Yolcu360 Blog
oto-yikamaci-acmak-4
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Oto Yıkamacı Açmak: Oto ve Halı Yıkama Birlikte Mümkün mü?

Oto Yıkamacı Açmak: Oto ve Halı Yıkama Birlikte Mümkün mü?

Toplumun genel ihtiyaç ve beklentilerini gözlemleyerek, yeni iş fırsatları yakalamak mümkün oluyor. Günümüzde neredeyse her evde bir otomobil mevcut. Dolayısı ile bu araçların genel temizliği ve bakımı için hizmet veren yerler, oldukça tercih ediliyor. Özellikle bu hizmeti kaliteli ve uygun fiyatlı şekilde sunan oto yıkama dükkanları, her geçen gün daha çok kişi tarafından tercih ediliyor. Bu sebeple  oto yıkama hizmeti veren bir yer açma fikri, birçok kişiye cazip geliyor. Doğru yerde oto yıkama açmak kazanç anlamında yatırımcısını memnun ediyor. Siz de oto yıkamacı açmak istiyorsanız, yazımızdan yararlanabilirsiniz. Peki oto yıkama dükkanı açma şartları neler ve halı yıkama ile oto yıkama bir arada olur mu, işte yanıtları…

oto-yikamaci-acmak-5

Oto Yıkama Dükkanı Nasıl Açılır?

Oto yıkama dükkanı nasıl açılır pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Çünkü dükkanın açılmasının ardından çok fazla maliyeti olmayan bu iş, yüksek kar getiren işler kategorisinde görülüyor. Oto yıkamacılar genellikle kalabalık oluyor ve hatta randevu ile çalışıyor. Ancak her işte olduğu gibi oto yıkama dükkanı açma şartları da yok değil. Bizde bu yüzden sizin için oto yıkama açmak için yapılması gerekenler neler listeledik. 

Konumu

Nerede oto yıkama dükkanı açmak gerekir sorusu, bu işi yapmak isteyen kişilerce çok merak ediliyor. En iyi oto yıkama olmak için doğru konumun seçilmesi, önemli faktörlerden biri. Oto yıkama açmadan önce çevre analizini iyi yapmalısınız. Yakınlarda farklı bir oto yıkama olması, potansiyel müşterilerin bölünmesine neden olur. Ayrıca yol üstünde olan ve alanı geniş bir oto yıkama, birçok kişiye cazip gelir. 

Evrakların Tamamlanması

Tüm işyerinde olduğu gibi oto yıkama açmak için gerekli evraklar da var. Bu evrakların eksiksiz hazırlanması, sürecin hızlı yürümesine katkı sağlıyor. 

Malzemeler

Oto yıkama dükkanı malzemeleri, verilecek hizmetin kalitesine doğrudan etki ediyor. Doğru ekipmanları seçerseniz yüksek standartlarda iş sunmanız mümkün.

Esnek Hizmet Seçenekleri

Oto yıkamanın yanı sıra sunduğunuz farklı hizmet seçenekleri, gelen kişiler için avantaj sağlıyor. Tek bir yerden halı yıkama,  gibi farklı hizmet alabilmek, zaman açısından müşterilere kolaylık oluyor. 

İş Planı

İşe başlamadan önce işi planlamak, karşılaşabileceğiniz olasılıklar için vizyon kazandırıyor. Mevcut sermayenizi, olası gelir ve giderlerinizi doğru analiz ederek; büyük riskler almadan işinizi kurabilirsiniz. 

Personel Seçimi

Hem sunulan hizmet hem de iyi bir iletişim için oto yıkama personel seçimi önemli. Herkes aracı ile işinde usta kişilerin ilgilenmesini ister. Özenli ve profesyonel hizmet veren kişiler, müşterilerin memnuniyetini direkt olarak etkiliyor. 

Dükkan Hizmetleri

oto-yikamaci-acmak-3

Oto yıkama açmak için mekan seçimi önemli faktörlerden biri. Dükkan seçerken, ek hizmetler sunabileceğiniz bir alan olmasına dikkat etmelisiniz. Ek hizmetler, kazancın artırılması için oldukça gereklidir. Oto yıkama dükkanı hizmetleri arasında; boya koruma, seramik kaplama, koltuk temizleme, far temizleme, pasta cila ve motor yıkama gibi seçenekler var. Bunların yanı sıra; rot ve rot ayarı, motor yıkama, otomobil lastiği hizmetleri ve akü değişimi de oto yıkamada olabilecek ek hizmetler arasında. 

Tüm bunların yanı sıra oto yıkama dükkanında halı yıkama hizmeti vermek de son dönemde oldukça tercih ediliyor. Oto yıkama dükkanında halı yıkamak için yerine getirilmesi gereken bir takım koşullar mevcut. Öncelikli olarak halı yıkama açmak için gerekli belgeler hazırlanmalı ve ardından diğer koşullar tamamlanmalı. Oto ve halı yıkama dükkanı için öncelikli olarak fiziki şartlar önemli. Oto yıkama ve halı yıkama işyerleri için belediyelerin sunduğu yönergeler kapsamında belirtilen esaslara dikkat edilerek, iki iş bir arada yapılabiliyor.

Dikkat Edilmesi Gerekenler

oto-yikamaci-acmak

 Belediyelerin belirlediği hususlar çerçevesinde iş kurmak, toplum sağlığı ve çevre kirliliği açısından oldukça önemli. Bu durum oto ve halı yıkama işleri birlikte yapılacaksa ekstra bir dikkat gerektiriyor. Oto ve halı yıkama dükkanı açarken dikkat edilmesi gerekenler;

  1. Oto yıkama dükkanı açarken, işyerinin minimum 60 m2 olması gerekiyor. Bunun yanı sıra yakınında 5 araçlık bir park yeri gerekir.
  2. Hizmet saatlerini belediyeler belirliyor. Genel olarak yaz ve kış çalışma saatleri farklılık gösteriyor. Yıkama hizmeti verirken, çalışma saatlerine riayet etmeli, çevre halkına rahatsızlık vermemelisiniz. 
  3. Oto ve halı yıkama işyerinde, müşteriler için bekleme salonu bulunmalı. Bu salonun kapasitesi, araç kapasitesi ile paralellik göstermeli. 
  4. Halı ve oto yıkama için mevcut bir konutun altı kullanılamıyor. Oto yıkama açmak için yer seçerken; bağımsız bir ticari bina tercih edebilirsiniz. 
  5. Yapı kayıt belgeli müstakil bir alan, oto yıkama açmak için uygun bir alan oluyor. 
  6. Açılan işyeri, herhangi bir yerleşim yerinin ya da iş merkezinin yanındaysa ise tamamı kapalı olmalı. Olması gereken bir diğer unsur da ses izolasyonu. Kompresör gibi yüksek sesle çalışan cihazların, çevrede yaşayan kişileri rahatsız etmemesi gerekiyor. 
  7. Çevre kirliliğinin olmaması için suyun eğimi ızgaralara doğru ayarlamalısınız.
  8. Personelin kıyafetini, yapılan işe uygun olarak seçmelisiniz. 
  9. İşyerinde iş güvenliği ve yangın güvenlik tedbirlerine uymalısınız. Bu konularda gerekli düzenlemeler yapmalısınız. 

Oto Yıkamacı Açmak: Oto Yıkama Açmak İçin Gerekli Malzemeler

Gerekli malzemeler; sunacağınız hizmetlere göre farklılık gösteriyor. Yıkamanın yanı sıra oto kuaförü hizmeti de verebilirsiniz. Oto kuaförü nedir merak edenler için hemen yanıtlayalım. Oto kuaförü hizmeti dahilinde, araca detaylı temizlik yapılıyor. Örneğin pasta cila işlemi, motor temizliği ve jant temizliği. Bu gibi oto kuaförü hizmetleri için farklı ekipmanlara ihtiyaç duyuluyor. 

Yapacağınız işin kapsamına göre gerekenler değişse de ana hatları ile oto yıkama açmak için gerekli malzemeler şu şekilde listeleniyor; 

  • Otomobil yıkama makinesi
  • Köpük püskürtme makinesi
  • Otomobil yıkama köpüğü
  • Koltuk yıkama ve kurutma makineleri
  • Hava kompresörü
  • Otomobil yıkama fırçası
  • Detaylı temizlik ekipmanları
  • Pasta cila makinesi
  • Araç iç ve dış temizliği için gerekli yüzey temizleyiciler
  • Otomobil parfümleri

Bunların yanı sıra halı yıkama yapmayı da planlıyorsanız ekstra makineye de ihtiyaç duyacaksınız anlamına geliyor. Halı yıkama dükkanı için gerekli malzemeler şu şekilde; 

  • Bantlı ya da raylı otomatik halı yıkama makineleri
  • Halı sıkma makinesi
  • Halıları kurutmak için yerden en az 2 metre yüksekte olan askılar
  • Halı süpürme makineleri
  • Nem giderici makineler

Oto Yıkamacı Açmak Kazançlı Mı?

oto-yikamaci-acmak-1

Yeni bir dükkan açmak için tabii ki belirli bir sermayenin bulunması gerekiyor. Oto yıkama dükkanı açmak ne kadara mal olur sorusu, yanıtı en çok merak edilenler arasında. Oto yıkama dükkanı açma maliyeti vermeyi planladığınız hizmetlere göre farklılık gösteriyor. Oto yıkama için gerekli makineler ve diğer malzemelerin yanı sıra işyeri açmak için seçilen alanın büyüklüğü de açılış maliyetini değiştiriyor. 

Peki oto yıkamacı açmak karlı mı? İyi bir hizmet kalitesi sunar ve doğru lokasyonu tercih ederseniz, oto yıkama dükkanları karlı oluyor. Ancak işinde yetersiz kişileri çalıştırır, çevreye ve verdiğiniz hizmete özen göstermezseniz her işte olduğu gibi oto yıkama işinde de başarı pek mümkün değil. Eminiz, kalabalık bir bölgede açtığınız oto yıkama dükkanı, verdiğiniz ek hizmetlerle popüler hale gelecek. Otomobil yıkama fiyatları verdiğiniz hizmet kalitesine göre değişkenlik gösterebilir. Bu bağlamda da günlük cironuz değişiklik gösterir.

Otomobile dair sunulan hizmetler genel olarak çok tercih ediliyor. Önemli olan oto yıkama açmak için doğru lokasyon ve mekanı tercih etmek. Alanında uzman kişilerin yer aldığı bir çalışma ekibi ile müşteri memnuniyeti odaklı bir çalışma prensibinin belirlenmesi, bu işten kar etmenizi sağlar. Yazımızda halı yıkama ile oto yıkama bir arada olur mu sorusunun yanıtını da vermiş olduk. İki işi de bir arada yapabilirsiniz ve ek kazanç elde edebilirsiniz.

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360, otomotiv dünyasında zengin içeriklerle size desteğe hazır. Ayrıca merak ettiğiniz her detay için blog’umuzda arama yapabilirsiniz. Üstelik tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızda mobil uygulamamız üzerinden 1 dakikada işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle