Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Opel Manta Otomobilleri | Opel Manta Hakkında

Opel Manta Otomobilleri | Opel Manta Hakkında

Opel Manta otomobilleri hakkında bilginiz var mı? 1970’li yılların en trend otomobillerinden biri olan Opel Manta, yeniden üretilse alınacak spor arabalar konseptinde konuğumuz. Sizde araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek Opel marka bir aracı deneyimlemeye ne dersiniz? 🙂

Opel Manta Otomobilleri İle 1970’leri Hatırlayalım…

Yeniden üretilse alınacak spor arabalar listesi yapıldığında Opel Manta modelinden bahsetmemek olmaz. Biz de tasarım hikayesi bile çok ilgi çekici olan bu otomobil hakkında biraz bilgi paylaşmak istedik. 

Opel Manta Hakkında

George Gallion adlı dünyaca ünlü otomobil tasarımcısının Manta vatoz balığından etkilenerek tasarladığı Opel Manta, otomobil tarihinin en güzel modellerinden biri olarak tarihe geçti. 

1960’lı yıllarda coupe karoser çok tutuluyordu. Hatta bir daha hiç bu kadar çok tutulmadı. İki kişilik olmasına rağmen oldukça büyük olan bu otomobiller, Amerika başta olmak üzere dünyanın hemen her yerinde çok tutuldu. Türkiye pazarında bile. O dönem coupelerle Bağdat Caddesinde gezintiler pek bir moda idi. Bakalım Opel Manta’nın üretim serüveni nasıl devam etmiş…

Opel Manta Üretimi Başlıyor…

  • 1960’ların sonlarına doğru büyük coupe modellerinin yerini biraz daha küçük ve kullanışlı seçenekler almaya başladı. Opel markası da Chevrolet Corvette modelinden esinlenerek bir tasarım üzerinde çalıştı. 
  • Opel markası dar gelirlinin de alabileceği coupe formunda spor araba geliştirme işine kafayı takmıştı. Bu bakış açısının sonucunda da 18 yıl boyunca üretilen ve 1 milyondan fazla satan başarılı bir spor araba üretti. 
  • Opel Ascona modelinin alt yapısı üzerinde geliştirilen Opel Manta modeli, yuvarlak stop lambaları, uzun motor kaputu ve dönemi için oldukça fazla renk seçeneği sunuyor olması ile çok önemli bir modeldi. İlk kez 1970 yılında yola çıkan ilk Manta otomobil, 1,6 litrelik 90 Hp gücünde bir motora sahipti. Daha sonra 1,9 litrelik bir seçenek daha eklendi. 
  • En güçlü Opel Manta versiyonu ise 1974 yılında üretildi. 105 Hp gücündeki Manta GT-E versiyonu çok sevildi. 
  • 1980’lere gelindiğinde Opel Manta 400, Manta GSi versiyonları gündeme geldi. Bu iki versiyon da çok sevildi ve çok sattı. Kapılar, motor kapağı ve bagaj kapağının fiber malzemeden üretildiği bu otomobil, çok hafifti ve 4X4 versiyonu da vardı. 

2020 Opel Corsa Özellikleri ve Fiyatı için tıklayınız.

Opel Manta Üretimi Neden Bitti?

Opel, 1987’de Kadett GSi modelini tanıttı. yeni orta sınıf coupe modeli olan Calibra’nın da pazara sunulması ile Manta üretimi bitti. 1987 yılında Opel markası, artık Manta modelini üretmeyeceğini duyurdu. 1988 yılında da Opel Manta otomobillerinin üretimi durdu. Toplamda 1.056.493 adet Opel Manta üretildi ve bu otomobil, erişilebilir spor araba kavramının öncülerinden biri olmayı başardı. 

Trabant Marka Otomobillere Ne Oldu yazısı için tıklayınız.

Opel Manta Hakkında İlginç Bilgiler
  • Opel Manta’nın tasarımında Manta vatozundan esinlenildi.
  • Opel Manta’nın ön çamurluklarında krom manta vatozu kabartması vardı. 
  • Opel Manta Extrem modeli, modifiye edilmiş Opel Manta idi ve çok tutuldu. 
  • 1991 yılında Manta Manta adlı bir film çekild. Bu filmde sarı renkte Opel Manta otomobil kullanıldı. 
  • Opel Manta’nın cabrio versiyonu da yapıldı. 

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Yorum ekle