Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Prag Gezilecek Yerler: En İyi 35 Yer

Prag Gezilecek Yerler: En İyi 35 Yer

Prag gezilecek yerler listemizle karşınızdayız. Avrupa turunun tarihi duraklarından Prag, tam anlamıyla masalsı bir yer.

Renkli gece hayatı, mistik havası ve ayrıca mimarisiyle öne çıkan Prag, özellikle yaz aylarında Prag turları sayesinde birçok turistin ilgisini çekiyor. Eğer siz tek başınıza bağımsız, esnek bir tatil programı yapmak isterseniz, seyahat öncesinde detaylı bir araştırma yapmalısınız. Prag gezi rehberimizde, şehir hakkında genel bilgilere ve mutlaka görmeniz gereken 35 farklı noktaya değindik.

prag gezilecek yerler

Prag Gezilecek Yerler

Avrupa’nın Kalbi veya Masal Şehri olarak da adlandırılan Prag, bir dönem Roma İmparatorluğu’nun kutsal ikamet yeri olduğu için şehirde pek çok Barok yapı inşa edilmiş. Özellikle savaş dönemlerinde dahi pek fazla zarar görmeyen yapılar, korunarak günümüze kadar gelebilmeyi başarmış.

Peki, Prag’da nereler gezilir? Prag gezilecek yerler listesine nereleri yazmalı? Mimarisi ve atmosferiyle sizleri zamanda yolculuğuna çıkaracak şehirde gezmeye nereden başlayacağınıza karar veremiyorsanız sizler için hazırladığımız Prag gezi rehberi listesine göz atabilirsiniz.

Prag Nerede?

Orta Avrupa’daki en popüler şehirlerden birisi olan Prag, Çek Cumhuriyeti’nin kuzeybatısında yer alıyor. Ayrıca Çek Cumhuriyeti başkenti konumundaki, 1.309 milyonluk nüfusa sahip şehir, 9. Yüzyılda Orta Bohemya Bölgesi’nde Vltava Nehri’nin kıyısına kurulmuş.

Çekya Avusturya ile sınır komşusudur. Ayrıca Viyana Prag arası 333 km uzaklıktadır. Bunun yanı sıra yerleşim bölgelerini birbirinden ayıran 2 farklı sistem kullanılıyor. Şehirdeki tüm sokaklar ve evler, Prag’ın yerleşim alanlarını 10 parçaya bölen bu sisteme göre numaralandırılıyor.

Sistem içerisinde turistik olarak en önemlisi “Eski Prag” olarak tabir edilen kısım. Çünkü 1 ile 2, Prag gezilecek yerler listesine almaya değer bütün tarihi müzeler ve mekanları kapsıyor. Bunun yanı sıra Prag’ın 3 ila 10 arasında numaralar verilmiş diğer yerleşim yerleri ise Vltava Nehri’nin doğu kıyısında yer alıyor.

Prag gezilecek yerler, noel çarşısı pazar ziyareti

Prag Nasıl Bir Yer? Prag Tarihçesi | Prag Hakkında Bilgiler

Gerçekleştirilen arkeolojik kazılar sonucu ilk yerleşimin Paleolitik Çağ’da başladığı tespit edilen Prag’ın bulunduğu yere Bohemya adının verilmesine Keltler sebep olmuş. Günümüzde kentin banliyölerinden biri olan Zavist’e yerleşen Keltler, Alman kabileleri tarafından M.Ö. 1. Yüzyıldan itibaren sürgün edilmiş.

Batı Roma İmparatorluğu’nun çökmesinin ardından gerçekleşen Kavimler Göçü sırasında Alman kabileler daha da batıya ilerleyerek bölgeyi Slav kökenli topluluklara bırakmış.

İlerleyen dönemlerde Bohemya bir krallık haline gelirken şehir de gelişim göstermiş. Özellikle 14. yüzyılda Prag, Roma ile İstanbul’dan sonra Avrupa’nın 3. büyük kenti haline gelmiş. Kente altın çağını yaşatan IV. Charles’ın ölümü sonrasında tüm Bohemya’ya fikir ayrılıkları ve savaşlarla dolu uzun bir dönem damgasını vurmuş.

