Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Oto Yedek Parça Konusunu Masaya Yatırdık!

Oto Yedek Parça Konusunu Masaya Yatırdık!

Oto yedek parça seçiminde nelere dikkat etmek gerekir, uygun fiyatlı oto yedek parçalası neden alanır ve kiralık araçların yedek parçaları orijinal mi, oto yedek parçaları Kasko kapsamına girer mi…oto yedek parça konusunda aklınıza takılanları yanıtladık:

Oto Yedek Parça Konusunu Masaya Yatırdık!

 

Kromajlı kornalar, elektrikli kornalar, mikrofonlu sirenler, far kitleri, far ampulleri, cam krikoları, hava filtresi, hava soğutma filtresi, su soğutma, tampon panjuru, markaya göre panjurlar, motor kaputu gibi hemen her ihtiyaca çözüm sunan oto yedek parça ürünleri bazen ihtiyaçtan bazen de stil meselesi olduğundan alınıyor. Aracınızın eskiyen parçalarını yenisiyle değiştirmek ya da aracınıza kendi tarzınızı yansıtmak üzere oto yedek parçası alıp takabilir/ taktırabilirsiniz. Peki, oto yedek parçası alırken nelere dikkat emeniz gerekir?

Yedek parça seçerken önce aracınızın üretici firmasının hazırladığı kullanma kılavuzunu mutlaka inceleyin. Burada aracınızda kullanılan parçalar, bunların boyutları ve özellikleri hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz.

Yedek parça siparişi verirken malzemeyi kullanacağınız alanın ölçülerini mutlaka dikkate alın. Bu amaçla aracınızın kullanma kılavuzunu inceleyin. İlgili bölümde söz konusu yedek parça için neler yazdığına mutlaka bakın.

Markaya uygun parça seçimine özen gösterin. Örneğin ön panjuru yenileyecekseniz ve Alfaromeo marka bir aracınız varsa sizin Alfaromeo ön panjur şeklinde araştırma yapmanız gerekiyor.

Yanlış boyutta, özellikte parça seçimi aracın fonksiyonlarına olumsuz etki eder. Peki, uygun fiyatlı oto yedek parça neden bulunur?

İnternetten Oto Yedek Parça Siparişi Vermeye Korkmayın!

Online olarak pek çok şey için sipariş oluşturabildiğiniz gibi aracınızın parçaları için de internetten alışveriş yapabilirsiniz. Bu arada şaşırtıcı olmasına rağmen ülkemizde internetten oto yedek parça alımı diğer pek çok ihtiyaca göre çok daha yaygın. Çünkü internetten oto parçalarına baktığınızda çok daha geniş bir ürün ve marka yelpazesi karşınıza çıkıyor. Böylece aradığınız spesifik bir ürün varsa ya da özel bir marka oto yedek parçası arıyorsanız çok daha kolay ve çok daha hızlı bulabiliyorsunuz. Üstelik farklı sitelerin fiyatlarını karşılaştırarak en uygun fiyatlı oto yedek parça sonucuna da daha hızlı erişebiliyorsunuz.

Her Yedek Parça Kasko Kapsamına Girmez!

Değişen ve orijinal olmayan yedek parçaların pek çoğunun Kasko kapsamında olmadığını unutmayın. Bu nedenle arcınızın parçalarına uyumlu yenilemeler yapmanız; gerektiğinde Kasko’dan faydalanmanız için yararlı olabilir. Elbette siz, söz konusu parçalar için ek teminat da oluşturabilirsiniz.

Kiralık Aracın Yedek Parçası Orijinal mi?

Araç kiralama yaptığınızda size verilen araçlar genellikle oldukça yeni modellerdir. Rent a car sektöründe eski model araçlar filoda pek görülmez. Bu nedenle yedek parça değişimine çok rastlanmaz. Ancak araç kiralama firmaları, gerekli durumlarda parça değişimini mutlaka orijinalleriyle ve yetkili servislerde yaparlar.

 

 

Yorum ekle