Yolcu360 Blog
opel zafira life
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Yeni Opel Zafira Life İncelemesi: Ticaride Opel Dönemi!

Yeni Opel Zafira Life İncelemesi: Ticaride Opel Dönemi!

Opel Zafira Life hakkında ne biliyorsunuz? Opel’in yeni ticari aracı Zafira Life ile sektörde elini güçlendiriyor.

Peugeot ve Citroén’in çıkardığı ticari araçların ardından Opel de yeni ticari aracıyla Türkiye’ye geliyor. Yeni Zafira Life’ı Türkiye’de tek boy gövdeyle göreceğiz. Araç geniş boyutlu ve çok koltuklu. Böylece hem ticari araç olarak kullanılabiliyor hem de geniş ailelere hitap ediyor. 

Zafira Life, günlük yaşantınızın her anına uyum sağlamak üzere Alman hassasiyetiyle tasarlanmış. 2021 Opel Zafira Life özelliklerini ve fiyatını merak ediyorsanız, içeriğimiz başlıyor!

Opel Zafira Life Hakkında

Zafira Life, Ocak 2019 yılında ticari araç olarak piyasaya çıktı. Model, büyük ölçüde Peugeot Traveller, Citroen Spacetourer ve Toyota Proace Verso ile benzerlik gösteriyor. 

Opel; Kasım 2019 yılında pilli elektrikli Vivaro-e’nin tanıtımının ardından, Haziran 2020 yılında Zafira Life’ı da sundu. Model, 2020 yılının sonunda satışa çıktı. 2021 yılında Türkiye’ye ayak basan Opel Zafira Life’ın özelliklerini inceleyelim. 

Opel Zafira Life dış tasarımOpel Zafira 2021 Dış Tasarım Özellikleri

Zafira Life, Opel mühendisliği ve tasarım yaklaşımıyla Alman güvenliği ve verimliliğini bir arada sunuyor. Araç, benzersiz ve çok amaçlı bir aile otomobili olarak tüketicilerin karşısına çıkıyor. Model 6 renk seçeneğiyle geliyor. Bıunlar; Alp beyaz, elmas siyah, meşe kahve, kuvars gri, tebeşir gri ve aytaşı gri. Araç, 1,9 metre yüksekliğe ve 5,3 metre uzunluğa sahip. 

Boyutları ile şehir içinde gereken esnekliği sağlayan Zafira Life, ideal yüksekliği ile de alçak tavanlı kapalı otoparklarda bile kullanıcısının rahatça hareket edebilmesini sağlıyor. Araçta bulunan LED gündüz farları ve XENON uzun hüzmeli farlar, keskin hatları ve dinamik duruşuyla aracın ön tasarımını tamamlıyor. Bununla birlikte farlar, her koşulda ek görüş alanı sunarak kullanıcılarının güvenliğini artırıyor. 

2021 Zafira Life’ın elektrikli ve sürgülü kapıları, yolcuların rahatça araca girip çıkabilmeleri için aracın her iki yanında geniş bir açıklık oluşturuyor ve yolculara güvenli ve kolay bir iniş çıkış sağlıyor. Bununla birlikte geniş kapı eşiği sayesinde araç, yolcuların ikinci ve üçüncü sıraya kolayca geçebilmesine ve aynı zamanda büyük eşyaların kolayca yüklenebilmesine olanak sağlıyor. 

Zafira Life’ın dış tasarımı 17 inçlik elmas kesim çift renk alaşımlı jantlar ile tamamlanıyor.

2021 Zafira Life İç Tasarım Özellikleri

2021 Zafira Life; iç mekanda oldukça geniş bir iç hacme sahip. Genişleyebilen esnek koltuk kapasitesi sayesinde 9 kişiye kadar oturma alanı sunan Zafira Life’ın koltukları, ikinci ve üçüncü sıra koltukların bacak mesafesini veya kullanım alanını artırmak için isteğe göre ileri veya geri hareket ettirilebiliyor.

Modelde bulunan panoramik cam tavan sayesinde kullanıcı, gün ışığının içerisine girmesine izin vererek kabin içinin ferahlığını arttırabiliyor ve iç mekan, bu sayede farklı bir ortama dönüşebiliyor. Bununla birlikte Zafira Life, iç mekanında oldukça çeşitli depolama alanlarına sahip.

Ön konsol depolama alanları, bardak tutucular, servis masası, tablet/telefon tutucu sayesinde kullanıcı ve yolcular; rahat bir yolculuğun keyfini çıkarabiliyor. Kokpitte bulunan 7 inçlik dokunmatik ekranlı bilgi-eğlence sistemi sayesinde Bluetooth, Apple CarPlay ve Android Auto gibi özellikler kullanılabiliyor. 

Çift bölgeli otomatik klima sayesinde ise önde ve arkada bulunan yolcular, istedikleri sıcaklıkta seyahat etmenin keyfini çıkarabiliyor.

2021 Zafira Life Güvenlik Donanımları

2021 Opel Zafira Life güvenlik donanımı açısından da oldukça geniş bir yelpazeye sahip. Modelin güvenlik donanımlarını inceleyelim.

  • Akıllı far sistemi, diğer sürücülerin gözlerinin kamaşmasını önlemek üzere tasarlanmış. Bunu ön farları kısa ve uzun farlar arasında otomatik olarak değiştirerek sağlıyor. 
  • Intelligrip; çamur, kum veya kar gibi zorlu yol koşullarında araca ekstra çekiş sağlıyor.
  • Şerit takip uyarı sistemi, araç sürücüsünün şerit dışına çıkması durumunda sürücüyü görsel ve işitsel olarak uyarıyor.
  • Hız sınırı uyarlama sistemi,  hız sınırındaki değişiklikleri analiz etmek için ‘hız sınırı levhalarını tanımlama’ özelliğini kullanıyor ve sürücünün hafıza düğmesine bir kere basması durumunda ‘yarı uyarlanabilir hız sabitleme sistemi’ne geçerek aracın hızını buna göre ayarlamasına izin veriyor.
  • Kör nokta uyarı sistemi, sensörler yardımıyla aracın kör noktasında bulunan araçları tespit ediyor. Bunun yanı sıra sollama anında meydana gelebilecek kazaları önlemek için sürücüyü görsel olarak uyarıyor.
  • Sürücü yorgunluk tespit sistemi, sürücüsünün kısa bir mola vermesi gerektiğini ön kamera ve direksiyon simidi hareketleriyle analiz ediyor ve kullanıcısını uyarıyor.
  • Aktif acil frenleme sistemi, olası bir çarpışma durumunda kazayı önlemek için harekete geçerek otomatik olarak fren yapıyor.
  • Kolay park sistemi, sensörler yardımıyla park etmeyi olabildiğince basit ve güvenli hale getirmek için kullanıcısına yardımcı oluyor. 180 derece panoramik geri görüş kamerasını kullanan sistem, böylece aracın çevresindeki alanın kuşbakışı görünümünü de kullanıcısına sunuyor.

Opel Zafira Life iç mekanOpel Zafira Life Teknik Özellikleri ve Fiyatı

2021 Opel Zafira Life teknik özellikleri ve fiyat listesini sizler için araştırdık. 

2021 Opel Zafira Life Bagaj Hacmi ve Boyutları

  • Boş Ağırlık (sürücü dahil): 2.061 kg
  • Taşıma Kapasitesi: 1.266 kg
  • Toplam Uzunluk: 5.306 mm
  • Aks Mesafesi: 3.275 mm
  • Toplam Yükseklik: 1.940 mm
  • Toplam Genişlik (Yan Aynalar Açık): 2.204 mm

2021 Opel Zafira Life Motor Özellikleri

  • Motor: 2.0 Turbo Dizel 177 Hp
  • Model: Elegance XL
  • Yakıt Tipi: Dizel
  • Motor Hacmi (cm3): 1997
  • Şanzıman: 8 İleri Otomatik
  • Maksimum Güç (HP/devir/dk.): 177/3750
  • Maksimum Tork (Nm/devir/dk.): 370/2000
  • Emisyon Sınıfı: Euro 6d-ISC
  • Yakıt Tüketimi (Ortalama): 5,4 lt

Opel Zafira Life 2021 Fiyat Listesi

2 Opel Zafira Life 2021 Türkiye fiyatı 336.000 TL’den başlıyor. Ayrıca araçta opsiyonel olarak metalik renk gövde rengi seçeneği bulunuyor. Bununla birlikte kullanıcılar, bu renk seçeneğine ekstra 1.600 TL ödeyerek sahip olabiliyor.

Opel Zafira 2021 Ağustos fiyatlarını sizinle paylaştık. Güncel fiyat bilgisi için resmi Opel Zafira Life sayfasına göz atabilirsiniz.

İçeriğimizde 2021 model Opel Zafira Life’ın özelliklerini sizler için detaylı bir şekilde anlattık. Opel Zafira Life, ticari araç olarak geniş aileler için oldukça kullanışlı bir model. Yenilikçi çözümlere ve gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip Zafira Life’ın lüks ortamı kesinlikle çok rahat!

Opel Zafire Life, yorum yapmanız için sizi bekliyor. Bu model hakkındaki düşüncelerinizi yorum bölümünde paylaşabilirsiniz. 

Kiralık Opel mi Arıyorsunuz?

İster ticari ister hususi, araç kiralamanızı Yolcu360’tan yapın; avantajlı fiyatların ve size özel Misafir Merkezi’nin tadını çıkarın. 

Yolcu360 mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indir

1 yorum