Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Salmata Deresi | Salmata Deresi Nerede?

Salmata Deresi | Salmata Deresi Nerede?

Sevgili doğaseverler bu bölümde sizlerle ancak masallarda olabilecek bir güzellikten bahsetmek istiyorum. Öyle güzel bir yer ki mutlaka gidip gezmeniz gerekiyor. Aman dikkat! Buraya gittiğiniz an bu harika manzara karşısında diliniz tutulabilir. 🙂 Salmata Deresi olarak bilinen bu dere yatağına gitmek için araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak yola çıktım ve bu büyüleyici yeri size de tanıtmak istedim.

Salmata Deresi Nerede?

Salmata Deresi, Trabzon’un Hayrat İlçesi sınırlarında bulunan Gülderen Mahallesi içerinde saklı kalmış bir dere yatağı. Trabzon merkez ve dere arasındaki mesafe ise yaklaşık 73,6 kilometre. Trabzon merkez araç kiralama seçeneklerine göz atarak buraya kolayca ulaşabilirsiniz. 🙂

Salmata Deresi

Salmata Deresi’ni özel kılansa zaman içinde dere yatağında merdiven biçiminde oluşan katmanlar ve derenin her iki yanındaki katmanlı taşlık yapısı. Gülderen mahallesine geldiğinizde sizleri güler yüzlü halkı karşılıyor. İnsanlar yardımsever ve oldukça cana yakın, bunu hemencecik hissediyorsunuz. Mahalleye yaklaşık 2 km mesafe de olan Salmata Kafe de soluğu alıyoruz.

Bu işletme bir aile tarafından yaklaşık bir yıl önce açılmış. Özcan Zengin ve çocukları tatlı bir telaş içerisinde gelenlerle ilgileniyor. Dere yatağında zaman zaman derinliği 4 5 metreyi bulan göletler mevcut. Bu dereye gelinde yanınızda getirmeniz gereken yegâne şeyler kesinlikle terlik, havlu ve biraz umursamazlık. Buraya geldiğiniz zaman değirmen gölünü, taş köprüyü ve Salmata deresi bentlerini görmeden kesinlikle dönmeyin. Fındık bahçelerinin arasına saklanan dere size dünyanın en güzel şarkısını söyleyecek. Bu şarkıya ise etrafta uçuşan onlarca yusufçuk eşlik edecektir.

Of ilçesine 15, Hayrat İlçesine 4 kilometre mesafede bulunan Salmata Deresi içerinde 4,5 kilometrelik yürüyüş yapmanız mümkündür. Bölgede henüz bir konaklama bulunmuyor, bu konuda bir süre de girişim olmayacak gibi görünüyor. Kamping için oldukça uygun noktalara sahip bir bölge Salmata Deresi, doğanın içinde tarifsiz bir sakinliğe sahip oluyorsunuz. Geniş yapraklı bitki örtüsü göğü kaplıyor. Yanınızda kamp sandalyesini getirip derenin içine dahi kurulabilirsiniz. Şansınıza ufak ufak yağan yağmur olursa o bile size ayrı bir mutluluk verecek ve yüzünüzü gökyüzüne çevireceksiniz.

Trabzon gezilecek yerler için tıklayınız.

Trabzon’a nasıl gidilir?

İstanbul Trabzon kaç km? İki şehir arası mesafe 1.063,6 kilometre olup, İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atarak O-4 ve E80 üzerinden 12 saat 30 dakikada Trabzon’a varılabilir.

Ankara Trabzon arası kaç km?  Ankara ve Trabzon arasındaki mesafe 735,5 kilometre. Ankara’dan Trabzon gezilecek yerler için yola çıkanlar, Ankara araç kiralama fırsatlarına göz atabilir ve D010/E70 üzerinden 9 saat 03 dakika içerisinde şehre ulaşabilirler.

Rize Trabzon arası kaç km? Araç ile Rize’den Trabzon şehrine D010/E70 üzerinden 1 saat 8 dakika içerisinde varılabilir. Rize araç kiralama seçeneklerini inceleyerek 79,7 kilometre yolu rahat bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Eskişehir Trabzon arası kaç km? Eskişehir’den Trabzon gezi rehberi için yola çıkanlar, Dumlupınar Blv./D200/E90 üzerinden Eskişehir araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek, 975,1 kilometre yolu 11 saat 18 dakika içerisinde kat edebilirler.

2 yorum

  • İşletmecilik 10/2 rezalet. Suyun içinde masada oturmak istedik, problem yok. ☺️ Orta boy demlik çay sipariş 40 dk da geldi, 25 tl olduğunu söylediler, hesabı ödemeye gittiğimizde 50 tl ücret talep ettiler. 25 tl masa sandalye taşıma ücretiymiş.(not;masa sandalyeyi de biz taşıdık😅) Gezi Blogger olduğumu söyleyince 35 tl ye kurtardık. Oysaki 1 sene önce gezi rehberlerinde memleketimin o nadide, saklı cennetini, gün yüzene çıkarmak için parmaklarımı baya yormuştum. Velhasıl kelam, işletmeci genç kardeşimin biraz pişmesi gerek. Saygılar vesselam ☺️🤚😎