Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Rahmi Koç Müzesi: İstanbul’da zaman yolculuğunun adresi

Rahmi Koç Müzesi: İstanbul’da zaman yolculuğunun adresi

Rahmi Koç Müzesi her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti kendisine çeken bir hazine gibi. İstanbul’da yaşıyor ya da sık ziyaret ediyorsanız, şimdiye kadar bu müzeye gitmemiş olmanız büyük kayıp. Rahmi Koç Müzesi içerisinde sergilenen tüm öğeleriyle bir zaman yolculuğu yaşamanıza olanak sağlıyor.

İçerisinde kendinizi bambaşka bir dünyada hissedeceğiniz İstanbul Rahmi Koç Müzesi bu zamana gezdiğim özel müzeler arasında en iyisiydi. En başından bu kadar büyük eser ve değerin tarihten günümüze kadar ulaştırılması çok büyük emek.

Yıllar öncesine ait tekneler, bisikletler, elektronik eşyalar, kişisel miraslar, yabancı otomobiller, traktörler ve yüzlerce farklı eserlerin olduğu müzede objelerin büyük çoğunluğu özel koleksiyondan oluşuyor.

Araç kiralama İstanbul için İstanbul Kartal araç kiralama seçeneklerinden yararlanabilirsiniz.

Rahmi Koç Müzesi’ne nasıl gidilir?

İstanbul Hasköy sahilinde bulunan Rahmi Koç Müzesi’ni gezmek isterseniz Yolcu360’tan İstanbul araç kiralama seçeneklerine bakmanızı tavsiye ederim. Yakın çevrede MiniaTürk gibi gezilecek başka noktalar da bulunmakta. Kiralık araç fiyatları‘na göz atmadan yola çıkmayın.

Araba kiralama İstanbul kapsamında İstanbul Bostancı araç kiralama seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Ödüllü hazine: Rahmi Koç Müzesi

1994 yılında kapılarını açan ve 1996 yılında Avrupa konseyi tarafından “Yılın Müzesi Özel Ödülü” alan müze ülkemiz için de büyük gurur kaynağı. Öyle ki müze Endüstriyel Mirasın Aynası olarak adlandırılıyor.

Müzeye girdiğinizde sizlere sanki zamanda yolculuk yapıyormuş gibi hissettiren salonlar karşılıyor. Bu salonlarda karayolu, havayolu araçları, demiryolu araçları ve deniz araçları bulunuyor.

Rent a car İstanbul için İstanbul Ümraniye araç kiralama seçeneklerine bakabilirsiniz.

Rahmi Koç Müzesi’nde Yaşayan Geçmiş

Eczane, dakik saat, Haliç oyuncakçısı ve zeytinyağı fabrikası atölyeler ve dükkanlarda harika canlandırılmalar yapılarak ziyaretçilere dönemin işlevi sunulmuş. Liman kısmındaysa tekneler, denizaltı ve denizcilikle ilgili bir çok taşıtı görebilirsiniz. Müzenin ayrıca nostaljik kafesi o kadar hoş ki, yüzyıllık eserlerin karşısında kahvemi yudumlarken çok mutlu oldum. Ayrıca en keyif aldığım anlardan bir tanesi, teknesiyle dünya turuna katılan rahmetli Sadun Bora’nın teknesi Kısmet yelkenlisi de burada sergileniyor.

Müzeyi Pazartesi günleri hariç her gün saat 10:00 ile 17:00 arasında gezebilirsiniz. 2018 yılındaki giriş ücretleri tam için 16 tl öğrenci içinse 7 tl olup müzeye girişte Müzekart geçmediğini hatırlatmalıyım.

Müzeleri seven nesiller yetiştiren, müze gezmeyi seven kişilere tek söyleyebileceğim İstanbul Rahmi Koç Müzesi kesinlikle bir müzeden daha fazlası. Burada yatan büyük tarihe tanıklık etmek için ailecek, sevgilizle, kankanızla hiç farketmez muhakkak gelmelisiniz. Son olarak müze severlere küçük not, Rahmi Koç Müzeleri Ankara ve Ayvalık’ta da bulunmakta, aklınızda olsun 🙂

Keşfetmeniz dileğiyle…

İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, İstanbul turu için yola çıkmaya hazırlanın. 🙂

Yorum ekle