Yolcu360 Blog
pamukkale-travertenleri-4.jpeg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Pamukkale Travertenleri Gezisinde Mutlaka Yapmanız Gereken 5 Şey

Pamukkale Travertenleri Gezisinde Mutlaka Yapmanız Gereken 5 Şey

Pamukkale Travertenleri ‘ni ziyaret etmenin tam zamanı! Denizli’de mutlaka görülmesi gereken doğal güzelliklerden biri Pamukkale Travertenleri. Bembeyaz görüntüsü ile her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti ağırlayan Pamukkale Travertenleri aynı zamanda UNESCO Dünya Mirası Listesi içerisinde yer alıyor.

Siz de bu muhteşem doğa harikasını görmek için yola çıkmak istiyor ancak kiralık araç mı bulamıyorsunuz? O halde Denizli kiralık araç seçeneklerinden dilediğiniz marka ve modeldeki aracı, dakikalar içerisinde Yolcu360 ile kiralayıp Pamukkale Travertenlerinde doğru yola çıkabilirsiniz.  Hazırsanız Pamukkale Travertenleri tur rehberimiz başlıyor.

Pamukkale Travertenleri

pamukkale-travertenleri-3.jpeg

Pamukkale termal su anlamında oldukça zengin bir bölge. Neredeyse 2 bin yıldır şifahane olarak kullanılan bu bölge hemen yanı başındaki Hierapolis Antik Kenti’nin bu denli zengin ve önemli bir şehir olmasında da büyük bir etkiye sahip olmuş. Pamukkale’nin bembeyaz görüntüsünün nedeni termal suların içerisindeki mineraller. Bölgedeki termal suların sıcaklığı 25 ila 100°C arasında değişebiliyor. Bu sular oksijen ile temas ettiğinde sudaki kalsiyum karbonat reaksiyona uğrayarak çökeliyor ve ortaya jel kıvamında beyaz bir tortu çıkıyor. Bu tortu ise zamanla sertleşerek travertenleri oluşturuyor.

Pamukkale Travertenleri de tıpkı Kapadokya gibi UNESCO Kültür Mirası Listesi’ne dahil edildi. Doğal sit alanı statüsünde yer alan Pamukkale Travertenlerinin bu unvanı ile en iyi şekilde korunması hedefleniyor. 

Pamukkale Travertenleri’ne Ulaşım ve Giriş Ücretleri

Pamukkale Travertenlerini her yıl binlerce yerli ve yabancı turist ziyaret ediyor. Eğer siz de gezi rotanızı Pamukkale Travertenlerine çevirmek istiyorsanız bölgeye karayolu ile ulaşım oldukça kolay. Özel aracınız ile Denizli merkezden D585 yolundan kuzeye doğru yani Pamukkale istikametine gitmeniz yeterli. Toplu taşıma ile Pamukkale Travertenlerine ulaşmak için ise Denizli otogarından Pamukkale minibüslerine binebilirsiniz. Denizli’ye hava yolu ile ulaşmak isterseniz de Pamukkale Travertenlerine gitmek için Denizli Çardak Havalimanından araç kiralamayı tercih edebilirsiniz. 

Büyük şehirlerden Pamukkale Travertenlerine olan karayolu mesafesi de birçok kişi tarafından merak ediliyor. İstanbul’dan Denizli Pamukkale Travertenlerine yaklaşık 589 km mesafe bulunuyor. Bu da aracınız ile bu mesafeyi ortalama 6,5 saatte kat edebileceğiniz anlamına geliyor. İzmir ile Pamukkale Travertenleri arasında ise ortalama 240 kilometrelik bir mesafe bulunuyor. Yani yaklaşık 3 saatlik bir yolculuk ile İzmir’den Pamukkale Travertenlerine gidebilirsiniz. Ankara Denizli arasındaki 471 kilometrelik mesafeyi ise 5,5 saatte kat ederek Pamukkale Travertenlerine ulaşabilirsiniz. 

Pamukkale Travertenleri ile ilgili merak edilen konulardan biri de giriş ücretleri. 2024 yılı için Pamukkale Travertenlerine giriş ücreti 700 ₺ olarak güncellenmiş. Bölgede yer alan Antik Havuz giriş ücreti ise 150 ₺. Pamukkale Travertenleri ziyareti sırasında Hierapolis Antik Kenti’ni görmek isterseniz bunun için herhangi bir ücret ödemeniz gerekmiyor. Pamukkale Travertenleri giriş ücreti ile bu antik kenti de ziyaret edebilirsiniz. Müzekart sahipleri ise Pamukkale Travertenlerini ücretsiz bir şekilde gezip görebilirler. 

Pamukkale Travertenleri Gezisinde Yapılabilecek 5 Şey

Pamukkale Travertenleri ülkemizin sahip olduğu en önemli değerlerden biri. Hayatınızda bir kez bile olsa mutlaka Pamukkale Travertenlerini görmenizi öneriyoruz. Peki Pamukkale Travertenlerine gittiğinizde neler yapabilirsiniz? İşte Pamukkale Travertenleri ziyaretinizde mutlaka yapmanız gereken 5 aktivite.

pamukkale-travertenleri-3.jpeg

  • Şifalı Sularda Yüzün

Pamukkale Travertenlerine gittiğinizde yapmanız gereken ilk şey elbette ki şifalı sularda yüzmek. Muhteşem manzaraya karşı karların içerisinde yüzüyormuş hissini yaşayabilir ve aynı zamanda şifalı sularla bedeninize sağlık katabilirsiniz. Ancak bu sularda yüzmek için yanınıza havlunuzu ve mayonuzu almayı unutmayın. Elbette ıslak mayolarınızı ve havlularınızı koyabileceğiniz uygun çantalarınızı da yanınıza alın. Aynı zamanda bu alanda bol bol fotoğraf çekerek Pamukkale Travertenlerinden harika anılarla dönebilirsiniz.

  • Kleopatra Havuzuna Gidin

Pamukkale Travertenlerine gitmişken mutlaka yaşamanız gereken deneyimlerden biri de Hierapolis Antik Kendi içerisinde yer alan ve Kleopatra’nın şifa bulmak için içerisinde yüzdüğüne inanılan Kleopatra Havuzunda yüzmek. “Kutsal Şehir” anlamına gelen Hierapolis Antik Kenti’nin Apollon tarafından kurulduğuna inanılıyor ve kökeninin M.Ö 2.yüzyıla kadar uzandığı tahmin ediliyor. Hierapolis Antik Kenti de tıpkı Pamukkale Travertenleri UNESCO Dünya Kültürel Mirası Listesi’nde yer alıyor. Pamukkale Travertenlerinin hemen arkasında yer alan bu muhteşem kenti görmenizi ve Kleopatra Havuzu’nda yüzmenizi kesinlikle tavsiye ediyoruz. Ek olarak Hierapolis Antik Kenti içerisinde yer alan Antik Tiyatroyu da görmenizi öneriyoruz. 

  • Karahayıt Kırmızı Suyu ve Kaplıcalarına Gidin

Eğer kaplıcaları ve kaplıca tatillerini seviyorsanız Pamukkale Travertenlerine gitmişken mutlaka Pamukkale merkezden 20 kilometre uzaklıktaki Karahayıt Kırmızı Suyu ve Kaplıcalarını da ziyaret etmelisiniz. Yılın her döneminde kendine has kırmızı suları bulunan bu kaplıcaların yapılan araştırmalarla son derece şifalı olduğu da kanıtlanmış. Kırmızı suyun şifasının yanı sıra muhteşem bir manzarası da var. Şelale şeklinde akan bu kırmızı sular ziyaretçilere görsel bir şölen yaşatıyor ve eşsiz fotoğraflar için harika manzaralar oluşturuyor. 

  • Pamukkale Natural Parkı Ziyaret Edin

Pamukkale Travertenlerine kadar gitmişken ve travertenlerin girişinde bulunan Pamukkale Natural Parkı ziyaret edebilirsiniz. Park içerisinde 2 adet yapay gölet, 2 adet yüzme havuzu ve 1 adet çocuk yüzme havuzu yer alıyor. Aynı zamanda çamur banyosu yapabilmek için de ayrı bir bölüm yer alıyor. Özellikle de Pamukkale Travertenleri gezisinden sonra dinlenmek için muhteşem bir alan arıyorsanız burası kesinlikle Pamukkale Natural Park. Birçok kişi Pamukkale Travertenleri ziyareti sonrasında dinlenmek için bu alanı tercih ediyor.

  • Balon Turlarına Katılın

Sıcak hava balonlarının yalnızca Kapadokya’ya ait olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Çünkü Pamukkale’ye gittiğinizde yapabileceğiniz en güzel aktivitelerden biri de sıcak hava balonu turlarına katılmak olacaktır. Pamukkale Travertenlerine ve Pamukkale’yi kuşbakışı bir şekilde seyretmek isterseniz balon turlarına katılabilir ya da biraz daha adrenalin dolu bir deneyim yaşamak isterseniz uzmanlar eşliğinde yamaç paraşütü yapabilirsiniz. 

Pamukkale Travertenleri Ziyaretinde Nelere Dikkat Etmelisiniz?

pamukkale-travertenleri-3.jpeg

Öncelikle Pamukkale Travertenleri’nin UNESCO Kültür Mirası Listesi’nde yer alma nedeni bölgenin korunması ve uzun süre ayakta kalabilmesi. Bu doğal güzelliğin korunabilmesi için ziyaretçilerin de dikkat etmesi gereken bazı konular mevcut. Tüm bunlara dikkat etmek bölgenin ziyareti sırasında doğaya zarar vermemek adına oldukça önemli. 

Pamukkale Travertenlerine giderken tüm ziyaretçilerin dikkat etmesi gereken en önemli nokta ziyaret sırasında ayakkabıların ve çorapların çıkarılması gerektiği. Travertenlerin zarar görmemesi adına bu kurala mutlaka uyulması gerekiyor. Bu nedenle de ziyaret sırasında yanınızda ayakkabılarınızı koyabileceğiniz bir poşet ya da çanta taşımanız gerekebilir. 

Pamukkale Travertenleri ziyaretinde dikkat edilecek bir diğer nokta da yüzmeye açık olmayan havuzlarda yüzülmemesi. Ziyaretçilerin yüzebileceği havuzlar belirlenmiş ve bunun dışındaki havuzlara girilmesi yasak. Bu nedenle de ziyaretçilerin bu yasaklara uyması gerekiyor. 

Pamukkale Travertenlerini yaz mevsiminde ziyaret edecekseniz yanınıza mutlaka şapka, gözlük ve havuzlarda yüzmek için mayo almanız gerekiyor. Günlük kıyafetler ile havuzlara girilmesine izin verilmiyor. 

Pamukkale Travertenleri hakkında merak ettiğiniz tüm bilgileri derlediğimiz içeriğimizin sonuna geldik. Siz de seyahat rotanıza bu muhteşem doğal güzelliği eklemek ve seyahatinizi kiralık araç ile gerçekleştirmeyi planlıyorsanız Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu olan Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Araç kiralama konusunda aklınıza takılan tüm detaylar için Yolcu360 Ödüllü Misafir Merkezine (0850 360 5 360) 7 gün 24 saat ulaşabilir ve Yolcu360 mobil uygulamasını aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz. 

Yorum ekle