Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Otomatik Vites Arabanın Dezavantajları Neler?

Otomatik Vites Arabanın Dezavantajları Neler?

Otomatik vites arabanın dezavantajları neler diye merak ediyorsanız tam da size göre bir içerik hazırladık. Teknolojinin son yıllardaki hızlı gelişimi yakında “sürmemize” gerek kalmadan kullanacağımız araçların hayatımıza hızla gireceğini müjdelese de eski yöntemlerle araç kullanmaya alışanlar için bu geçişin daha uzun süreceğine de eminiz. Bu noktada yıllardır sorulan bir soruya değinmek istedik; Otomatik vites arabanın dezavantajları neler? Bu konu ile ilgili merak edilen bütün soruların cevaplarını Yolcu360 araç kiralama sizler için hazırladı. 🙂

Otomatik Vites Dezavantajları

  • Kullanımı, düz vites araçlara oranla daha kolay ve rahat olan otomatik vites araçların daha çok yakıt tüketmesi eskiden bir dezavantajdı. Fakat son yıllarda geliştirilen ve yenilenen sistemlerle yakıt tüketimi hemen hemen aynı düzeyde olduğu için dezavantaj olmaktan çıktığını belirtmekte fayda var.

  • Ayrıca, düz viteslerde daha fazla arıza çıkaran klasik tip şanzımanın yerini alan tiptronik şanzımanlarla birlikte arıza riskinin de eşitlenmesi düz vites araçları daha tercih edilebilir kılıyor.
  • Düz yolda ve özellikle de yokuş ya da rampa diye tabir edilen eğimli yollardaki iniş / kalkışlarda otomatik vites araçların bize sunduğu rahatlık, düz vitese oranla çok daha fazla. Manevralarda sağladığı kolaylık, vites değiştirmeyle uğraşılmadığı için yol hakimiyetinin daha iyi ve kontrollü olması da diğer avantajları.
  • Kolaylık ve rahatlık sağlıyor olmasına rağmen otomatik vites araçların dezavantajları da yok denemez. Öncelik aracın hızlanması düz vitese oranla daha geç olur. Bir diğer önemli problem de fren balatalarının daha çok yıpranmasıdır.
  • Düz vitese oranla %30’lara varabilen bir yıpranmadan söz ediliyor bu konuda. Yukarıda bahsettiğimiz gibi yakıt tüketimi hemen hemen aynı düzeyde olsa da %3 – 5 arası farklılık tespit edildiği de bilinen bir gerçek. Otomatik vites ile ilgili olası araç arızalarında, düz vitese oranla tamir maliyetinin biraz daha fazla olacağını da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Bakım maliyetlerinin de aynı oranda yüksek olduğunu söyleyelim.

Otomatik Vites Araç Kiralama

Otomatik vites araç kiralama eskisine oranla çok daha popüler. Gerek iş, gerekse tatil için yapılan araç kiralamalarda, avantajları düz vitese oranla daha fazla olan otomatik vitesin tercih edilmesi son derece normal görünüyor.

Otomatik vites araç kiralamak için ek bir belge ya da bilgiye gerek yok. Yani araç kiralama prosedüründen her şey düz vitesle benzerdir. Ancak otomatik vites kiralık araçların fiyatı manuele göre biraz yüksek olabilir.

Otomatik Vites Kiralık Araçlar

Otomatik vites kiralık araçlarda son dönemde en çok tercih edilenlerin Nissan Micra, Peugeot 208, Hyundai i20 ve Accent Blue ve Fiat Egea olduğunu da belirtelim. Bu otomobillerin kompakt ve estetik görünümlü araçlar olduğu da gözden kaçmıyor ve genel olarak da benzinli modeller tercih ediliyor.

Uygun Fiyatlı Otomatik Vites Kiralık Araçlar için tıklayın

Yolcu360 ile İstediğiniz Vites Tipinde Araç Kiralayın

Yolcu360 ile kolaylıkla araç kiralayabilirsiniz. Yolcu360 App veya Yolcu360 Web sayfasına oto kiralamak için girdiğinizde ekranın sol tarafında istediğiniz firmayı, araç markasını ve vites tipini kendi isteğinize göre şekillendirip, uygun seçeneklerle hemen karşılaşabilirsiniz. Yolcu360 üzerinden araba kiralamanın avantajları:

  • Yolcu360, size araç kiralama konusunda ödüllü misafir hizmeti sunar. Ödüllü misafir hizmetleri ile dilediğiniz her an ulaşabileceğiniz bir online sistem ile karşılaşırsınız. Böylece araba kiralarken daha pratik bir yöntem kullanmış olursunuz.
  • Yolculuğunuz için araba kiraladığınız da planlarınız değişirse koşulsuz iptal hakkı verir. Böylece seyahat planlarınızın değişikliği ile ilgili sorunları çözmeye çalışırken bir de iptal hakkı konusunda sıkıntı yaşamazsınız.
  • Kiralık araba için kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilirsiniz. Bu sayede ödeme konusunda sorun yaşamazsınız. Seyahatiniz esnasında ödeme konusunda kafanızda soru işaretleri oluşmaz ve tatilinizde ulaşım konusunda sorun yaşamazsınız.
  • Online olarak sadece akıllı telefonunuzla bile araç kiralama işlemlerini tamamlayabilirsiniz. Vakitten tasarruf edersiniz. İstediğiniz her yerde araç kiralama işlemini gerçekleştirebilirsiniz.
  • Sistem üzerinden bir bölgedeki örneğin İstanbul’da ki en uygun fiyatlı kiralık araç seçeneğini bir kaç saniye içinde görüntüleyebilirsiniz. Zamanı verimli kullanmış olursunuz. İstediğiniz aracı hemen bulabilirsiniz.
  • Oto kiralama için fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Bu sayede bütçenize en uygun olan araçları rahatlıkla bulabilirsiniz. Dilediğiniz aracı ve fiyatı saniyeler içinde bulabilirsiniz.
  • Oto kiralama seçenekleri için birden fazla araç kiralama firmasının müsait araç listesine tek bir web sayfası üzerinden erişim sağlayabilirsiniz.
  • Rent a car kapsamında zengin bir seçenek havuzu içinden seçim yapabilirsiniz. Yolcu360, Türkiye’nin neredeyse her ilinde ve ilçesinde araç kiralama seçeneklerine sahip. Seyahat edeceğiniz il için dilediğiniz aracı havalimanı, şehir merkezi veya ilçeler üzerinden bulabilirsiniz. 🙂

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle