Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Prag’a Gelmişken Ziyaret Edebileceğiniz 5 Rota

Prag’a Gelmişken Ziyaret Edebileceğiniz 5 Rota

Bohemya Krallığı’nın merkezi, Orta Avrupa’nın en güzel şehirlerinden biri Prag seyahat severlerin de gözde yurt dışı rotalarında başı çekiyor. Çekya’nın başkenti Prag için 3-4 günlük bir gezi planı ideal ancak şehre yakın öyle ilgi çekici rotalar var ki en az bir haftalık plan yapmanız en ideali. Prag çevresinde görülmesi gereken yerleri gelin birlikte keşfedelim.

Prag’a Gelmişken Ziyaret Edebileceğiniz 5 Rota

  • Karlstejn Kalesi

Çek Kralı ve Kutsal Roma İmparatoru IV. Charles tarafından kraliyet hazinelerini, taç mücevherlerini ve koleksiyonlarını saklamak için inşa edilen Karlstejn Kalesi Prag’a araba ile sadece 40 dakika uzaklıkta. Gotik mimarisi ile etkileyici bir görünüme sahip olan kale aynı zamanda ülkenin en fazla ziyaretçi ağırlayan kalelerinden biri. 1365 yılında inşa edilen Karlstejn Kalesi’ni yalnızca rehberli tur eşliğinde gezebiliyorsunuz. IV. Charles’ın özel eşyalarını görebileceğiniz turun yanı sıra Kutsal Haç Şapeli veya panoramik kale manzarasını izleyebileceğiniz turlara katılabilirsiniz.

  • Terezin Kampı

Prag’a gelmişken farklı bir deneyim yaşamak isterseniz bir buçuk saat uzaklıktaki Terezin Toplama Kampı’nı ziyaret edebilirsiniz. Burası İkinci Dünya Savaşı’nın en büyük toplama kamplarından biriydi. Asıl kuruluş amacı Prag’ı işgalcilerden korumak olsa da İkinci Dünya Savaşı ile birlikte Yahudi gettosuna dönüştürüldü. Binlerce kişinin işkence görüp hayatını kaybettiği Terezin Kampı acı dolu tarihi gözler önüne seriyor. Gezmesi kolay bir yer değil belki ama tarihte yaşanan olayların perde arkasını görmek isteyenler tercih edebilir. Terezin Kampı’nı belirli saatlerde rehberli tur eşliğinde ziyaret edebiliyorsunuz.

Prag Yemekleri yazısı için tıklayınız.

Prag Çevresinde Gezilecek Yerler

  • Dresden

Prag çevresinde nereye gidebilirim diyenler Almanya’nın en güzel şehirlerinden olan Dresden’i listelerine ekleyebilir. Araba ile ortalama iki buçuk saatlik bir yolculuk sonrası ulaşabileceğiniz Saksonya’nın kalbi Dresden küllerinden doğan şehir olarak biliniyor. İkinci Dünya Savaşı sonrası neredeyse yerle bir olan Dresden kısa sürede yeniden inşa edilmiş ve günümüzdeki görünümüne kavuşmuş. Hızlı bir Dresden turu yapmak isteyenler Frauenkirche, Zwinger Sarayı, Semperoper Opera Binası, Brühl’s Terrace ve Fürstenzug’u listelerine ekleyebilir.

Prag Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

  • Pilsen

Bira meraklılarının adını sıkça duyduğu Pilsen Prag’a sadece bir buçuk saat uzaklıkta. Bira üretimi ile Avrupa’nın en ünlü şehirlerinden olan Pilsen’de (Plzen) bira fabrikasını ziyaret edebilir veya tadım turlarına katılabilirsiniz. Gotik ve barok mimariye sahip evleri ve tarihi yapılarıyla dikkat çeken şehrin ünlü meydanı Republic Square’de gezintiye çıkabilir, St. Bartholomew Katedrali’ni ziyaret edebilirsiniz.

  • Karlovy Vary

Prag seyahatiniz özellikle sonbahar ve kış aylarına denk geliyorsa termal sularıyla ünlü Karlovy Vary şehrini gezi listenize ekleyebilirsiniz. Avrupalı turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Karlovy Vary spa merkezleri ve kaplıcalarıyla fazlasıyla popüler. Atatürk’ün de 1918 yılında ziyaret ettiği Karlovy Vary Prag’a ortalama bir saatlik mesafede. Şehrin porselenlerinin de oldukça meşhur olduğunu belirtmek isterim.

Prag Müzeleri yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle