa’da Ne Yenir, Nerede Yenir: En İyi Restoranlar

Şanlıurfa’nın restoranları, tıpkı şehrin tarihi dokusu gibi rengarenk ve çeşitli. Dolayısıyla Urfa’nın en iyi restoranlarından konuşmaya başlarsak sanıyoruz ki onları saymakla bitiremeyeceğiz. Bu yüzden sizler için 6 adet öneri hazırladık. Şimdiden afiyet olsun. ☺

  1. Çulcuoğlu Baklava & Restaurant
  2. Oduncu Et & Mangal
  3. Şanlı Miroğlu Kadayıf ve Billuriye
  4. Taşsaray Restaurant
  5. Şehrazat Konağı
  6. Okyanus Deniz Mahsülleri

yolcu360 blog arama banner

Şanlıurfa’ya Nasıl Gidilir?

Şanlıurfa’ya ulaşım için kara yolu haricinde hava yolu kullanarak yolculuğunuzu çok daha pratik hale getirebilirsiniz.

Böylece havalimanından Şanlıurfa GAP Havalimanı araç kiralama seçeneklerimizden faydalanarak şehir merkezine kolaylıkla ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra şehir merkezinden Şanlıurfa merkez araç kiralama seçeneklerini de tercih edebilirsiniz.

Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Şanlıurfa Hakkında Daha Fazlası

Yorum ekle