Yolcu360 Blog
ford otosan rakun pro 2
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Rakun Pro 2 ve Pro 3 İncelemesi ve Fiyatları

Rakun Pro 2 ve Pro 3 İncelemesi ve Fiyatları

Rakun Pro 2 ve Rakun Pro 3 incelemesi ilke karşınızdayız. Ford Otosan, tarafından üretilen yerli elektrikli motosiklet modelleri Rakun Pro 2 ve Pro 3’ü tanıttı. Rakun Mobilite adlı girişim tarafından üretilecek olan elektrikli motosikletler, 2022 yılında satışa çıkacak. 

Yerli üretim olması nedeniyle merak uyandıran Rakun Pro 2 ve Pro 3’ün öne çıkan noktalarını derledik.

Ford Rakun Motor Nedir, Nereden Çıktı?

Ford Otosan, Rakun Mobilite Teknoloji ve Ticaret A. Ş. adlı girişimi geçtiğimiz günlerde kurduğunu açıkladı. Ford Otosan, Rakun girişimi ile elektrikli motosiklet modelleri üretmeyi hedefliyor. Marka tarafından duyurulan ilk modeller ise Rakun Pro 2 ve Rakun Pro 3 olarak duyuruldu.

rakun pro 3 fotoğrafları

Ford Rakun Motor Modelleri ve Genel Özellikleri

Ford, Rakun modellerini tekerlek sayılarına göre isimlendiriyor. Rakun’un Pro 2 olarak adlandırılan modeli 2, Pro 3 olarak adlandırılan modeli ise 3 tekerlekli. Ford tarafından yapılan açıklamaya göre Rakun motorların menzilleri 100 kilometre.

Son olarak Ford’un açıklamasına göre 3 tekerlekli olan Pro 3 modeli, 2 tekerlekli Pro 2 modeline göre daha fazla yük taşıyor. Bunlar dışında Pro 2 ve Pro 3’ün teknik detayları şöyle sıralanıyor.

rakun pro 2, rakun pro 3

Ford Rakun Pro 2’nin Teknik Özellikleri

Elektrikli otomobil veya motosikletlerin ağırlık konusunda en büyük sorunlarından biri bataryadır. Bataryalar genellikle oldukça ağır ve aracın dengesini bozabilecek büyüklükte oluyor.

Ford Rakun Pro 2 ise batarya dahil sadece 145 kilogram ağırlığa sahip. Yani Rakun Pro 2’nin bataryaya rağmen oldukça düşük bir ağırlığı var. Bunun dışında motorun teknik özellikleri şöyle sıralanıyor:

  • Motor gücü: 4 kW
  • Batarya kapasitesi: 5 kWh
  • Azami hız: 45 km/s
  • Yükseklik 150 mm
  • Farlar: LED
  • Şarj süresi: 4,5 saat
  • Taşıma kapasitesi: 155 kg

Aracın taşıma kapasitesi, sürücü ve yük toplamını kapsıyor. Yani sürücü ve yükün toplamı 155 kilogramı geçmemeli.

rakun pro 3

Ford Rakun Pro 3’ün Teknik Özellikleri

Ford’un 3 tekerlekli elektrikli motosikleti Rakun Pro 3’ün ise ağırlığı biraz daha fazla. Ancak buna orantılı olarak taşıma kapasitesinde de artış gözlemlenebiliyor. Yani motosikletleri ile fazla yük taşımak isteyenlerin, Pro 3 modelini tercih etmesi gerekiyor.

  • Motor gücü: 4 kW
  • Batarya kapasitesi: 5 kWh
  • Azami hız: 45 km/s
  • Yükseklik 144 mm
  • Şarj süresi: 4,5 saat
  • Taşıma kapasitesi: 179 kg

Ağırlık artışına rağmen batarya kapasitesi artmadığı için şarj süresinde de bir değişiklik yok. Kısa mesafeler kat edecek ve yük taşıyacak bir kişi için Rakun Pro 3, yüksek kapasitesi ile öne çıkıyor.

rakun pro ön arka görünüm

Ford Rakun’un Avantajları Nelerdir?

Elektrikli otomobiller gibi elektrikli motosikletlerin de en büyük avantajı sessizlik. Elektrik motoru, içten yanmalı motorlara göre çok daha düşük ses çıkarır. Böylece sürücüler gürültüden uzak ve konforlu bir sürüş deneyimi yaşar. Ford Rakun modellerinin diğer avantajlarını şöyle sıraladık.

  • Çevreci: Elektrikli motosikletler, bataryadan aldıkları elektrik enerjisi ile hareket eder ve karbon salımı yapmazlar. Yani model oldukça çevrecidir.
  • Verimli: İçten yanmalı motorlara göre elektrikli motorlar çok daha verimlidir. Bu nedenle de neredeyse aynı mesafe için yarı yarıya daha az enerji tüketirler.
  • Uygun: Türkiye’de benzin fiyatları, elektrik fiyatlarına göre oldukça yüksek maliyetli. Bu nedenle de Rakun Pro, rakibi olan benzinli motosikletlere göre çok daha uygun ve ekonomik bir çözüm.

Yani elektrikli motosikletler, neredeyse elektrikli arabaların sahip olduğu tüm avantajları içerisinde barındırıyor. Henüz elektrikli otomobillerin konforunu keşfetmediyseniz, Yolcu360’dan şimdi kiralayıp deneyimleyebilirsiniz.

rakun pro 2 arka görünüm

Rakun Kimler İçin Uygun?

Rakun modelleri hemen hemen her kullanıcı tarafından tercih edilebilecek dizayna sahip. Ancak benzin fiyatlarına göre elektriğin çok daha düşük olması nedeniyle daha çok paket servis gibi alanlarda kullanılacakmış gibi görünüyor.

Buna ek olarak tatil beldelerinde veya İstanbul gibi metropollerde işe gidip gelen kişiler tarafından da tercih edilmesi mümkün. Ancak Rakun modellerinin hızı saatte 45 kilometreyi aşmıyor. Bu nedenle de uzun mesafelerin katedilebilmesi bir hayli zor.

Son olarak Rakun modellerini araç kiralama ekosistemin içinde de görebilirsiniz. Tıpkı elektrikli scooter’lar gibi Rakun modellerinin de kiralanması mümkün. Özellikle Taksim, Sultanahmet, Olimpos veya Urla gibi turistik bölgelerde araç kiralayan kullanıcılar, otomobilleriyle giremedikleri bölgelere Rakun aracılığı ile ulaşabilir.

rakun pro 2 özellikler

Ford Rakun Fiyatları Ne Kadar?

Ford tarafından Rakun Pro 2 veya Rakun Pro 3 fiyatları açıklanmadı. Şirketten gelen bilgilere göre ilk etapta elektrikli motosikletleri şirketler satın alabilecek. Bu nedenle de halihazırda paket servis gibi alanlarda hizmet veren şirketlerin Ford Rakun’u tercih etmesi bekleniyor.

Modellerin fiyatları ile ilgili bilgi verilmese de kişisel kullanıcılar için satılacağı Ford tarafından açıklandı. Araçların 2022 yılında şirketler için satışa satışa çıkacağını duyduk. Bundan sonrasında ise tüketiciler satın alabilecek.

rakun pro 3 ön ve arka görünüm

Rakun Motor İçin Hangi Ehliyet Gerekiyor?

Farklı kaynaklarda Rakun elektrikli bisiklet şeklinde geçse de da aslında o bir motosiklet. Bu nedenle de ehliyet olmadan motosikletlerin kullanılabilmesi mümkün değil. Ford tarafından yapılan açıklamaya göre Pro 2 ve Pro 3 modelleri otomobil ehliyetleri ile kullanılabiliyor.

Buna ek olarak motosiklet ehliyetleriyle de Rakun modellerinin kullanılmasının önünde bir engel yok.

yolcu360 blog arama banner

Motosikletle şehir turu atmak ve bazen de uzun yola çıkmak büyük bir tutku. Ayrıca pratik ve hızlı olma konforu da var. Buna rağmen araç kiralama ihtiyacınız varsa yolcu360.com ile aradığınız modeli hemen bulabilirsiniz. Kiralık araç fiyatlarını listeleyerek bütçenize uygun seçeneği bulabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle