Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Palovit Şelalesi: Doğu Karadeniz’de mutlaka görmeniz gereken bir yer

Palovit Şelalesi: Doğu Karadeniz’de mutlaka görmeniz gereken bir yer

Palovit Şelalesi cennet vatanımızın görülmeye değer köşelerinden bir başkası. Asırlardır Doğu Karadeniz ormanlarını gürül gürül akan sularıyla besleyen bu muhteşem kaynağı, araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, gezgin çiftimiz Merve ve Furkan sizler için gezdi gördü ve yazdı…

Palovit Şelalesi

Cennet vatanımızın cennetten bir köşesi ile geldik bu sefer size. Yeşilin her tonunu üzerine giyinmiş Karadeniz’in, aşık olunası şehri Rize’de bulunuyor Palovit Şelalesi. Bu doğa harikası, hemen yanı başında bulunan Ayder Yaylası ile birlikte Karadeniz’de gezilecek yerlerin ilk sıralarında yer alıyor.

Rize’nin her yanı cennet gibi, her yanı görülesi güzellikte. Gittiği zaman tek bir doğal güzelliğini bile kaçırmak istemiyor insan. Palovit Şelalesi de bu çevreye seyahat edenlerin görmeden asla dönmemesi gereken yerlerden bize göre. Kaçlar Dağları Milli Parkı içerisinde yer alan Palovit Şelalesi’ne giden yol dar ve virajlı. Yani biraz zor bir yolu var evet ama bu riski göze alın deriz. O enfes manzarayı gördüğünüzde bize hak vereceksiniz.

Palovit Şelalesi ’ne neden gitmeliyim?

Birincisi Palovit Şelalesi’ni ve çevresini çok seveceksiniz. Gürül gürül akan su kulaklarınızı oyalarken, kalbiniz her yanına aşık olacak buranın. Yemyeşil, tropikal bir ormanın içinde daracık bir merdivenden inerek ulaştığınız şelaleye yaklaştıkça uçuşan damlalarla birazcık ıslanacaksınız ama yılmayın. Akan suya yaklaştığınız her adımda heyecanınız daha da çok artacak.

İkincisi harkülade görüntülere şahit olacaksınız. Yaklaşık 15 metreden aşağı dökülen sular insanın gözlerinin doyamayacağı bir manzara çıkarıyor ortaya. Bölgenin en yüksek debisine sahip olan Palovit Şelalesi kayaların arasından adeta bir gelin duvağı gibi bembeyaz dökülüyor aşağı. Döküldüğü yerden aynı hızla damlalar halinde yukarı sıçrıyor.

Burada fotoğraf meraklıları için minik bir uyarı yapmakta fayda var. Suların döküldüğü yere fazla yaklaşırsanız çok net fotoğraflar çekemeyebilirsiniz. Çünkü makinelerin ya da telefonların mercek kısmı nemleniyor yukarı kalkan suyla birlikte. Tripodunuz varsa biraz uzağa kurun.

Üçüncüsü bol bol huzur depolayacaksınız burada. Etraf yemyeşil, sessiz, bakir… Sadece şelalenin çağıldamasını duyuyorsunuz. İnsanı huzura kavuşturuyor Palovit Şelalesi.

Son olarak Palovit’i gördüğünüzde eminiz bizim gibi sizin de aklınıza gelecek bu soru. “Nasıl oluyor da böyle çağıl çağıl akan sular sadece küçücük bir alanı dolduruyor? Bu kadar yüksek bir debi ile akan su nasıl oluyor da kocaman bir gölet oluşturamıyor?” Cevabı hemen verelim; çünkü şelale suları aynı hızla Şenköy Köprüsü’nün yakınlarından Fırtına Deresi’ne katılıyor.

Palovit Şelalesi ’ne nasıl gidilir?

Palovit Şelalesi’ne gidebilmek için araç kiralamak şart. Yolcu360’ın tekliflerine göz atmadan yola düşmeyin. Rize araç kiralama ya da Trabzon Havalimanı araç kiralama seçeneklerini değerlendirip, Çamlıhemşin’e doğru ilerlemeniz gerekiyor. Çamlıhemşin ilçesinde bulunan meşhur Zilkale’yi geçtikten 2-3 kilometre sonra şelaleye giden yolun tabelasını göreceksiniz. Okların gösterdiği yöne doğru devam ettiğinizde 3-4 kilometre daha yol alacak ve şelaleye ulaşacaksınız. Yollar dar ve virajlı. O yüzden dikkatli olmanızı öneririz. Muhtemelen size de bizim gibi 4 kilometreden çok daha fazla yol gitmişsiniz gibi gelecek.

Yorum ekle