Yolcu360 Blog
Araba kiralama
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Oto Haber: Otomotiv Dünyasında Yılın İlk 3 Ayı Nasıl geçti?

Oto Haber: Otomotiv Dünyasında Yılın İlk 3 Ayı Nasıl geçti?

Otomotiv dünyasından haberler her zaman önemli olmuştur. Oto haberleri, genel olarak ekonominin ve hatta trendlerin belirleyicisidir. Bu nedenle araba haberleri kapsamında sunulan bilgileri okumakta fayda var. Biz de geçtiğimiz ilk 3 aya dair öne çıkan birkaç oto haberi  yani sektöre dair önemli haberleri irdelik. Kaçırdığınız başlıkları burada da bulabilirsiniz.

Otomotiv Dünyasında Yılın İlk 3 Ayı Nasıl geçti?

2019 otomobil dünyasında ülkemiz açısından epeyce dikkat çekici olaylar söz konusu oldu. Yerel seçimlerin de etkisiyle zaten biraz kasılmış olan sektör iyice gerildi ama diğer yandan Hurda yasası, sıfır araçlar için ÖTV indirimi gibi detaylar bir parça sektörü canlandırdı. Gelelim ilk üç ayı kapsayan haber başlıklarına….

Motorbike İstanbul 2019

  • Motorbike İstanbul: Ülkemizde belki de dünya çapında ses getirecek bir organizasyon için planlama yapıldı. Bu organizasyonun adı Motorbike İstanbul ve motosiklet dünyasının mükemmel şekilde organize olduğu ender fuarlardan biri. Yaklaşık 100 bin kişilik bir ziyaretçi beklentisi ile yola çıkan Motorbike İstanbul 2019, şahane bir bir organizasyon olarak tarihe geçer.
  • Türkiye’de Yılın Otomobili: Her yıl otomobil gazetecilerinin seçtiği Yılın otomobili Türkiye etabında bu yıl da oldukça başarılı bir çalışma söz konusu. Otomobil Gazetecileri Derneği tarafından organize edilen Türkiye Yılın Otomobili organizasyonu, geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan 20 otomobili inceleyerek 7 finalist belirliyor.
  • Honda Türkiye Fabrikasını Kapatıyor: Türkiye’de üretilen otomobiller denilince akla ne gelir? Honda Civic Sedan, Fiat Egea ve Ford marka araçlar…Ancak Honda markası maalesef Türkiye’deki fabrikasını 2021 yılında tamamen kapatacağını açıkladı. Bu haber, sektör için ve ekonomi için gerçekten üzücü.
  • LPG’liler Kapalı Otoparka Girer: LPG’li araçların kapalı otoparklara girebilmesi için bir yeşil ışık yandı. Muhtemelen bir kaç ay içinde bu konuda bir düzenleme yapılacak. Ancak bu düzenleme paralelinde kapalı otoparkların düzenlenmesine yönelik bir yönetmelik de şart.
  • Makyajlı Passat: 2018 makyajlı VW Passat piyasaya sürüldü. Gerçekten merakla beklenen bir otomobil olan Passat 2019 için yapılan hemen her haber dikkatle izlendi.
  • En Çok TESLA Sattı: TESLA markalı elektrikli arabalar, geçtiğimiz yılın en çok satanları olarak açıklandı.
  • Yeni Corolla Sedan Satışta: Yeni Toyota Corolla Sedan merakla bekleniyordu. 2019 Toyota Corolla Sedan banttan indi ve satışa sunuldu.
  • İnternetten Sıfır Mini Al: Mini Cooper için Türkiye online satış mağazası açıldı. İlk satılan model de Mini Cooper Cabrio oldu.

Otomobil dünyasından haberleri almak için yolcu360.com/blog sayfasını takip edin. Her gün sizin için farklı mecralardaki haberleri derliyor ve paylaşıyoruz.

Yorum ekle