Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Oto Lastik Alırken Bunlara Dikkat Edin!

Oto Lastik Alırken Bunlara Dikkat Edin!

Araç lastiği seçimi çok önemlidir. Oto lastik alırken oto lastik fiyatları kadar boyut, mevsim ve diğer özellikler de dikkate alınmalıdır. Peki oto lastik seçimi nasıl olmalı, internetten oto lastik alınır mı ve en uygun fiyatlı oto lastik markaları hangileri…

Oto Lastik Alırken Bunlara Dikkat Edin!

Arabanıza lastik seçerken mevsime, lastiğin çapına ve özelliklerine mutlaka dikkat etmelisiniz. Araç kiralama yaparken de size teslim edilen aracın lastiklerinde sorun var mı bakın.

Oto Lastik Seçimi Nasıl Olmalı?

Uygun fiyatlı oto lastik almak üzere yapılan araştırmalar genellikle marka model özelinde kategorize edilir. Çünkü araç marka ve modeline göre oto lastik seçimi yapılmalıdır. Oto lastik alırken öncelikle ihtiyacı belirlemek gerekir. Kış lastiği ya da yaz lastiği veya mevsim lastiği seçeneklerinden hangisine ihtiyaç olduğuna karar verilmelidir. Bazı bölgelerde kış lastiğinin şehir içi kullanım açısından da çok önemli olduğu unutulmamalı, kışın kış lastiği ve yazın da yaz lastiği kullanımına dikkat edilmelidir. Oto lastik satışı yapan noktalarda aracınızın özelliklerine göre almanız gereken ürünün tavsiyesi verilecektir. İnternetten oto lastik alırken de ana klavuzunun aracınızın üretici firması tarafından size verilen kılavuz olmalıdır. İnternetten oto lastik alırken önce aracınızın kullanma kılavuzunda yazan bilgilere bakın. Burada belirtilen lastik ölçülerini dikkate alarak lastik siparişi verin.

Kış Lastiği Almak Şart mı?

Ülkemizde hususi araçlar için kanunla kış lastiği zorunluluğu yok. Ancak hem şehir içinde hem de uzun yola çıkarken mevsime uygun lastik kullanmak, sizin, yakınlarınızın, diğer insanların hayatı ve aracınızın motorunun daha uzun ömürlü olması için önem taşır. Ayrıca mevsimine uygun lastik kullanımı ile yakıt tasarrufu da yapabilirsiniz. Bu nedenlerle yaşadığınız bölgede hava koşulları zorlu olmasa bile  kış mevsiminde kış lastiği kullanmanız önemlidir.

 

Yorum ekle