Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Antalya Saklıkent Kayak Merkezi ve 2024 Fiyatları

Antalya Saklıkent Kayak Merkezi ve 2024 Fiyatları

Antalya Saklıkent Kayak Merkezi kışın da Antalya’da tatil yapabileceğinizin en büyük kanıtı! Antalya, yaz turizmi ile oldukça popüler şehirlerden biridir. Yerli ve yabancı turistler tarafından çok fazla ilgi çektiğini söyleyebiliriz. Deniz ve kumsallarının yanı sıra doğal güzellikleriyle de harika bir tatil geçirebilirsiniz. Ayrıca Antalya’nın bir özelliği de dört mevsimi yaşayabiliyor olmasıdır. Kış tatillerini Toroslarda geçirmek, size unutamayacağınız bir kayak tatili deneyimi yaşatabilir. Kış aylarının en çok tercih edilen bölgesi Antalya Saklıkent Kayak Merkezi kolay ulaşımı ile de ön plana çıkıyor. Merak edenler için Saklıkent Kayak Merkezi ve 2024 fiyatları hakkındaki detayları paylaşıyoruz.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Antalya Kayak Merkezi Hakkında

Antalya Kayak Merkezini ziyaret etmeyi düşünüyorsanız size kısaca anlatalım. Saklıkent Kayak Merkezi yaklaşık 2550 metre yüksekliğe sahip bir bölgedir. Kar kalınlığı 100-200 cm arasında değişebilir. Zirvede ise 4 metreye kadar kar görebilirsiniz. Saklıkent sezonu ne zaman, merak edenler için 10 Aralık-10 Nisan döneminde kayak yapma imkanı olduğunu belirtebiliriz. Antalya merkezden günübirlik keyifli geziler yapılabilir. Hatta Mart ayından sonra gündüze karda akşam denizde aktiviteler yapmak Antalya’nın önemli bir özelliğidir. Antalya Saklıkent temiz havası, güzel manzaraları ve doğasıyla size ihtiyaç duyduğunuz tatil deneyimini yaşatır.

Saklıkent Kayak Merkezi Nerede?

Saklıkent Kayak Merkezi Antalya’da, Beydağları üzerinde kurulu bir merkezdir. Antalya’nın batısında kaldığını söyleyebiliriz. Merkeze yaklaşık 45 km uzaklıktadır. Kış aylarında ara tatiller ya da hafta sonlarını değerlendirmek için ideal olan merkez yüksek bir kapasiteye sahiptir. 

Saklıkent Kayak Merkezi’ne Nasıl Gidilir?

Antalya’da bulunan Saklıkent kayak merkezine ulaşmak oldukça kolaydır. Antalya il merkezine 45 kilometre uzaklıktadır. Otobüsle ortalama 1 saatte ulaşabilirsiniz. Otobüs ile gitmek isterseniz “500” No’lu hattı kullanabilirsiniz. Haftanın her günü 08.30 ile 15.30 arası hizmet veriyor. Otobüse, Antalya Otogardan binebilirsiniz. Ayrıca otobüsün uğradığı belirli lokasyonlardan da ulaşım sağlayabilirsiniz. Kendi aracınızla gitmek isterseniz de şehrin içerisindeki tabelalar sizi yönlendirecektir. Uncalı istikametine ulaştıktan sonra Çakırlar/Doyran ayrımına girip, yolunuza devam edebilirsiniz. 

Saklıkent Kayak Merkezi ormanın içerisinde yer alıyor. Bu açıdan güzel bir manzaranın gelen misafirleri karşıladığını söyleyebiliriz. Yol boyunca çam ağaçlarının eşsiz güzelliğini seyredebilirsiniz. 

Türkiye genelinden kayak merkezine gitmek isteyen kişiler Antalya Havalimanını kullanabilir. Buradan servisler ile Saklıkent Kayak Merkezine gidebilirler. Havaalanından yaklaşık 65 km uzaklıktadır. 

Saklıkent Kayak Merkezi 2024 Fiyatları 

Antalya Saklıkent Kayak Merkezini ziyaret etmek isteyenler fiyatlarını merak edebilir. Saklıkent Kayak Merkezi ve Fiyatları 2024, kayak takımı ve kayak kıyafetleri kiralama ücretinin 350 – 400 TL arasında değiştiği belirtilmektedir. Antalya Saklıkent 2024 fiyatlarının netleşmediği vurgulanmaktadır. Bu nedenle tesisi ziyaret etmeden önce tekrar bilgi almanız faydalı olabilir. Bununla birlikte 2023 fiyatlarını fikir vermesi için paylaşıyoruz:

  • Tek çıkış: 100 TL
  • 5 çıkış: Hafta sonu – 300 TL, hafta içi 250 TL
  • 10 çıkış: Hafta sonu – 450 TL, hafta içi 400 TL
  • Günlük pass: Hafta sonu 500 TL, hafta içi 400 TL
  • Aylık pass (kişiye özel): 1.050 TL
  • Yıllık pass (kişiye özel): 3.000 TL

Not: Telesiyej kullanımına yalnızca 6 yaşından büyükler için izin verilmektedir.

  • Günlük snowboard kiralama: 300 TL
  • Günlük kayak takımı kiralama: 350 TL
  • Günlük kayak / snowboard kiralama 300 TL
  • Günlük ayakkabı kiralama: 200 TL
  • Günlük elbise kiralama (takım): 200 TL
  • Saatlik kızak kiralama: 90 TL

Saklıkent’te Kayak Yapmak

Saklıkent’te hem kar hem de güneş oldukça büyülü bir atmosfer yaratır. Bu nedenle Saklıkent Antalya’nın gözbebeğidir. Kış aylarında Saklıkent’te bol bol kayak yapma fırsatı bulabilirsiniz. Üstelik her seviyeye uygun pistlere ve zengin bir donanıma sahiptir. Kayma seviyenize göre seçebileceğiniz 3 renkte pist bulunur.

  • Mavi pist, kayakta yeni olanlar için idealdir. 1500 mt uzunluğundaki pistte kendinizi geliştirebilirsiniz. Hafif eğimli olan bu pistte eğitiminizi tamamlayıp daha zor parkurlara geçiş yapabilirsiniz. 
  • Siyah pist, kayak konusunda biraz daha deneyimli olanlar için uygun olabilir. Dağın yarısından başlar.  Bu pistin uzunluğu da yaklaşık 1500 metredir. Karakaya telesiyeji ile ulaşımın sağlandığı bu pist daha yumuşak virajlardan oluşmaktadır.
  • Kırmızı pist, profesyonel kayakçılar için uygun bir pisttir. Yine buraya ulaşım da Karakaya telesiyeji ile sağlanıyor. Bu pist dağın zirvesinden başlar ve yaklaşık 4000 metredir. Bu pistin oldukça keskin ve derin virajlara sahip olduğunu söylemeliyiz. Zorlu parkur deneyimi yaşamak ve kendinizle yarışmak isterseniz kırmızı pist tam size göredir.

Saklıkent’te kayak yapmanın eğlenceli bir yolu da kızaklardır. Kızak severler için de bir alan ayrıldığını görebilirsiniz. Böylelikle ailece çocuklarınızla eğlenceli anlar yaşayabilirsiniz. Ayrıca deneyimli hocalardan her yaşa uygun kayak dersleri de verilmektedir. 

Saklıkent’te Neler Yapılır?

Saklıkent denildiğinde sadece kayak yapmak akla gelebilir. Aslında burada yapılabilecek birçok aktivite ve görülecek yerler vardır. Saklıkent’te neler yapılabilir, burayı ziyaret etmek isteyenlere fikir verebileceğini umarak paylaşıyoruz.

  • Saklıkent karlarla kaplı müthiş manzaraya sahip bir bölgedir. Karda yürüyüş yapmak size Karlar Ülkesi gezintisi yapıyormuş gibi hissettirebilir. Sessizliğin keyfini çıkararak yürüyebilir, kendinize eşsiz bir dinlenme zamanı yaratabilirsiniz.
  • Saklıkent’in tesisleri, konuklarını büyük bir özenle ağırlıyor. Telesiyejden indikten sonra tepede yer alan tesiste dinlenebilir ve kar manzarası eşliğinde sıcak çikolatanızı yudumlayabilirsiniz. Saklıkent’te sıcak çikolata içmenin burayı ziyaret edenler için unutulmaz olduğu vurgulanıyor. Gerçekten öyle mi, siz de deneyimleyebilirsiniz.
  • Gündüz aktivitelerinin yanı sıra gece aktivitelerini sevenler için de tesislerin hizmet verdiğini söyleyebiliriz. Gündüz pistlerde yaşadığınız keyifli kayak yorgunluğunu akşam müzik ve eğlence ile tamamlayabilirsiniz. 

Antalya Saklıkent Konaklama

Antalya’dan günübirlik gelip keyfini çıkarmak mümkün olsa bile Saklıkent’e bir gün yetmeyebilir. Özellikle uzak illerden gelenler için konaklama imkanı oldukça önemlidir. Bu nedenler Saklıkent’te nerelerde konaklayabilirsiniz, sizin için sıralıyoruz.

  • Saklıkent Mountain Hotel ve Kayak Kompleksi

32 standart oda hizmeti bulunur. Oda ve kahvaltı hizmetinin yanı sıra öğlen ve akşam A la Cart Restoran konukları için açıktır. Odaların günlük temizliği yapılır. Lobide canlı müzik ve şömine başında loca hizmeti bulunur.

  • Saklı Ev

Dağ evinde tatil hayali kuranlar için Saklı Ev oldukça idealdir. Burası üç bölümden oluşan klasik bir kayak evi özelliği taşır. Kayak pistine 800 metre uzaklıkta konforlu bir tesistir. Özelliklerine bakıldığında müstakil, kaloriferli ve jeneratörlüdür. Çok güzel bir manzaraya sahiptir.

  • Apa Boutique Hotel

Antalya Gökbayırında yer alan Apa Boutique Hotel, yürüyüş, dağ bisikleti, tırmanış, sky walking ve daha pek çok aktivite seçenekleri ile ön plandadır. Saklıkent Kayak Merkezine yaklaşık 11 km uzaklıktadır. Oda kahvaltı şeklinde hizmet veren bu otelde rahatlıkla dinlenebilir ve vakit geçirebilirsiniz.

  • Rixos Downtown Hotel

Antalya şehir merkezinde konaklama isteyenlerin tercih edebileceği bir oteldir. Antalya’nın Muratpaşa ilçesindedir. Cumhuriyet Meydanı, Antalya Müzesi gibi pek çok önemli lokasyona yürüme mesafesinde olduğu için kayak merkezi dışında da gezinizi sürdürebilirsiniz.

  • Hotel Su

Hotel su kayak merkezine 1 saatlik mesafededir. Bu nedenle Antalya merkezde kalmak isteyenlerin daha çok tercih edebileceği bir oteldir. Deniz manzarası ile diğer oteller arasında fark yaratır. Odalarındaki beyaz tasarım dikkat çekicidir.

  • Akra Barut Otel

Lara’da bulunan Akra Barut Otel, deniz manzarası ve müşteri memnuniyeti ile tanınmaktadır. Tatil planlamak için ideal otellerden biri.

Yorum ekle