Yolcu360 Blog
patmos-adasi-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Patmos Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi 

Patmos Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi 

Yunan adaları turu son yıllarda çok popüler. Yunanistan gezisi planı yapıyorsanız Patmos’u da görmelisiniz. Patmos Adası turu hakkında merak ettiklerinizi ise içeriğimizde bulabilirsiniz. Yapacağınız Yunanistan gezisi içinde bu güzel adayı mutlaka gezin. 

En güzel Yunan Adaları hakkındaki yazımız için tıklayın.

Patmos Adası 

patmos-adasi-5.jpg

Patmos Adası, Oniki Adalar’ın içerisinde bulunan ve Türkiye’ye en yakın olan adadır. On İki Adaların kuzeyinde bulunan Patmos Adası “Kutsal Ada” olarak da tanınmaktadır. Holy Island lakabı ile dünyanın pek çok yerinde tanınan adada görülecek pek çok önemli kalıntı bulunmaktadır. Özellikle Hristiyanlık için önemli bir yer olması adaya olan ziyaretlerin sayısını gün be gün arttırmaktadır. UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Aziz Yuhanna Manastırı da burada yer almaktadır ve meraklılarını beklemektedir. Buraya yerleşen ilk kişilerden birinin Tanrıça Diana yani Patmos ile birlikte Neptün olduğu da düşünülmektedir. Adanın ismini almasının sebebi de bu olmaktadır. 

Adaya kentin ilk sakininin ismi verilmiştir. Osmanlı hakimiyeti ile birlikte “Papaz Adası” olarak anılan kent aslında her dönem Hristiyanlık için önemli bir merkez olarak görülmüştür. Patmos turu yapmak isteyenlere bunun için uygun pek çok yapı sunmak mümkündür. Patmos turu içerisinde özgün ve yöresel yemekler, tarihi kalıntılar ve doğa harikalarını barındırmaktadır. Adeta bir inanç merkezi olarak ziyaret edilen bölgeye yapılan turlarda buna uygun aktiviteler de bulunmaktadır. 

Şehrin merkezinde yapılacak pek çok şey de vardır. Şehrin merkezi UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alması ile birlikte vakit geçirmek için de uygun bir yerdir. Oldukça küçük olan bu Yunan adası yakınlığı nedeni ile de Türkiye’den yoğun bir ilgi görmektedir. 

Patmos Adası Hakkında Her Şey

patmos-adasi-4.jpg

Patmos Adası hakkında merak edilen pek çok şey bulunmaktadır. Bunlar arasında en öne çıkan da adanın tarihi ile birlikte gelen yapılar olmaktadır. Patmos Adası arkaik dönemden beri bir yerleşim alanı olarak kullanılmıştır. Önce antik dönemde önemli hale gelmiştir. Burada bir yerleşim alanı kurulmuş ve sonrasında da kent genişlemeye devam etmiştir. Ancak buranın bugünkü önemi, Kutsal Ada adını almasına sebep olan olaylardan gelir.  

Patmos Adası, Aziz Yuhanna için önemli bir adadır. Aziz Yuhanna buraya sürgün edilmiştir ve kendisine burada Hz. İsa’nın göründüğünü iddia etmiştir. Burada Apokalipsis Mağarası yer almaktadır ve Hz. İsa, Aziz Yuhanna ’ya bu mağarada görünmüştür. Bu nedenle Patmos Adası 7 haç merkezi arasında yer almaktadır. Sadece bununla da kalmayıp adanın tarihi merkezi de bu kültürü yansıtır biçimde kalıntılara sahiptir.

Mitolojik anlamda önemli bir yere sahip olan kent, Tanrı Neptün ve Tanrıça Diana’yı ilk sahipleri olarak görmektedir. Adanın tarihi milattan önce 3000 yılına kadar Karesler, Dor ve İyonlara dönem dönem ev sahipliği yapmıştır. Bu işgal sürecinden sonra Romalılar bölgeyi ele geçirmiş ve burayı sürgün adası haline getirmişlerdir. Yuhanna da milattan sonra 95 yılında bu adaya sürgün edilmiştir. Aynı zamanda St. John İncil’inin son bölümleri de burada yazılmıştır. Ada hali hazırda bir hac merkezi olması nedeni ile yaygın bir turist ilgisine sahip iken bunun dışında da Patmos Adası’na ilgi gösterenler olmaktadır.

Patmos Adası’nda Görmeniz Gereken Yerler

Patmos gezilecek yerler listesi arayanlar için çok sınırlı bir gezi alnı söz konusu olduğunu söylemek gerek. Ancak hem tarihi hem de doğal alanları ile ada, keyifli bir tur sunar.  Burada yer alan plajlarda vakit geçirmek mümkündür. Plajlarda yüzmek,, voleybol oynamak gibi aktiviteler için imkanlar söz konusu olmaktadır. Aynı zamanda yemek yemek ve bir şeyler için için de uygun alanlar söz konusu olmaktadır. 

Patmos Adası içerisinde pek çok patika yer almaktadır. Bu nedenle engebeli alanlarda manzara eşliğinde yürüyüş yapmak sevilen aktiviteler arasında bulunmaktadır. 

En dikkat çeken yer aynı zamanda doğal bir oluşum da olan mağaradır. Apocalypse Mağarası hem dini hem de doğal güzellikler açısından önemli bir yerdir. Burada Aziz Yuhanna ‘ya Hz. İsa görünmüştür ve vahiy geldiği de bilinmektedir. İncil’in son bölümü burada gelmiştir. Patmos kutsanmış ve Hristiyanlık için hac merkezi olmuştur. 

Bölgenin manastırları ünlüdür. Patmos manastırları bölge dini bir öneme sahip hale gelince yoğunlaşmıştır. Bunlar arasında Hora’da yer alan ve buranın tepesinde bulunan St. John Manastırı en ön plandadır. Bu manastır mimarisi ve dini önemi ile öne çıkmaktadır. Burada yer alan manastır topluluğu da 900 yıl gibi bir süredir varlığını devam ettirmektedir. Burada yer alan emanetler de manastırı daha önemli bir hale getirmektedir. Aynı zamanda şehrin merkezi de oldukça önemlidir. 

patmos-adasi-2.jpg

Kent, Hora ismi ile bilinmektedir ve en eski yerleşim yerleri arasında yer almaktadır. Burada 16. Ve 19.yüzyıl aralığında feodal lortlara dair birçok iz bulmak mümkündür. Gotik ve Neo Klasik üsluba sahip yapılar en iyi kalıntılar olarak bilinmektedir. Bunlarla birlikte arkeolojik kazılardan elde edilenlerin bulunduğu birtakım müzeler de söz konusudur. Bunlara yakın tarihe uyumlu olan geleneksel evler de eşlik etmektedir. 

Patmos Turu ve Patmoz ’un Lezzetli Yiyecekleri

Yunan Adaları turu içerisinde yer alan bölge lezzetleri ile de ünlü.  Patmos’ta ne yenir sorunun yanıtı; enfes mezeler şeklinde verilebilir. Özellikle denizden çıkan pek çok deniz canlısının tüketilebildiği bölge, oldukça etkileyici mezelere de sahiptir. Izgaraların yoğun olarak tüketildiği adada ızgara kalamar ve ahtapot gibi klasik lezzetler yer almaktadır. Bunun yanında balık çeşitleri de görülmektedir. 

Balık çorbası gibi yiyecekler en taze halleri ile sunulmaktadır. Bunlara cacık ve mezeler gibi yan yiyecekler eşlik etmektedir. Mezeler diğer adalar ile benzerlik gösterse de birçok restoran çeşidinin olması bu lezzetleri en iyi şekilde deneyimleme imkanı sunmaktadır. Humus, musakka gibi lezzetlere Ege otları eşlik etmektedir. Bölgede görülen lezzetlerin kalitesi oldukça taze olması nedeni ile çok daha farklıdır. 

Patmos Turu Nasıl Yapılır?

Yunanistan gezisi kapsamında yer alabilen Patmoz Adası’na nasıl gidileceği merak edilmektedir. Bunun için pek çok alternatif söz konusu olmaktadır. Bunların başında Yunanistan üzerinden araç ile seyahat imkanı sunulmaktadır. Araç kiralama yaparak adayı keyifle gezebilirsiniz. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle