Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Paranormal Olaylar: Türkiye’de Gizemli Olayların Yaşandığı 5 Yer

Paranormal Olaylar: Türkiye’de Gizemli Olayların Yaşandığı 5 Yer

Korkunç olaylar, dünyanın pek çok yerinde karşımıza çıkıyor. Teknoloji çağında olsak da bilimsel olarak açıklayamadığımız bu olayların varlığını inkâr edemiyoruz. Bu blog yazımızda sizler için Türkiye’de Gizemli Olayların Yaşandığı 5 Esrarengiz Yeri araştırdık. İşte bu esrarengiz yerler…

En Korkunç Yerler Listesi: Gizem ve Sırlarla Dolu En Korkutucu 25 Yer yazımızı okumak için tıklayın.

  • Yusuf Ziya Paşa Köşkü

Yusuf Ziya Paşa, Başyaver ve aynı zamanda varlıklı bir ticaret insanıymış. Ziya Paşa 1910 senesinde Rumelihisarı’na çok sevdiği eşi içinkorkunc-olaylar-1 masallardaki gibi bir köşk yaptırmak istemiş. Yusuf Ziya Paşa o kadar kıskançmış ki eşini kimsenin görmesini istemezmiş.

Köşkün yapımına 1910’da başlansa da I. Dünya Savaşı ve ekonomik problemler yüzünden inşaat tamamlanmamış ve yarım kalmış. Tüm bu olanların yanında bir de Yusuf Ziya Paşa’nın eşi onu aldatınca, Yusuf Ziya Paşa öfkesinden dolayı köşkün inşaatını tamamen durdurmuş.

Çevrede yaşayan insanlar, yıllar boyunca halen tamamlanmamış köşkün boş katlarında geceleri uzun saçlı genç bir kadının gezindiğini görmüşler. Seneler sonra İnşaatı tamamlamak için çalışan ustalar ise aynalarda eski elbiseler giymiş ve piyano çalan bir kadın hayaleti gördüklerini söylemişler.

Perili Köşk ismiyle bilinen Yusuf Ziya Paşa Köşkü, günümüzde müze olarak ziyaret ediliyor.

Topkapı Sarayı Müzesi (Nerede, Nasıl Gidilir, Giriş Ücretleri) yazımızı okumak için tıklayın.

  • Paranormal Olaylar: Davutlu Köyü Karadedeler Olayı

Esrarengiz olaylar listemizdeki diğer bir ilginç vaka, Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Davutlu köyünde yaşanmış. 1989 yılında Davutlu Köyü’nün sakinleri, akşam olduktan sonra siyah kıyafetler içerisinde dolaşan varlıklar görmeye başlamışlar. Hatta köylüler, hava karardıktan sonra korkudan mümkün olduğu sürece dışarıya dahi çıkamamışlar.

Söylentiler köyün dışına taşınca, gazeteci H.B. işin aslını öğrenebilmek ve köylülerle röportaj yapabilmek için Davutlu Köyü’nü ziyaret etmiştir. Köyde yaşayan çoğu kişi gazeteci H.B’ye yaşadıkları olayları birebir aktarmışlardır..

korkunc-olaylar-2

Köylülerin hemen hemen hepsi bir şeyler yaşadığını ısrarla beyan etseler de gazeteci köyde kaldığı 11 gün boyunca elle tutulur görüntüler çekememiş. Gazeteci sonrasında kamerasını kendisine yakın gördüğü 14 yaşındaki bir çocuğa bırakarak İstanbul’a dönmüş. 

Gazetecinin köyden ayrılışının 3. gününde jandarmalar, kameraya sahip olan çocuk dahil 7 kişinin cansız bedenlerine ulaşmış. İlk Şüpheli olarak gazeteci H.B sorguya alınmış, bir süre sonra serbest bırakılmıştır.

Daha sonrasında ise gazetecinin giysileri ve not defteri ormanda bulunmuş. Kendisinden ise bir daha haber alınamamış. Gazeteciyi sorgulayan jandarma ise seneler sonra kendi evinde bunalıma girerek intihar etmiştir.

  • Paranormal Olaylar: Issız Cuma Mezarlığı

Bir diğer esrarengiz olay Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Seyvan Köyü’nde yaşanmış. Çanakkale’nin Yenice ilçesine bağlı Seyvan ve Çakıroba köyleri arasında, 1335 yılı civarlarında bir cami yaptırılmış. Civarda başka yapı olmadığı için camiye Issız ismi verilmiş.

Sonrasında vefat eden insanlar bu caminin bahçesine gömülmüş ve burası 683 yıllık tarihi bir mezarlığa dönüşmüş. Seyhan Köyü sakini Hatice Erkek, 59 yıl önce, doğum yaptıktan hemen sonra vefat etmiş. Kendi ölümünün ardından 20 gün sonra da bebeği toprağa verilmiş.

paranormal-olaylar

Cenazeden bir süre sonra yakınları mezarları ziyarete gitmiş ve anneyle kızının mezarlarının birleştiklerini fark etmişler. Mezarları ayırmışlar fakat mezarlar yine birleşmiş. Mezarların tekrar birleştiğini görünce ayırmaktan vazgeçmişler.

  • Paranormal Olaylar: Havran Esrarengiz Mağara

Vatandaşlar, Balıkesir’in Havran ilçesindeki Madra Dağı eteklerinde Kaya Tepe ismiyle anılan bölgedeki mağaraların esrarengiz olduğunu söylüyor. İnsanlar hayvanlarını otlatırken dahi bu mağaraların bulunduğu bölgeden geçmiyorlar.

korkunc-olaylar-3

Köylüler, mağaraya kaçan koyunlarını aramak için giden çobanların da kaybolduğu söylüyor. Ayrıca 3-4 kişi de mağaraya girmiş fakat bir daha çıkamamış.

Bu mağaralarda insan kemikleri ve kafatasları bulunmuş. Ayrıca köylüler, büyük mağaraların yaklaşık 100 inek alabildiğini söylüyor. Bu söylentilerden dolayı kimse mağaralara yaklaşmıyor.

Balıkesir Sürücü Eğitim Alanı Listesi: Araba Sürmeyi Öğrenecek Yerler yazısı için tıklayın.

  • 129 No’lu Apartman Efsanesi

Antalya işçi blokları mahallesi, 1530. Sokaktaki 129 No’lu apartman, esrarengiz olaylar listesinde yer alan bir şehir efsanesi. 2009’da Antalya’da gerçekleşen olayda, iddialara göre üniversite öğrencisi 2 genç kız, satanist ayinler gerçekleştirmiş. Gece geç saatlerde mum yakarak cin çağırmışlar.

Cin çağırma işleminden sonra apartman sakinlerinin söylediklerine göre iki kız da vefat etmiş ve binada şiddetli bir deprem olmuş. Deprem öylesine şiddetliymiş ki apartmandaki eşyalar her yere saçılmış ve bazıları da kendi kendine kırılmış. Fakat kamera kayıtları izlendiğinde herhangi bir deprem izine rastlanmamış.

Deprem olurken binada yaşayan insanlar apartmanı hızlıca terk etmişler. Apartman yöneticisi ise binadan çıkarken kapıları dualar okuyarak kilitlemiş.

Civarda yaşayan insanlar, günümüzde hala 129 No’lu apartmandan değişik sesler geldiğini söylüyor. Apartman kelimenin tam anlamıyla bir şehir efsanesine dönmüş ve pek çok gazetede kendine yer bulmuş. 

Antalya Antik Şehirler Listesi: Antalya’nın En Güzel 7 Antik Şehri yazısı için tıklayın.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle