Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Panorama 1453 Tarih Müzesi / İstanbul Gezilecek Yerler

Panorama 1453 Tarih Müzesi / İstanbul Gezilecek Yerler

Kökleri çağlar öncesine kadar uzanan İstanbul’un, her yeri tarih dolu izlerle kaplanmış bir durumda. Gerek İstanbul’a daha önce gelmemiş, gerekse de İstanbul tarihi konusunda bilgisi olmayanlar için bu müze bir harika. Hafta sonu etkinliği olarak araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak çocuklarınız veya sevdiklerinizle bu müzeye gidebilirsiniz.

Panorama 1453 Müzesi Hakkında Bilgi

İçinde yaşadığımız bu koca şehir, yani İstanbul, biz koşturmaktan ve kargaşadan pek tadını çıkaramasak da pek çok güzelliği bir arada barındıran nadir şehirlerden biri. İnsana nefes alma imkanı sunan koruları, eşsiz güzelliğini sağır sultana bile duyurmuş olan boğazı, her bir köşesi tarih kokan sokakları. Burası bir seyahat sever için eşsiz bir harikalar diyarı. İşte bu özelliği ile tüm dünyanın gözünü üstüne çeken İstanbul, belki de yeryüzünün en güzel şehri. Bugünkü yazımızda size, ihtişamı ile nam salmış, güzelliğine şiirler yazılmış bu efsane şehrin fethini anlatan Panorama 1453 Tarih Müzesi hakkında bilgileri aktarmaya çalışacağız. Bir devrin kapanıp başka bir devrin açılmasına öncülük eden İstanbul’un Fethini en güzel anlatan, o anlara şahitlik edemeyen genç nesillere, yani bizlere, o dönemleri birebir yaşıyormuş hissi vererek aktaran bir müze burası.

Bu şehrin ruhunu anlayabilmek için İstanbul’da gezilecek müzeler arasında olan Panorama 1453 Tarih Müzesi’nin yapımına 2005 yılında başlanmış. İnşaat yaklaşık 3 sene sürdükten sonra 2008 yılında tamamlanmış ve Türkiye’nin ilk panoramik müzesi olan 1453 Panorama Tarih Müzesi ziyarete açılmış. Buranın aynı zamanda farklı bir özelliği daha var. Kapalı bir alan içerisinde inşa edilen müze, bu özelliği ile dünyada üstü kapalı olan tek panoramik müze olma unvanını da taşıyor.

Panorama 1453 Tarih Müzesi Hakkında Kısa Bilgi

Müzenin ilk katında ziyaretçileri fotoğraf ve yazılar karşılıyor. Bu fotoğraf ve yazılarla İstanbul’un fethi birebir anlatılıyor. Daha çok bir görsel şölen görmeye gelenler için müzenin İlk kısmı çok etkileyici olmasa da biraz daha sabretmek gerekiyor. Çünkü tam üç sene boyunca 8 sanatçı tarafından çizilen devasa boyuttaki panoramik resmin olduğu salona çıkınca fazlasıyla etkileniyor insan.

Yeri gelmişken eklemeden geçmeyelim. Müzenin en etkileyici kısmı olan panoramik fotoğraf, aynı zamanda Türk resim sanatının ne kadar geliştiğinin de göstergesi.

Panorama 1453 Tarih Müzesi İstanbul

Kubbe salon olarak adlandırılan bu yere vardığınızda başınızı kaldırıp yukarı bakarsanız eğer, açık havaya çıkmış hissine kapılıyorsunuz. Bir yandan savaşın tasvir edildiği resim, bir yandan figürler, bir yandan da arkadan gelen top sesleri ve mehter marşıyla iyiden iyiye şaşkına dönüp, gerçekten de kendinizi bir savaşın ortasındaymış gibi hissediyorsunuz.

İşte böylesine etkileyici bir ortamda İstanbul’un fethini anlatan Panorama 1453 Tarih Müzesi, büyükler için olduğu kadar küçükler için de etkileyici. Burası onlar için masala açılan bir kapı gibi. O yüzden hem kendiniz hem çocuklarınızla güzel vakit geçirebileceğiniz bir yer burası. İstanbul’a ilk kez geliyor veya İstanbul tarihi hakkında daha çok şey öğrenmek istiyorsanız, İstanbul Havalimanı araç kiralama için İstanbul Havalimanı araç kiralama fırsatlarından yararlanarak buraya kolay ve konforlu bir şekilde ulaşabilirsiniz.

Panorama 1453 Tarih Müzesi Nerede? / Panorama 1453 Müzesi Giriş Ücreti 2019 / Panorama 1453 Müzesi Ziyaret Saatleri

Türkiye’nin ilk panoramik müzesi olma ünvanına sahip olan 1453 Panaroma Tarih Müzesi, İstanbul’un Zeytinburnu ilçesinde yer alan Topkapı Kültür Parkı’nın içerisinde bulunuyor. Anadolu yakasından gidecek olanlar araba kiralama İstanbul konusunda İstanbul Kozyatağı araç kiralama olanaklarından, Avrupa yakasından müzeye gidecek olanlar ise Rent a car İstanbul için İstanbul Zincirlikuyu araç kiralama imkanlarından yararlanabilirler. Belediye bünyesinde hizmet veren müze haftanın her günü sabah 08.00 ile akşam 17.00 arasında ziyarete açık. Müze giriş ücretleri ise aşağıdaki gibi.

  • Tam Bilet: 7,5 TL
  • Öğrenci, Öğretmen, Askeri Personel : 3 TL
  • Yabancı Ziyaretçi: 15 TL

Yorum ekle