5 Ocak 1968 tarihinde başlayan Prag Baharı, Çekoslovakya’nın politik olarak liberalleşmeye çalıştığı bir dönemdir. Bu dönem Alexander Dubcek’in iktidara gelmesiyle başlayıp, Sovyetler Birliği ve Varşova Paktı’nın ülkeyi işgal etmesiyle sonlanmıştır.

1989’da Kadife Devrim gerçekleşmesinin ardından Çekoslovakya parçalanarak Prag yeni kurulan Çek Cumhuriyeti’nin başkenti haline gelmiştir.

Prag’da Hangi Dil Konuşulur?

Günümüzde farklı uluslardan toplulukların olması, dil açısından çeşitlilik katmasına rağmen gündelik yaşama Çekçe konuşulur.

kosova para birimi euro

Prag’ın Para Birimi

Çek Cumhuriyeti içerisinde yer alan Prag’ta para birimi olarak Çek Korunası (CZK) kullanılıyor. Şehirde bulunan mağaza ve restoranlar Euro da kabul ediyor.

Prag Vizesi Nasıl Alınır?

Prag’a seyahat edecek Bordo Pasaport sahibi Türk vatandaşlarının vize alması gerekir.
Çekya’nın bir Schengen ülkesi olması nedeniyle 90 günü aşmayan kısa süreli ziyaretler için Schengen vizesi almalısınız. Yeşil, Siyah veya Gri Pasaport sahibiyseniz, 90 günü aşmayacak şekilde ülkeye vizesiz giriş yapabilirsiniz.

yolcu360 araç kiralama

Prag’a Nasıl Gidilir?

Prag bulunduğu konum itibariyle ulaşım genellikle hava, demir ve kara yolu ağı üzerinden sağlanır.

Hava yolu Ulaşımı

Prag Václav Havel Havalimanı’na günlük olarak ülkemizden pek çok sefer düzenleniyor. Türkiye’den Prag’a gitmek isterseniz Türk Hava Yolları’nı ve Pegasus’un İstanbul çıkışlı direkt seferlerini tercih edebilirsiniz. İstanbul’dan Prag’a uçakla gitmek isterseniz, varış süreleri 2 saat 30 dakika ile 3 saat arasında değişkenlik gösterir.

Dönüşte İstanbul‘a gelerek, İstanbul Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak seyahatinize kolayca devam edebilirsiniz.

Tren Ulaşımı

Prag’a seyahat etmek için tercih edebileceğiniz bir diğer yöntem ise demir yolu ulaşımı. İtalya, Fransa ve Hollanda gibi ülkelerin aksine Çek Cumhuriyeti’nde ulaşımı yüksek hızlı tren hatları bulunmuyor. Buna rağmen gün içerisinde Ceskedrahy, Leo Express, RailJet ve RegioJet tarafından seferler düzenleniyor. Böylelikle şehre dışarıdan trenle gitmek oldukça kolay hale gelir.

Otobüs Ulaşımı

Orta Avrupa’dan Prag’a tren yerine otobüsle de gidebilirsiniz. Otobüs firmaları, genel olarak demir yolu firmalarından fazla olduğu için çok fazla seçeneğe sahip olacaksınız. Ülke içerisinde sefer düzenleyen firmalara ait biletleri terminallerdeki gişelerden temin edebilirsiniz.

 

Prag Araç Kiralama

Araç kiralama ihtiyaçlarınız için şimdi Yolcu360’a göz atın. En iyi fiyatları karşılaştırın, 1 dakikadan kısa sürede dilediğiniz aracı rezerve edin.

prag gezilecek yerler, sırt çantalı çift gezgin Prag Köprüsü'nde

Prag’a Ne Zaman Gidilir?

Orta Bohemya’da yer alan kent karasal iklimin etkileri altındadır. Kış aylarında hava durumu genelinde sıcaklık 0°C civarında seyreder. Kış aylarında şehrin üstünü kaplayan beyaz kar örtüsü çiftler için romantik bir atmosfer yaratıyor. Biraz harekete ihtiyacınız varsa ocak ayında düzenlenen Kış Festivali ve Avrupa Film Günlerine de katılabilirsiniz.

Mart ayının başında Bohemya Karnavalı, daha sonra Paskalya Bayramı kutlamaları ilkbahara olan ilgiyi artırıyor. Mayıs’ta ise kent her sene 120’den fazla bira çeşidinin bulunduğu Çek Bira Festivali’ne de ev sahipliği yapıyor.

Pek çok turist gibi siz de yaz aylarını tercih edebilirsiniz. Sıcaklık ortalama 24°C’ye çıktığı şehirde yaz aylarında düzenlenen kültürel organizasyonlar diğer aylara göre çok daha fazla oluyor.

prag gece hayatı, prag gezilecek yerler, prag barında içki içen insanlar

Prag’da Gece Hayatı

Prag’da gece hayatı yıl boyunca canlılığını koruyor, fakat zirveye ulaştığı dönem Haziran ile Ağustos arasındaki zaman oluyor.

Bu dönemdeki eğlenceler, barlar ve gece kulüpleriyle sınırlı kalmayıp, yapılan festivallerle sokaklara taşıyor. Eski Prag dışındaki bölgelerde tarz olarak mekan çeşitliği çok fazla.  Ayrıca işletmeler Avrupa’nın birçok yerine göre bir hayli uygun fiyatlara sahip.

Prag gezilecek yerler, Karl Köprüsü gün batımı banzarası

Prag Gezilecek Yerler: En İyi 35 Rota

1. Karl Köprüsü (Charles Bridge)

Prag’da gezilecek yerler denildiğinde akla ilk olarak Karl Köprüsü geliyor. 15. Yüzyıl’a ait olan ve Barok mimariye sahip köprünün etrafında 30 adet koruma heykeli bulunuyor.

Prag’ın en ünlü yapılarından biri olan Karl Köprüsü’nü tahmin edersiniz ki çok fazla turist ziyaret ediyor. Özellikle kalabalığın ve gürültünün az olduğu zamanları tercih etmek istiyorsanız köprüyü akşam saatlerinde ziyaret edebilirsiniz.

Karl Köprüsü’ne gitmek için iki seçeneğiniz bulunuyor. Öncelikle 123, 167 veya 191 numaralı otobüslere binebilir ve Andel durağında inebilirsiniz. Bunun yanı sıra Andel durağından 12, 15 ya da 20 numaralı tramvayla Malostranské náměst durağına geçebilir ve köprüye yürüyebilirsiniz.

prag gezilecek yerler, astronomik saat kulesi

2. Astronomik Saat Kulesi

Prag’ın sembolleri arasında olan ve 1410 yılında inşa edilen Prag saat kulesi, dünyanın en eski üçüncü astronomik saati olma özelliğini taşıyor. Orta Çağ dönemine ait olan Astronomik Saat Kulesi, günümüzde hala Eski Kent Meydanı’nda ve çalışır halde bulunuyor.

Astronomik Saat’i dilerseniz dışarıdan dilerseniz de kuleye çıkarak izleyebilirsiniz. Bunun yanı sıra yaklaşık 200 CZK ücret ödeyerek asansörle en tepeye çıkabilirsiniz. Ayrıca pencerelerden panoramik Prag manzarasının tadını çıkarabilirsiniz.

Ayrıca Prag Otelleri de çoğunlukla Astronomik Saat Kulesi çevresinde yer alıyor. Dolayısıyla Prag’da hangi bölgede ve hangi otelde kalacağınız konusunda kafanız karışıyorsa Josefov Bölgesi’ni tercih edebilirsiniz.

prag gezilecek yerler, dans eden ev

3. Dans Eden Ev

1997’de Vloda Milunic ve Frank Gehry tarafından inşa edilen Dans Eden Ev, farklı mimarisiyle herkesin dikkatini üzerine çekiyor. Post modern ev, kültür merkezi olarak hayal edildiği için dışarıdan bakıldığında dalgalı ve dans ediyormuş gibi gözüküyor.

Yalnızca dışardan bakmak için dahi pek çok ziyaretçi alan evde, 2. kattan 7. kata kadar ofisler var. İlk kat ve en üst katta ise kafeler yer alıyor.

prag gezilecek yerler, lennon duvarı

4. Lennon Duvarı

Ünlü şarkıcı ve söz yazarı John Lennon’a adanan duvar, pek çok çizimin göz kamaştırıcı birleşiminden oluşuyor. Duvar Charles Köprüsü’nün oldukça yakınında Mala Strana’da bulunuyor. Karl Köprüsü’nün sonundaki merdivenleri bitirdiğinizde hemen karşınıza çıkıyor.

prag gezilecek yerler, barut kulesi (powder tower)

Prag Gezilecek Yerler

5. The Powder Tower

Barut Kulesi adıyla da anılan kule, Prag’ın tarihi yerleri arasında var.

Merkezi bir konumda bulunan yapı, Cumhuriyet Meydanı’nda, Belediye Binası’nın hemen yanında yer alıyor. Bunun yanı sıra The Powder Tower, 65 metre yüksekliği sayesinde şehrin en güzel panoramik manzaraları burada.

Her gün 10.00-18.00 saatleri arasında ziyarete açık olan Powder Tower’ı 100 CZK karşılığında ziyaret edebilirsiniz.

prag gezilecek yerler, eski şehir merkezi

6. Belediye Binası (Old Town Hall)

Prag şehir merkezinde yer alan Eski Belediye Binası, aynı zamanda ünlü Astronomik Saat’in bulunduğu binadır. Burada Astronomik Saat’i inceleyebilirsiniz. Ayrıca iç kısmına geçip saatin muhteşem mekanizmasını görüntüleyebilirsiniz.

On üçüncü yüzyıldan kalma bu yapıyı ziyaret ettiğinizde içerisindeki mağaza ve restoranları da Prag gezi rehberi listenize eklemenizi tavsiye ediyoruz. Belediye Binası’na giriş yapmak için 250 CZK ödeme yapmanız gerekiyor.

prag gezilecek yerler, golden street, altın sokak

7. Altın Yol

Altın Yol’da eskiden yaşayan entelektüel ve zanaatkarların minik evleri var. Franz Kafka’nın evinin de yer aldığı sokak, günümüzde Orta çağ yaşamının izlerini yansıtıyor ve açık hava müzesi görevi görüyor. Özellikle sokağın en çok ziyaret edilen yeriyse 22 numaralı Franz Kafka Evi.

Ayrıca dilerseniz evlerin çatıları birleştirilerek yapılan müzeyi gezerek dönemin kıyafet tarzlarını ve evlerde kullanılan eşyaları görebilirsiniz. Bunun yanı sıra Orta Çağ’da kullanılan işkence aletlerini de inceleyebilirsiniz.

Prag gezilecek yerler, troja sarayı

8. Troja

1679-1685 yılları arasında J.B. Mathey tarafından inşa edilen Troja Sarayı, Prag’ın ilk Barok tarzdaki sarayıdır. Tanrı ve tanrıçalar gibi mitolojik öğelerle süslenmiş şık bir yapı olan saray, günümüze kadar gelmeyi başarmıştır.

Troja günümüzde resmi bir saray olarak kullanılmamasına rağmen, Şehir Galerisi’nin eserlerine ev sahipliği yapıyor. Troja Sarayı’nı 14:00-23:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

prag gezilecek yerler, komünizm anıtı

9. Memorial to the Victims of Communism

Komünizm kurbanları anıtı, komünizmin çöküşüyle Petrin Tepesi’nin üzerine dikilmiş. Mimarları Olbram Zoubek, Jan Kerel ve Zdenek Holzel.

Merdivenler üzerine konulan 7 kişinin heykeli, mahkumların acılarını, cesaretini ve dayanıklılığı sembolize ediyor. Prag gezilecek görülecek yerler listenize mutlaka eklemeniz gereken anıtları ücretsiz şekilde gezebilirsiniz.

prag gezilecek yerler, prague metronome

Prag Gezilecek Yerler

10. Prague Metronome

1962’de eski Sovyet önderi Stalin’in anıtı yerine Metronom yerleşmiş. Doğayla iç içe olabileceğiniz bu merkez, Vratislav Novak tasarımı.

Letna Tepesi’ndeki yapı, şehri yukarıdan görebileceğiniz bir yer. Dolayısıyla Prag Metronomu’nda manzara izleyebilirsiniz. Ayrıca kayak yapabilirsiniz. Bunun yanı sıra şehrin en iyi panoramik manzarası burada.

Metronom’a gitmek için en kısa yol olarak Malostranska Metro Durağı ya da Chechuv Most Tramvay Durağı’nı kullanabilirsiniz.

Prag gezisi rotanıza ünlü müzelerle devam etmek istiyorsanız Prag Müzeleri listesi için okumaya devam edebilirsiniz.

prag gezilecek yerler, komünizm müzesi

11. Komünizm Müzesi

Prag’da Kominüst Parti yönetimini analiz etmek istiyorsanız, Komünizm Müzesi ziyaret etmeniz gereken destinasyonlar arasında yer almalı. Böylece döneme ışık tutan eserleri, tarihi belgeleri ve fotoğrafları detaylı olarak müze içerisinden inceleyebilirsiniz. Müzeyi 09:00-20:00 saatleri arasında 380 CZK ödeyerek ziyaret edebilirsiniz.

Franz Kafka Müzesi

12. Franz Kafka Müzesi

Praglı olan Franz Kafka, 20. Yüzyıl edebiyatının en önemli sanatçılarından biridir. Sanatçının anısını yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla kurulan Franz Kafka Müzesi, Charles Köprüsü’nün hemen bitiminde yer alır.

Ayrıca müze içerisinde Franz Kafka’nın kendi el yazısına ait mektupların sergilendiği ayrı bir bölümü de ziyaret edebilirsiniz. Son olarak müzenin dışında bulunan ve rivayete göre batı ve doğuyu temsil eden iki heykeli de görmeden müzeden ayrılmamanızı tavsiye ediyoruz. Franz Kafka müzesini 200 CZK ödeyerek 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Prag Müzeleri hakkında daha çok bilgi edinmek isterseniz blog yazımıza göz atabilirsiniz.

13. Mucha Museum

Sanata ve sanatçıya değer veren Prag’da kültür ve sanat adına pek çok detay bulabilirsiniz. Mesela dünyaca ünlü Çek sanatçı Alphonse Mucha’nın hayatını inceleyebileceğiniz Mucha Müzesi.

Müzeyi 260 CZK ödeyerek 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

14. Prag Yahudi Mezarlığı ve Müzesi

Dünyanın en eski ve en kapsamlı müzelerinden biridir. Yahudi nüfusunun tarihini, geleneklerini ve yaşanmışlıklarını anlatan yapı 6 bölümden oluşuyor. Bölümleri ise şöyle sıralayabiliriz:

  • Maisel Sinagogu
  • Pinkas Sinagogu
  • İspanyol Sinagogu
  • Klaus Sinagogu
  • Tören Salonu
  • Eski Yahudi Mezarlığı

Naziler İkinci Dünya Savaşı sırasında buraya “Museum of an Extinct Race” ismini verdi. Fakat amaçlarına ulaşamadılar. Böylece müze günümüzde Avrupa’nın en eski Yahudi müzesi olma özelliğine sahip oldu.

Prag’da gezebileceğiniz yerler arasında en popülerlerinden Eski Yahudi Mezarlığı’nda yaklaşık 100.000 mezar var.

Prag Yahudi Müzesi ve Mezarlığı’nı 500 CZK ödeyerek 09:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

Prag Gezilecek Yerler

15. Seks Makineleri Müzesi

Seks Makineleri Müzesi, eski dönemlerden günümüze kadar kullanılan zevk oyuncaklarını barındırıyor. Farklı konseptlerin bulunduğu müzede fantezi aletlerinin yanı sıra değişik aletleri de inceleyebilirsiniz. Örneğin; ilişkiye girmemek için kullanılan koruyucu kemerler ya da ereksiyon olmayı önleyen cihazlar ziyaretçilerin ilgisini çekiyor.

Müzeyi 10:00 – 23:00 saatleri arasında 250 CZK ödeyerek ziyaret edebilirsiniz.

16. Simyacılar ve Eski Prag Büyücüler Müzesi

Prag’ta fantastik bir deneyim yaşamak istiyorsanız müzeyi gezebilirsiniz. Ayrıca simyacıların laboratuvarlarını ve simya kitaplarını inceleyebilirsiniz. Ayrıca 16. Yüzyıl Avrupası’ndaki inançları keşfetme şansı da bulabilirsiniz.

prag eski şehir merkezi

17. Eski Kent Meydanı

Old Town Hall, Karl Köprüsü ve Vaclav Meydanı arasında yer alır ve Prag’ın en ünlü meydanıdır. Bu meydan, Prag Gezisi boyunca plan yapmasanız bile yolunuzun düşeceği bir konumda. Prag turu atmaya çıktığınızda bu noktanın yakınlarında ya da bu meydandan yürüyerek ulaşabiliyorsunuz.

Meydanın en önemli gezi noktası Astronomik Saat olmasına rağmen Tyn Kilisesi de göz ardı etmemeniz gereken yapılardandır.

Old Town Hall çevresinde gezebileceğiniz yerler arasında:

  • Aziz Nicholas Kilisesi
  • Eski Belediye Binası Kulesi
  • Karl Köprüsü
  • Prag Ulusal Galerisi
  • Franz Kafka Müzesi
  • Jas Hus Anıtı
  • Kinsky Sarayı ve çok daha fazlası var.

Old Town Hall’a metro, tramvay veya trene binerek ulaşabilirsiniz.

  • Otobüs: 176, 194, 207
  • Tren: S1, S22, S65, S7
  • Metro: A hattından Staromestska İstasyonu’nda, B hattında ise Namesti Republiky İstasyonu’nda inmelisiniz.

18. Wenceslas Meydanı (Vaclav Meydanı)

Wenceslas Meydanı Prag’ın ana meydanlarından biridir. Geçmişte pek çok tarihi olaya ev sahipliği yapan meydan günümüzde Prag gece hayatı ve alışverişin kalbi sayılıyor.

İsmini Bohemya Dükü I. Vaclav’dan alan meydanın en tepesinde Vaclav Anıtı yer alıyor. Bu meydan boyunca yürüdüğünüzde karşınıza Charles Köprüsü çıkıyor ve meydandan pek çok restoran, kafe ve alışveriş noktasına ulaşabiliyorsunuz.

prag petrin kulesi

19. Petrin Gözlem Kulesi

Petrin Tepesi, Prag’ta deniz seviyesinden yaklaşık 300 metre yükseklik bulunuyor. Bunun yanı sıra halka açık bir gözlem kulesi olarak hizmet veriyor. Temiz hava ve Prag manzarası için tercih edebileceğiniz Petrin Kulesi, 1825 yılından beri ziyaretçilerini ağırlıyor.

Spiral şekilde devam eden 299 basamaklı merdivenden çıkarak şehrin en tepe noktasına ulaşabilirsiniz. Ayrıca Petrin Tepesi’nin içindeki Aynalar Labirenti’ni ziyaret edip, kendinizi daha şişman daha uzun veya daha zayıf görerek eğlenebilirsiniz.

Kuleye giriş saatleri mevsime göre değişiklik gösteriyor. Dolayısıyla gitmeden önce mutlaka kontrol etmelisiniz. Giriş ücreti ise 150 CZK.

prag klememtinum

Prag Gezilecek Yerler

20. Klementinum

Avrupa’nın en büyük kütüphanelerden biri olan Klementinum Prag’ın merkezinde ve Charles Köprüsü’nün yakınında yer alıyor. Bir kütüphaneden daha fazlası olan Klementinum’un kule kısmı da var. Astronomi Odası’na çıktığınızda 360 derecelik panoramik Prag manzarası izleyebilirsiniz.

Müzeyi, 300 CZK ödeyerek 10:00-17:30 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

21. DOX Centre for Contemporary Art

Prag’ın Holesovice bölgesinde yer alan Dox Çağdaş Sanat Merkezi, eski bir fabrikanın yeniden modernize edilmesiyle oluşmuş. Sanat merkezinde sergiler ve sanatsal projeler var.

Ayrıca birçok dalda ödül alan sanat merkezi, en iyi 1000 mimari eser arasında yer alıyor. Farklı bakış açılarıyla karşılaşmak ve ilham veren bir ortama dahil olmak için alanı ziyaret edebilirsiniz.

22. Büyülü Mağara (Magic Cave)

Sanatçı Reon Argondian üç katlı bir binada sanat eserlerini sergilemeye karar vermesiyle oluşan yer sarmaşıklarla kaplıdır. Sizleri kendi fantastik ülkesini yaratan ve 2005 yılından beri ziyaretçilerini kabul eden Reon’un hayal gücüne bırakıyoruz. Rönesans etkilerinin görüldüğü resimleri incelerken, içerideki alkollü içeceklerden de ücretsiz olarak alabilirsiniz.

Büyülü Mağara’ya gitmek için Újezd durağında tramvaya ve ardından Nebozizek’te fünikülere binebilirsiniz.

23. The Estates Theatre

Theate Estates Prag, Avrupa’nın ne güzel tiyatro binalarından biridir. 1920’li yılardan bu güne opera, drama ve baleye performanslarının sergilendiği binada her zaman bir etkinlik bulabilirsiniz.

24. Stromovka

Vitava yatağında bulunan büyük gölet parkı Prag’ın Bubenec bölgesinde yer alıyor. Bölgenin en güzel peyzajlı bahçelerinden biri olan Stromovka’yı ziyaret ederken kendinizi adeta bir masal diyarında hissedeceksiniz. Ayrıca parkta köprü, iskele, havuz, piknik, yürüyüş ve fitness alanı var.

prag park divoka

Prag Gezilecek Yerler

25. Divoká Šárka

Prag’ın kuzeybatısında yer alan doğal yaşam parkıdır. Eski Bohemian efsanelerinden biri olan Sarka’nın efsanesi buraya ait. Hikayeye göre Sarka burada intihar etmiş. Böylece bu alana ismi vermiş.

Prag’a yakın ve doğayla iç içe bir mekan arıyorsanız, Divoka Sarka sizin için iyi bir seçenek olacaktır. Ayrıca doğal yaşam parkını gezerken halka açık yüzme havuzda yüzebilirsiniz.

26. Park Pruhonice

Pruhonicky Park, Çek Cumhuriyeti’nin en eski parklarından biridir. 1600’den fazla yerli ve egzotik ağaca ev sahipliği yapan parkta, Avrupa peyzaj mimarisinin en güzel örneklerini görebilirsiniz. Ayrıca yeşilin ve doğal güzelliklerin tadını çıkarabilirsiniz.

Parkı 08:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

27. Mirror Maze (Petrin Park)

Mirror Maze, Petrin Tepesi’nde gözetleme kulesinin tam yanında. Aynalardan yapılan labirentler, hem küçük hem de büyükler için eğlenceli bir alternatif. Labirenti 100 CZK ödeyerek 10:00 – 18:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

28. Sea World

Deniz Dünyası, Çek Cumhuriyeti’nin en büyük akvaryumudur. 100.000 litrelik akvaryum sayesinde okyanustaki her türlü canlı yaşamına tanıklık edebilirsiniz. Ayrıca burada 180 kg ağırlığa kadar çıkabilen Kum Köpekbalığı’nı da görebilirsiniz.

29. Museum of Senses

Duyularınızı harekete geçirirken gündelik şeylere farklı bakış açısıyla bakmanızı sağlayacak bir serüvene ne dersiniz? Duyu Müzesi; koku, algı, dokunma ve titreşim çeşitli noktalarda yeni şeyler öğrenmenizi sağlıyor. Pek çok ilham verici konsept ve optik yansımalar sayesinde belki de daha önce yaşamadığınız bir deneyim yaşayabilirsiniz.

Müzeyi 10:00 – 20:00 saatleri arasında 299 CZK ödeyerek gezebilirsiniz. 5-15 yaş arası çocuklar için ödemeniz gereken ücret ise 179 CZK.

prag gezilecek yerler, çocuk adası

Prag Gezilecek Yerler

30. Prag Çocuk Adası

Prag’da karaya bir köprüyle bağlanan Children Island’s, çocuklar için eğitici ve eğlendirici etkinliklere ev sahipliği yapıyor. Prag’da çocuğunuzla vakit geçirmek için gidebileceğiniz yegane mekanlardan biridir.

31. Karlovy Lazne

Charles Köprüsü’nün 50 metre doğusunda bulunan kulüp Prag’ın en hareketli gece kulüplerinden biri. 14. yüzyıldan kalma eski bir hamamın yenilenmesiyle oluşturulan Karlovy Lazne, 5 katlı bir binada hizmet veriyor.

Her katta farklı bir müzik tarzı olduğu için dilediğiniz katta eğlenebilirsiniz. Katlarda çalan müzik tarzları ise şöyle:

  • Mainstream: Popüler müzikler, Ana akım tarzı
  • Dans Müzikleri
  • Eski: Üçüncü katta 50’li, 70’li yıllar.
  • Hip Hop
  • Chill Out: Burada daha çok yumuşak melodiler dinleyebilirsiniz.

Akşam 9 sabah 5 arası hizmet veren kulübün iletişim bilgilerine ve adresine buradan ulaşabilirsiniz.

32. Karlovy Vary

Prag’dan sonra Çek Cumhuriyeti’nin en çok ziyaret edilen şehri olan Karlovy Vary, Bohemya’nın batısında yer alıyor. Prag’dan Karlovy’e gitmek yaklaşık 1 saat 45 dakika sürüyor.

Prag gezi rehberinizi tamamladıysanız bu şehri ziyaret edebilirsiniz.Ayrıca Mustafa Kemal Atatürk’ün de tedavi için ziyaret ettiği Karlovy Vary, sağlık turizminin en önemli noktalarından biri arasında yer alıyor.

prag gezisi, aziz vitus katedrali

33. Aziz Vitus Katedrali

Aziz Vitus Katedrali’ni Prag Kalesi içinde gezebilirsiniz. Çek Cumhuriyeti’nin en büyük katedrali olan bu devasa yapı Neo-Gotik, Rönesans ve Barok tarzına ait mimari özellikler taşıyor.

Aziz Vitus Katedrali’ni kış sezonunda (Kasım-Mart) 09:00-16:00, yaz sezonunda (Nisan-Ekim) ise 10:00-17:00 saatleri arasında ziyaret edebilirsiniz.

34 – Yahudi Mahallesi

Yahudi mahallesi, ( eski adıyla Josefov) Charles Köprüsü’ne çok yakın bir mesafede yer alıyor. Sinagogları, gizemli mezarlığı ve Golem Hikayesiyle bilinen eski Yahudi yerleşim alanında 11 yüzyıldır Praglı Yahudi vatandaşlar yaşıyor.

Prag gezi rehberi listenize burayı eklemenizi tavsiye ediyoruz.

35 – Prag Olsany Mezarlığı

1680 yılından beri Olsany Mezarlığı, Prag’da yaşamını yitirenlerin son yeri. Bunun yanı sıra günümüzde kentin ana mezarlığı olarak hizmet veriyor. Bölümlerden oluşan mezarlık, Franz Kafka gibi Çek Cumhuriyeti için önemli kişilerin mezarlarına da ev sahipliği yapıyor.

Olsany Mezarlığına giriş ücretsiz ve giriş saatleri ise şu şekilde:

  • Yaz döneminde 08.00-19.00
  • Mart, Nisan ve Ekim aylarında 08.00-18.00
  • Kasım ve Şubat aylarında ise 08.00-17.00

Prag’da Ne Yenir?

Prag’da hemen hemen her ülkenin mutfağına özel yemekler ve restoranlar bulabilirsiniz. Ancak Prag’a özel lezzetler arıyorsanız, tavsiyelerimiz sizler için Prag Yemekleri blog yazımıza göz atabilirsiniz.

Prag’da çok çeşitli atıştırmalık yiyecekler bulabilirsiniz. Özellikle Trdelnik gibi tatlı atıştırmalıklardan, sosisli sandwich Grilovane Klobasy, patatesli pancake Bramboraky ve açık sandwich Chkebícky’e kadar zengin bir çeşitlilik mevcut.

Prag yemekleri kimine göre biraz ağır. Yine de ülkeye Macaristan’dan gelen Gulas, sebze çorbası Kulajda, Svickova Na Smetane ve peynirle yapılan Nakladany Hermelin adındaki yemekleri tatmanızı öneririz.

Tatlılar: Tatlılar da yoğun tatlar hakim durumda. Bunun sebebi de genellikle bol tereyağı kullanılması. Profiterole benzer bir tatlı olan Ovocne Knedlinky ve waffle benzeri Placinky gibi tatlıları da gitmişken tatmanızı öneririz.

prag nerede yenir

Prag Gezilecek Yerler: Nerede Yemek Yenir?

Prag’da bir şeyler yiyip içebileceğiniz 10 adet mekanı sizin için derledik.

  1. Sad Man’s Tongue Bar & Bistro
  2. Beer Point Prague
  3. PAPRIKA Mediterranean Bistro & Bar
  4. Black Bettie’s Grill
  5. U Tri jelinku
  6. Cafe Na hlas
  7. ROESEL – craft beer & food
  8. Cafe Merkur
  9. Bread Gap
  10. Fat Cat Beerhouse & Restaurant

Prag Hakkında Okuyabileceğiniz Diğer Yazılarımız

Yorum ekle