Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Renault ve Vitesco Technologies İş Birliği Yapıyor!

Renault ve Vitesco Technologies İş Birliği Yapıyor!

Renault, Continental AG Güç Aktarma Organları Bölümü çatısı altında faaliyet gösteren Vitesco Technologies ile otomatik teknolojili şanzımandaki vites yazılımlarını kontrol altına almak için bir iş birliği yapıyor. Bu amaçla Renault, Vitesco’nun ön aktüatör modülünü kullanmayı planlıyor. Tahrik sisteminin elektrifikasyonu; temiz, emisyonsuz ve yüksek verimli hareketlilik için teknolojik bir öncü olarak değerlendiriliyor. Elektrifikasyon, pille çalışan elektrikli araçlarla birlikte hibrit araçlar için kullanımı da mümkün kılıyor. Renault, aktüatör modülünü ilk olarak Clio, Mégane, Arkana ve ayrıca Captur’da kullanılan E-Tech platformuna entegre edecek. İleriki zamanlarda daha kompakt araçlarda önden enine montaj da mümkün olacak; deniyor. Renault ve Vitesco Technologies iş birliği yapıyor yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Sizde araç kiralama seçeneklerini inceleyerek Renault marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz?

Düşük Emisyon Avantajıyla Yenilikçi Teknoloji

Şanzıman elektrifikasyonu için üretilmiş olan aktüatör modülü; hibrit araçları, alıcı için daha çekici hale getirmeye yardımcı olacak. Bununla birlikte hibrit araçların CO2 tasarrufu konusunda daha iyi yararlanılmasına izin verecek. Bu durum Vitesco Technologies’in geleceğe yönelik yenilikçi bir teknolojiye adım attığını göstermekle birlikte büyük çaplı seri üretimde, yeni bir teknolojinin uygulanması anlamına da geliyor.

Renault Twizy Fiyatı | Renault Twizy İncelemesi için tıklayınız.

Vitesco Technologies Kimdir?

Kaynak: https://vitesco-technologies.com/

Regensburg merkezli Vitesco Technologies, aktarma organları ve aktarım organları teknolojileri için kurulan Alman bir otomotiv tedarikçisidir. Vitesco Technologies, Continental AG’nin bir iş alanıdır ve uzun yıllardır otomatik şanzımanlar için başarılı bir şekilde elektronikler geliştirmektedir. Şirket, şanzıman kontrol ünitelerinin üretiminde dünya çapında lider bir konuma sahiptir. Vitesco Technologies’in kontrol teknolojisi alanındaki kapsamlı yetkinliğinin, aktüatörlerdeki uzmanlığının ve olağanüstü elektrifikasyon bilgisinin sonucunda Renault için özel olarak üretilen yeni aktüatör modülünün oluştuğu görülüyor.

Vitesco Technologies’de Teknoloji ve İnovasyon Başkan Yardımcısı Stephan Rebhan, “Sadece birkaç yıl önce, böyle bir şey teknik olarak asla uygulanabilir değildi. Kontrol teknolojisi ancak şimdi bu türden bir konsepti uygulayacak kadar güçlü. Bu nedenle, uzun süredir devam eden gelişimimizi sanayileştirmenin tam zamanıydı.” şeklinde bir açıklama yaptı.

Vitesco Technologies Elektronik Kontrol Başkan Yardımcısı Wolfgang Breuer ise “Şanzıman elektrifikasyonu, düşük CO2 tüketen taşıtların pazara sunulmadan önce uygun fiyata getirilmesinde kilit bir rol oynayabilir. Deneyimli bir seri üretim tedarikçisi olarak artık endüstriyel ölçekte üretime başlayabileceğiz. Vitesco Technologies, şanzıman kontrol ünitelerinin üretiminde dünya çapında lider bir konuma sahiptir. Renault’un verdiği sipariş, hibrit tahrik pazarındaki konumumuzu daha da sağlamlaştırıyor.” diye konuştu.

Renault’un En Uygun Fiyatlı Araba Modelleri için tıklayınız.

Renault İçin Özel Olarak Üretilen Aktüatör Modülü Nedir?

Aktüatörlere günlük yaşamda oldukça sık bir şekilde rastlamaktayız. Birçok endüstriyel alanda ve otomasyon sistemlerinde de oldukça yoğun bir şekilde kullanılmaktadır. Aktüatörler kontrol sistemlerinin önemli parçasıdır. Sistemin kendisine uyguladığı giriş bilgisini, fiziksel çıkış hareketine dönüştürmeden sorumludur. Temel anlamda, farklı enerji kaynaklarını fiziksel-mekanik harekete çevirir. Aktüatör kısaca, bir enerjiyi alır ve bir nesneyi hareket ettirmek için kullanır.

Araç içinde vites değiştirmek istenildiğinde bu isteğin aracın farklı bölümlerine iletilmesi gerekir. Bu isteğin etkileri, hidrolik basıncından süspansiyon sertliğine kadar bir çok değişken içerebilir. Renault için özel olarak üretilen aktüatör modülünde bulunan ve 100W gücünde olan iki elektrik motoru, o kadar hızlı ve hassas çalışır ki, sürücü sürtünmeli kavramanın yokluğunu fark etmez, çünkü 150 milisaniyeden daha kısa sürede vites değiştirmektedir.

Vites değişiminin gözle görülür şekilde gaz pedalından gelen isteğin gerisinde kaldığı lastik bant etkisinin burada oluşmadığı gözlemlenmektedir. Modül, daha uygun maliyetli doğru akım motorları kullanmaktadır ve 1 kg’dan daha hafiftir. Bu durum, yeni pazarlarda önemli bir ölçüt oluşturmaktadır. Renault ise yeni modellerinde bu modülleri kullanarak iletişimi güçlendirmek istemektedir.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle