Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Rumeli Feneri Ve Köyü | İstanbul Gezilecek Yerler

Rumeli Feneri Ve Köyü | İstanbul Gezilecek Yerler

Sadece Türkiye‘nin değil, dünyanında eşsiz şehirleri arasında olan İstanbul, en güzel kentler arasında yer almakta. Doğa turizminin ve kültür turizminin bir arada bulunduğu bu muhteşem şehir için biz ne dersek az kalır. Yüzyıllar boyunca farklı medeniyetlere ev sahipliği yapan İstanbul, gez gez bitmez. Böyle zengin bir şehri tanımak için İstanbul turu, en iyi yöntemlerden biri. Araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, İstanbul’un tarihi ve kültürel değerlerini keşfetmek için İstanbul gezilecek yerler gezisi yapmaya ne dersiniz? Öyleyse İstanbul’da gezilecek yerler kapsamında Rumeli feneri ve köyü yazısı Yolcu360 ekibi sizler için hazırlandı.

Rumeli Feneri Köyü

Rumeli feneri dediğimizde aklınıza tam olarak İstanbul’da nerede olduğu gelmeyebilir. Çünkü burası öyle Ortaköy, Beşiktaş veya Kadıköy gibi İstanbul’un popüler yerlerinden biri değil. Peki Rumeli feneri nerede? İstanbul Boğazı’nın Avrupa yakasında en kuzeyde yer almakta. Rumeli feneri, Sarıyer ilçesine bağlı bir köy. Hatta, bir de İstanbul Boğazı’na Karadeniz’den ilk giriş noktası olma özelliğine sahip. Rumeli feneri şimdiler de pek bilinmese de oldukça eski bir yerleşim yeri diyebiliriz.

Köyün adı ise içerisinde bulunan fenerden gelmekte. Dediğimiz gibi burası İstanbul Boğazından Karadeniz’e ilk giriş. Bu yüzden de Rumeli feneri, 1855 yılında Kırım Savaşı sırasında Fransız ve İngiliz savaş gemilerinin İstanbul Boğazından Karadeniz’e çıkmalarını kolaylaştırmak için yapılmış. Hatta hemen karşısında da Anadolu feneri bulunmakta.

Rumeli feneri deniz seviyesinden 58 metre yükseklikte inşa edilmiş. Fener kulesi ise 30 metre yüksekliğe sahip. Rumeli feneri köyü içerisinde mutlaka 1910 yılından beri var olan Çınar Ağacı görülmeli. Çınar ağacı için Rumeli feneri köyünün simgesi diyebiliriz.

İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, İstanbul turu için yola çıkmaya hazırlanın.

Rumeli Feneri Köyü Kahvaltı Yerleri

Rumeli feneri için sabah erkenden kalkalım, tertemiz havasından faydalanalım ve oksijen depolayalım diyorsanız, burada kahvaltı edebileceğiniz çok güzel yerlerin mevcut olduğunu hemen belirtelim. 🙂

  • Menekşe Bahçesi
  • Giritli Çiftliği

Rumeli Feneri Balık Restoranları

Akşam yemeğini de burada yiyelim diyorsanız, balıkçı köyü olan Rumeli feneri içerisinde size iki güzel restoran önerelim. 🙂

  • Salas Barınak Balık
  • Mendirek Balık Lokantası
Rumeli Feneri Köyü’ne nasıl gidilir?

İstanbul Anadolu yakası üzerinden Rumeli feneri köyüne gidecek olanlar, İstanbul Çevre Yolu/O-1/D100 üzerinden köye varabilirler. Kiralık araba İstanbul için İstanbul Kadıköy araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, buraya rahatça ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul Avrupa yakası üzerinden gidecek olanlar Büyükdere Caddesi üzerinden köye ulaşabilirler.  İstanbul araç kiralama için İstanbul Ataköy araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, Rumeli köyüne rahat bir ulaşım sağlayabilirsiniz.

İstanbul’da gezilecek yerler için tıklayınız.

İstanbul’da Gezilecek Yerler
  • Barış Manço Müzesi

Kadıköy belediyesi tarafından Barış Manço’nun yaşadığı ev, müzeye dönüştürülmüş. İstanbul’da gezilecek yerler arasında bulunan bu ev içerisinde Barış Manço, o eşsiz ve hepimize hitap eden eserlerini üretmiş. 9 Haziran 2010 yılında açılan müze, Barış Manço’nun sanatçı kimliğinin yanı sıra günlük yaşamından da kesitler sunmakta. Barış Manço müzesi içerisindeki duvarlarda Barış Manço’ya ait olan notalar da yer almakta. Aynı zamanda, köşkün içerisinde  ”Domates, Biber, Patlıcan” ve ”Arkadaşım Eşek” heykelleri bulunmakta.

Barış Manço müzesi giriş ücreti: Tam bilet fiyatı 10 TL, indirimli fiyat 5 TL.

Barış Manço müzesi yol tarifi: Caferağa Mahallesi, Yusuf Kamil Paşa Sok. No:5, Kadıköy. İstanbul Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakıp İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek, buraya kolayca ulaşabilirsiniz.

İstanbul’da gezilecek yerler arasındaki Barış Manço müzesini yakından tanımak için tıklayınız.

  • Büyük Çamlıca Tepesi

İstanbul’da gezilecek yerler kapsamında Büyük Çamlıca tepesi mutlaka ziyaret edilmeli. Denizden 268 metre yüksekliğe sahip olduğu için resmen İstanbul’u ayaklarınızın altına sermekte. Tepe içerisinde çay-kahve içebileceğiniz ve yemek yiyebileceğiniz mekanlar mevcut. İstanbul’a kuş bakışı bakmak istiyorsanız burası en ideal yer.

Büyük Çamlıca tepesi nerede? Kısıklı, Çamlıca Tepesi, 34692 Üsküdar.

  • Atatürk Arboretumu

İstanbul içerisinde gizli bir hazine diyebiliriz. Kalabalık ve kaos dolu şehir içerisinde nefes alabilecek bir yer. İstanbul’da gezilecek yerler arasında bulunan arboretum içerisinde ağaç ve odunsu bitkileri sergilenmekte. İçerisinde mesire alanı da bulunan ve İstanbul’da gezilecek yerler için ideal bir adres olan arboretumu ziyaret etmenizi tavsiye ederiz.

Atatürk arboretumu adres: Fatih Ormanı Kampüsü Maslak-Sarıyer. Rent a car İstanbul için İstanbul Ümraniye araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, burayı ziyaret edebilirsiniz.

İstanbul’da gezilecek müzeler için tıklayınız.

 

Yorum ekle