Yolcu360 Blog
Türkiye’de Volkswagen Fabrikası
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Otomotiv Endüstrisi Küreselleşme Yolunda Ne Durumda?

Otomotiv Endüstrisi Küreselleşme Yolunda Ne Durumda?

Son 30 yıldır, tüm dünyanın umudu küreselleşmede. Çünkü sınırların olmadığı küresel bir dünyada savaşın da olmayacağı inancı var. Diğer yandan veriye, bilgiye, ürüne, hizmete neredeyse eşit ulaşmanın anahtarı da küresel olmak. Ama küreselleşmenin hepsinden öte ve kesin bir sonucu var ki o, çok önemli: vizyon yaratma becerisi. İnternet 2.0 teknolojisinin gelişmesi, sosyal medya, akıllı telefonlardaki kameralar, havayolu ağının gelişimi derken küresel bir dünya hedefine doğru tam gaz gidiyorduk ki Korona duvarına çarptık! Otomotiv endüstrisi küreselleşme yolunda ne durumda yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından sizler için hazırlandı.

Otomotiv Endüstrisi Küreselleşme Yolunda Ne Durumda?

Konumuz özeline dönersek; küreselleşmenin umulduğu sektörlerden biri de otomotivdi. Bakınız, araba sahibi olmak, sadece bir konfora ulaşmak demek değildir. Seyahat etmek özgürlüğüdür. Seyahat eden insan, keşfeder ve fikir, sanat, bilim ya da yaşama dair ufak bir değer için üretici olmaya gönüllü olur. Arabası olup seyahat eden bir ailenin çocukları, keşfetmek için bir fırsat bulacak ve bu keşif duygusu gelecekte onları, onların ülkelerini bambaşka noktalara taşıyacak anahtar olabilecektir. Ancak bir araca erişmek için zorlanmak, sadece bu teknolojiyi üretebilen ülkelerin vatandaşlarının ulaştığı bir konfor olarak sınırlı tutmak, çok kısır bir bakış açısına doğru bizi iter. 


Otomotiv Endüstrisi Üreticilerinde Durum Ne?

İşin bir de üretici ayağına bakalım…

Bundan 50 yıl önce otomobil üreten markalar neredeyse fabrikaları da oradaydı. Daha sonra fabrikaları, iş gücünün daha ucuz olduğu ülkelere kaydırma fikri gelişti. Özellikle Afrika ve uzakdoğu bu amaçla çok tercih edildi ve çok sayıda fabrika ile bu bölge insanının da yaşam standardı yükseldi. Hatta Çin, zamanla dünyanın sanayi sitesi haline geldi. Peki, şimdi ne olacak?

Korona salgını nedeniyle dünya genelinde otomotiv üretimi de parça üretimi de durdu. Elbette tekrar üretim başlayacak ama nasıl?

Muhtemelen üretim yine sınırlar içinde kalacak. Yani bundan 50 yıl öncesine geri döneceğiz. Bu ne demek? 

  • Daha pahalıya araba almak demek
  • Daha pahalıya parça almak demek

Covid-19 sonrası otomotiv sektörünün durumuna dair sizin de yorumlarınızı bekliyoruz…

Türkiye’de Volkswagen Fabrikası
Rakamlarla Covid-19’un Otomotiv Sanayine Etkileri

  • Ford, PSA (Peugeot, Citroén, DS, Opel), FSA (Fiat, Jeep, Alfa Romeo, Maserati, Ferrari), Lamborghini, Volkswagen, Hyundai, Toyota, Nissan, Mini, Skoda, Bentley, Prosche, Roll-Royce geçici bir süreliğine şalteri indirdi.Rolls-Royce
  • ACEA yani Avrupa Otomobil Üreticileri Derneği’nin verilerine göre 310 fabrikada üretim durdu. Avrupa’da 13,8 milyon kişi otomotiv endüstrisinde çalışıyor ve hepsi şu anda zorunlu izin/ ücretsiz izin/ işten çıkarılma tablosuyla karşı karşıya.
  • ABD’de ise Ford, General Motors, Chrysler, BMW, Toyota, Hyundai, Nissan, Volkswagen, Subaru, Tesla da şalter indirdi. Dünya genelinde 2,5 milyonluk üretim eksisi söz konusu olacak. 

2018 TESLA Satış Rakamları Açıklandı
Bu arada ülkemiz de dünyanın en büyük otomotiv üreticileri listesinde 14. sırada yer alıyor. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle