Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Rolls-Royce Phantom VIII İncelemesi

Rolls-Royce Phantom VIII İncelemesi

Bir Rolls-Royce alma şansınız olsaydı onu tercih etmez miydiniz? Dünyanın en lüks otomobillerinden birini 2018 model Rolls-Royce Phantom VIII’ı inceledik.

Biraz Lüks Konuşalım!

Rolls-Royce Phantom VIII kaç para, nasıl görünüyor, neleri var, içi nasıl motorunun özellikler neler….Detaylarını merak ediyorsanız ya da biraz lüks bir dünyada gezinmek için haberin devamını okuyun…

Rolls-Royce Phantom VIII İncelemesi

Muhteşem bir limuzin var karşımızda. Aşırı lüks, aşırı havalı, aşırı güçlü her şeyiyle aşırı işte…

Alışılmış limuzin görüntüsünün biraz daha modernize edilmiş ve tasarım dili epey farklı olan bir halini sunuyor. İç mekanda da aşırı kaliteli malzeme kullanımı gözden kaçmıyor. Bazı yorumcular onun için tekerlerin üzerinde giden bir sanat eseri olarak tanımlamış. Çok da haksız değiller.

Rolls-Royce Phantom VIII fiyatı 535.500 Euro’dan başlıyor. Durum böyle olunca araba ya da otomobil demeye de insanın dili varmıyor. Sanat eseri…


2018 Rolls-Royce Phantom VIII Tasarım Özellikleri

Öncelikle tasarımda büyük bir değişiklik yok. Selefine göre değişmiş demek zor. Ancak daha modern bir izlenim var diyebiliriz. Bu otomobilin tasarımı için Giles Taylos ve Müller Ötvöse birlikte çalışmış. Elle üretilen yani seri üretim bandında üretilmeyen aracın her biri için toplam 1200 saat gerekiyor.


Rolls-Royce Phantom VIII Boyutları Nasıl?

Üretimi 1200 saat süren, elle üretilen ve dev bir limuzin olan araç; ki ona “araç” diyerek ayıp ettiğimizin farkındayız; 5762mm uzunluğa sahip. Genişliği 2018mm. Bu rakam tesadüf değil. Zira, aracın yüksekliği de 1646mm. Dingil mesafesi 3552mm.

Rolls-Royce Phantom VIII İç Mekanı Nasıl?

Konu limuzin olunca esas bakacağımız yer de iç mekan oluyor. 1923’ten beri üretilen, acayip lüks odaklı bu otomobilin içi çok geniş. Hatta içerde bir alan sanat köşesi olarak tasarlanmış. Burada sanatçıların eserleri sergileniyor. Bu alan 20X80cm boyutunda.

Arkada yarat koltuklar var. Bunlar yatak rahatlığını sunuyor. Sürücü yol ve trafiğe odaklanırken arkadakilerden tamamen izole olabiliyor. İstenirse seslerini bile duymuyor. Dünyanın en yumuşak deri kumaşının kullanıldığı döşeme en kaliteli ahşap malzeme ile desteklenmiş. Üstelik yerdeki aşırı yumuşak halıdan, koltuklara, tavan malzemesine kadar her malzeme için alerji testi yapılmış.Bir limuzinden ve dünyanın en lüks limuzininden bahsediyoruz; dolayısıyla buz dolabı, masaj yapan koltuklar, açılıp kapanabilir televizyon ekranları, çalışma masaları da lüks değil.

Otomatik Modelinin Motoru Nasıl?

Motor Tipi ve Konumu: V, çift turbo, önde, uzunlamasına

Yakıt türü: Benzin

Silindir Subap Sayısı: 12/48

Silindir Hacmi: 6749cc

Maksimum Güç: 420kW/571HP 5000d/d

Maksimum Tork: 900Nm 1700d/d

0-100km hızlanma verisi: 5,3 sn.

Maksimum Hız: 250km/s

Şanzıman: 8 ileri otomatik

Aktarma: Arkadan itişli

Lüks Araç Kiralama Nasıl Yapılır? ve Dikkat Edilmesi Gerekenler yazımıza göz atın!

Araç kiralama ve kiralık araba seçenekleri için tıklayın.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Yorum ekle