Yolcu360 Blog
rimac-otomobil
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > RIMAC Otomobil: Otomotiv Sektöründe Yeni Bir Marka

RIMAC Otomobil: Otomotiv Sektöründe Yeni Bir Marka

Rimac  Otomobil (automobil) adı daha önce çok duyulmamış olsa da yeni ürünleri ve teknik donanımı ile hafızalara kazınacak bir marka. Rimac otomobil, merkezi Hırvatistan’da olan elektrikli spor otomobil üreticisi. Şirketi 2009 yılında Mate Rimac kurdu. Şirket elektrikli spor otomobiller için çok ciddi yatırımlarda bulundu. Ar-Ge çalışmaları yaptı. Rimac markasının bu kadar önde yer almasının nedeni BMW E30 markasının patlayan motoru. Patlayan motorun yerine kendilerinin üretimi olan motoru yerleştirip test yarışına katıldılar. Yarışların bitiminde önemli derecede süreler elde edilmesiyle yatırımcıların ilgi odağı haline geldiler. Bütün bu olaylardan sonra marka kendi araçlarını üretmeye karar veriyor. Şimdi Rimac otomobil markasının modellerine bakalım.

rimac-otomobil-1

Yeni Nesil Süper Spor Otomobil, Rimac Concept One 

Concept One, elektrikli motoru üst düzeylerde olan sınırlı sayıda üretilmiş bir araç. 2011 Frankfurt Otomobil Fuarı’nda tanıtıma çıktı. 2013 yılında geliştirilmesine başlandı. İşte son haliyle Concept One.

Yeni Rimac Concept One Teknik Özellikleri

Çekiş sistemi dört lastiğe birden hükmedebiliyor. Toplamda 82 kwh kapasiteli, 650 voltluk lityum piller her teker için çalışıyor. Bu model, 1088 beygir, 1600 nm tork güç üretiyor. Araç, 0-100 km/s hızlanmayı 2.6 saniyede tamamlıyor. Maksimum 355 km/s hızlanabiliyor. Ayrıca, bu model 100 km/s hızla ilerlerken 31.5 metrelik mesafede durabiliyor. Piller dolu halde 330 km yol yapabiliyor. Son zamanlarda ilgiyi üstünde toplayan bu modelin öne çıkan özellikleri ise şöyle;

Rimac Concept One Özellikleri

Özgün bir tasarıma sahip olan Rimac Concept One modelinin farlarında 58 adet LED ampul var. 20 inçlik jantları ve farklı arka tamponu ile aracın dış kısmında fark yaratıyor. İskelet sistemi tamamıyla karbon fiberden oluşuyor. Böylelikle ağırlığın minimum düzeye inmesi sağlanıyor. Ayrıca spor koltukları, dijital gösterge paneli ve kumaş işçiliği ile göz dolduruyor. Ayrıca aracın yol bilgisi ve pil durumu gibi pek çok bilgi cep telefonu veya bilgisayar üzerinden görülebiliyor. 

Süper Spor Otomobil Alanında İddialı, Rimac Concept S

Concept S, Rimac markasının en önemli elektrik motorlu spor araba üreticilerinden biri haline geldiğini kanıtlar nitelikte aracı. Rimac Concept S, 2016 Cenevre Otomobil Fuarında tanıtıldı. Oldukça iddialı olan bu aracı yakından tanımak gerekirse;

Yeni Rimac Concept S Teknik Verileri

Concept One ile karşılaştırıldığında çok daha gelişmişi denilebilir. Concept One’ye göre oldukça hafif bir araç. Rimac Concept S modelinde önde 500 kW, arkada 600 kW güç oluşturan üniteler var. Bu model 1364 beygir 1800 nm tork güç üretiyor. Araç, 0-100 km/s hızını 2.5 saniyede tamamlıyor. Maksimum 365 km/s hızlanıyor. Ayrıca, 0-200 km/s hızını 5.6 saniye ve 0-300 km/s hızını 13.1 saniyede tamamlayabiliyor. Araç 100 km/s hızla yol alırken 31.5 metrelik mesafede durabiliyor. Yine bu modelde de çekiş sistemi dört lastiğe birden hükmedebiliyor. Teknik özellikleri bu şekilde olan aracın diğer ayrıntılarına bakalım. 

Ayrıntılarıyla Yeni Rimac Concept S

Rimac Concept S, ilgi çekici teknik özellikleri yanında dış görünüş olarak da fark yaratıyor. İlk bakıldığında karbon fiber kaplı olması ağırlık konusunda avantajları beraberinde getiriyor. Ayrıca kumaş kaplaması yerden tavana kadar özenle seçilerek yapılmış. Ayrıca, kokpit alanında büyük bir ekran mevcut. Bu ekran sayesinde araçla ilgili her türlü bilgiyi sürücü görebiliyor. İç mekan görünüşe de çok önem verilen bu modelde değerleri ile oldukça iddialı görünüyor.

Mühendislik Harikası, Rimac C Two

Rimac C Two, performansı ve ileri düzey teknolojisi ile dikkatleri üzerine çekiyor. 2018 yılında Porsche marka, Rimac ile yatırım ortağı oldu. Bu yatırımlar sayesinde daha da güçlenen Rimac concept olarak C Two 2018 Cenevre Otomobil Fuarında gösterime çıktı. Seri üretimde adı Rimac Nevera olarak değiştirildi.

Rimac C Two’ dan Nevera Verimli  Değişim

2018 yılında konsept şeklinde tanıtılan C Two’ ya göre Nevera büyük değişimler gösteriyor. Bu değişimler ilk bakışta kolayca ayırt edilebilir. Nevera serisinde aerodinamik verimli yapı %34 oranında iyileştirildiği bildirildi. Ayrıca yere basma kuvvetindeki değişimler ile de göze çarpıyor. Çalışmaların sonucunda fren ve güç bölümleri %30 daha iyi soğutulabiliyor. Hırvatçada aniden ortaya çıkan ve güçlü Akdeniz fırtınası manasına gelen Nevera otomobilinin teknik özelliklerine bakalım.

Rimac Nevera’nın Teknik İncelemesi

Markanın önemli modellerinden biri olan Nevera, çok çekici bir otomobil. Modelin gövdesinin büyük bir bölümü karbon kaplı. Ön ve arka kısımda bulunan darbe emiciler metalden. Nevera’nın bataryası, 120 kwh ve 6960 hücreden meydana geliyor. Dört elektrikli motorun bulunduğu modelde dört tekerden çekişli. Bu model, 1914 beygir ve 2360 nm tork güç üretiyor. Araç, 0-96 km/s hızı 1.85 saniyede tamamlıyor. Maksimum 412 km/s hıza ulaşabiliyor. Bu araç 402 metreye 8.6 saniyede ulaşabiliyor. Ayrıca bu modelde, 390 mm çaplı diskleri, brembo karbon seramik fren sistemi ile güvenli duruş imkanı mevcut. Rimac Nevera sürüş karakterleri; sport, drift, comfort, range, track ve custom şeklinde ayarlanabiliyor. Yine bu modelde dünyada ilk denilebilecek yapay zeka destekli sürücü koçu mevcut. Araçta 13 kamera 6 radar gibi özellikler var. Sesli ve görsel sürüş önerileri ile yüksek düzeyde performans sağlanabiliyor.

Sonuç olarak Rimac tasarıma, mühendisliğe yatırım yapan marka, giderek güçleniyor. Üretim kapasitesi giderek yükselen markanın bugün 1500 kişilik bir teknoloji merkezi var. Otomotivin geleceğini şekillendirmeye odaklanan marka, teknolojinin sınırlarını zorluyor.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle