Yolcu360 Blog
olimpos-gezisi-hakkinda-bilgiler

Olimpos Gezisi Hakkında Bilgiler

Olimpos Türkiye’nin en güzel ve tercih edilen tatil beldelerinden biri. Her yıl binlerce kişinin akın ettiği eşsiz bir mekan Olimpos. Tatil için gidilecek yerlerin başında gelen Antalya’da yer alıyor. Saklı bir cennet diyebileceğimiz Olimpos mitlere kadar uzanan tarihi geçmişiyle de öne çıkıyor. Karşınızda Olimpos gezisi hakkında bilgiler…

olimpos-gezisi-hakkinda-bilgiler-1

Olimpos’a vardığınızda tarihle iç içe bir gezi yolundan sahile doğru iniyorsunuz. Yol üstünde ağaçtan yapılmış doğal evleri de görebilirsiniz. Hem korunmuş tarihi hem de doğasıyla Olimpos’da tatil için en ideal yerlerdendir diyebiliriz.

Olimpos gecesiyle ayrı gündüzüyle ayrı bir güzellik taşıyor. Bu haliyle Olimpos, denizi, yeşili ve sahiliyle ziyaret edenleri büyülemeye devam ediyor. Antalya’da bulunan Olimpos yüzyıllardan beri korunarak gelen tarihi dokusuyla sevdiklerinizle birlikte yapacağınız ziyaretleri bekliyor.

Olimpos Gezisi Hakkında Bilgiler: Olimpos Nerede?

olimpos-gezisi-hakkinda-bilgiler-3

Olimpos Akdeniz Bölgesinde bulunan Antalya iline bağlı Kumluca ilçesinde yer alıyor. Kemer ile Kumluca ilçeleri arasında yer alan Antalya’ya 100 Kumluca’ya 28 km uzaklıkta yer alıyor. Tarihi kalıntıların eşsiz güzellikteki sahillerle kucaklaştığı bu muhteşem yere hala gitmediyseniz mutlaka gitmenizi öneririz.

Olimpos, iki yanı çam ormanlarıyla kaplı derin bir vadi. Burada narenciye bahçelerinin arasına serpilmiş yüzlerce bungalov ve ağaç evler var. Doğa ile iç içe telaşsız bir tatil geçirmek isteyenler için benzersiz bir tatil yeri. Birçok sırt çantalı gezgin, çadır kampı seven neredeyse her yıl birkaç günlüğüne buraya kaçıyor. Milli parkın içerisinde, antik Olimpos kentinin kalıntıları arasından yürüyerek ulaşılan pırıl pırıl bir kumsalı var.

Olimpos Gezisi Hakkında Bilgiler: Olimpos’a Nasıl Gidilir?

olimpos-gezisi-hakkinda-bilgiler-5

Olimpos, Antalya’ya yaklaşık 100 kilometre uzaklıkta bir antik liman kentidir. Buraya varmak için Antalya terminalinden Fethiye veya Kaş istikametine giden yol ayrımından geçmelisiniz. Yaklaşık 11 kilometrelik yolculukla siz de bu eşsiz mekana ulaşabilirsiniz.

Eğer Olimpos’a gidecekseniz varacağınız ilk durak Antalya olmalıdır. Türkiye’nin birçok yerinden tek seferlik uçuşlar olduğu gibi yurtdışında da birçok ülkeden tek seferlik uçuşlar mevcut. Üstelik bu uçuşlar haftanın her günü düzenleniyor.

En kalabalık şehirlerden İstanbul ile Antalya arası 1 saat 10 dakika sürüyor. Ankara Antalya arası uçuş süresi ise 1saat sürüyor. Aynı şekilde İzmir’den başlarsanız yolculuğa o da 1 saat sürüyor.

Antalya’ya vardıktan sonra Olimpos’a gitmek için araç kiralayabilirsiniz ya da doğrudan havaalanından çıkıp Havaş otobüsleri ile Antalya otogarına geçebilirsiniz.

Antalya otogarına vardıktan sonra buradan geçen minibüslere binebilirsiniz. Çünkü artık otogardan Olimpos’a mesafe oldukça az. Kumluca ve Fethiye’ye giden tüm minibüsler Olimpos’tan da geçer.

Bu aşamada minibüsler sizi tam olarak Olimpos’ta bırakmıyor. Olimpos Kavşağı denen bir yerde iniyorsunuz. Daha sonra oradan Olimpos sahile inen minibüsler var onlara biniyorsunuz. Yaz mevsimlerinde 10 dakikada bir geçiyor bu minibüsler. Onlara binip kolay bir şekilde Olimpos’a varabilirsiniz.

Olimpos Gezisi Hakkında Bilgiler: Olimpos’a Ne Zaman Gidilir?

olimpos-gezisi-hakkinda-bilgiler-4

Olimpos Akdeniz bölgesinde bulunuyor. Bundan dolayı yıllık ortalama sıcaklık seyri 18-20 civarında değişiyor. Akdeniz bölgesinde kış aylarında sert bir soğukluk olmuyor genelde. Bu yüzden Antalya’da kış ayları serin ve yağışlı geçiyor.

Ama Olimpos iki dağın arasında kalan bir vadi olduğu için aradan geçen sert rüzgarlardan dolayı daha serin oluyor, çünkü doğudan ve kuzeyden esen poyraz havayı daha da serin ve soğuk hale getiriyor.

Olimpos’ta soğuk ve nem birleştiği zaman bazen kış aylarında kırağı bile oluyor. Yoğun yağmurların olduğu dönemler en az ziyaretçinin olduğu dönemlerdir. Yağmurlar Ekim ayında başlayıp Nisan ayına kadar sürüyor.

Bu yüzden Olimpos’ta sezon Haziran’da okulların kapanmasıyla başlayıp Ekim ayına kadar sürüyor. Yani okullar açılana kadar. Bu zaman aralığı Olimpos’un en fazla ziyaretçiye ev sahipliği yaptığı zamanlardır.

Eğer Olimpos’a denizin tadını çıkarabileceğiniz bir tatil için gitmek istiyorsanız yaz aylarını tercih etmelisiniz. Çünkü yaz aylarında deniz cam gibi görünür. Hemen ardından parlayan güneşten gözünüzü alamazsınız. Denizi ve güneşi kucaklayan yeşile ise uzanıp bütün yılın yorgunluğunu atabilirsiniz.

Yaz ayları tatilin tadını denizle doyasıya çıkarmak için çok ideal olabilir. Ama sonbaharda da Olimpos bir başka güzel görünüyor. Kalabalıktan uzak yalnızca doğanın sakin sesiyle saatlerce dinlenebilirsiniz. Doğanın eşsiz müziği sizi Olimpos’un antik tarihine kadar sürükleyebilir. Bunun için Eylül ve Ekim aylarını tercih etmeniz gerekir.

Sonbaharda deniz suyu hala ılık olduğu için denize de girebilirsiniz. Uzun yürüyüşlerin ardından serin suya girmek sizi iyi hissettirecektir.

Olimpos Gezisi Hakkında Bilgiler: Olimpos’ta Yapılacak Aktiviteler

olimpos-gezisi-hakkinda-bilgiler-2

Olimpos deniziyle, plajıyla, tarihiyle ve genel anlamda muhteşem doğasıyla birçok doğa tutkununun gözde mekanı. Meşhur Olimpos, harika plaj ve sahilleriyle doğaya en yakın olabileceğiniz en doğal tatil deneyimini sunan nadir yerlerden biri. Bu görkemli Olimpos dağında neler yapabilirsiniz hadi gelin beraber görelim:

Olimpos Tekne Turları

Olimpos’a gelip buradaki plajları, koyları ve adaları görmeden, gezmeden gitmek olmaz. Mutlaka bir tekne turuna katılmanızı öneririz.

Olimpos’ta yapılacak tekne turlarına çoğunlukla sabah saatlerinde katılım göstermelisiniz. Çünkü neredeyse tüm gün gezebiliyorsunuz.

Olimpos Koylar Tekne Turu: Bu tekne seferi sizi Çıralı’dan kalkıyor. Yaklaşık saat 10:30 gibi sizi Olimpos Milli Parkındaki Olimpos Plajından alıyor.

Olimpos Koylar tekne turunda Porto Ceneviz, Sazak, Akvaryum koyları ve Aşıklar Mağarasına uğruyorsunuz.

Turun tümünde tekne kıyıya yaklaşıyor. Yüzme bilmeseniz dahi kıyıya inip oradan yürüyebilirsiniz. Ya da daha güvenli şekilde can yeleği ile yüzebilirsiniz. Göreceğiniz her bir koy mükemmel, kristal berraklığında ışıltılı suya sahip. Yamaçların her biri çam ağaçlarıyla kaplı tepe ve dağların önünden uzuyor. Olimpos koylarından yapacağınız tekne turunun ücreti 120 TL.

Suluada Tekne Turu: Bu tekne seferi ise sizi Olimpos’tan 9.30’da alıyor. Hemen ardından Adrasan’a götürüyor. Tekne turu buradan saat 10.00-10.30 arasında başlıyor. Tekneler sırayla kalktığı için kalkış saati esneyebiliyor. Bu tekne turunda ilk olarak Suluada’ya gidiyorsunuz. Adada ilk durulan ana plaj olan Turkuaz Plajında 1-1,5 saatlik yüzme molası veriliyor. Ardından da öğle yemeğini aynı koyda veya daha uygun diğer bir koyda yiyorsunuz.

Devamında adadaki diğer önemli ve güzel turistik yerleri geziyorsunuz. Mavi mağarayı, koyların yanından geçip adaya adını veren su kaynağının olduğu koyu ziyaret ediyorsunuz. Adadan ayrıldıktan sonra Adrasan açıklarında yer alan Amerikan ve Fener koylarında yüzme molası veriliyor. Dönüş ise saat 17.00 civarında. Oradan da Olimpos’ta kalacağınız yere ulaşımınız sağlanıyor. Bu turun ücreti ise 100 TL

Kekova Tekne Turu: Bu tekne turu Demre’de başladığından Olimpos’tan sabah 8.30’da Demre’ye 1,5 saatlik geçiş yolculuğu yapılıyor. Tekne turu Demre Çayağzı Limanından 10.30’da başlıyor. Kekova rotasında Gökkaya Koyu, Hamidiye Koyu, Burç Koyu ve Kaleköy Simena’ya, Kekova Batıkkent’e tekneniz uğruyor.

Bu turun devamında saat 16.00 civarı Çayağzı’na geri dönülüyor. Dönüş esnasında Noel Baba Kilisesi ve Myra Antik Kenti’ni ziyaret ediyorsunuz. Saat 19.30 gibi Olimpos’a varıyorsunuz. Bu turun ücreti 300 TL.

Tekne turlarında çoğunla balık, makarna ve salatanın verildiği öğle yemeği var. Bununla beraber ücretsiz çay ve kahve ikramı da yapıyorlar. Dönüşe yakında da karpuz ve meyve ikramı yapılıyor.

Yamaç Paraşütü

Olimpos yamaç paraşütü, hava koşullarına bağlı olduğu için tarihleri değişiyor. Genellikle yamaç paraşütleri en çok Adrasan’da yapılıyor. Olimpos’tan buraya ulaşım ise otelden transferle yapılıyor. Yamaç Paraşütü Adrasan’da 1000 metreden yapılıyor. Ortalama uçuş süresi 20 dakika. Pilotla beraber Tandem uçuyorsunuz. 2022 için yaz dönemi fiyatı 1050 TL’den başlıyor. Eğer son günün aksiliğine bırakmak istemiyorsanız 1 gün önceden rezervasyon yapın deriz. Sabah 10.00 veya öğleden sonra 14.00’te uçuşlar planlanıyor. Ve tabii ki bunlar kişi sayısına göre, hava şartlarına göre değişebiliyor.

Bu turda havada akrobatik hareketler dahil birçok şey yapabiliyorsunuz. Fotoğraf ve video çekimi için pilottan ayrıca talep etmeniz gerekiyor. Çünkü bunlar ekstra maaliyet gerektiriyor

Kaya Tırmanışı

Olimpos kaya tırmanışı aktivitesi ülkemizde gezginler tarafından en çok tercih edilen aktivitelerden biri.  Muhteşem kireç taşı ve farklı tarzlardaki kaya yapısı Olympos’ u tırmanıcılar için daha da çekici kılıyor. Olimpos’ta yaklaşık 10 farklı sektörde tırmanış yapılıyor. En çok tercih edilen sektör Cennet sektörüdür.  Olağanüstü rotaları, teknik tırmanış stili ve deniz manzarasıyla ayrıcalıklı bir sektördür. Eğer Olympos’ a tırmanış için geliyorsanız bu sektörü mutlaka ziyaret etmenizi öneririz.

Bunların dışında farklı alanlarda yapacağınız tırmanışlar da bulunuyor tabii ki. Bunlardan birkaç tanesini şu şekilde sıralayalım:

  • Geleneksel Tırmanış
  • Spor Tırmanış
  • Solo Tırmanış
  • Free Solo- İpsiz Tırmanış
  • Bouldering (Kısa Kaya) Tırmanış

Olimpos için pozitif eğimli rotalardan dev negatiflere, teknik gerektiren yüzey rotalarından kolonetlere uzanan bir tırmanış serüveni de diyebiliriz. Bu bölgelerde tırmanış yapılan nerdeyse 250’den fazla tırmanış rotası var. Burası Türkiye’de doğa, deniz ve hatta tarih turizminin kaya tırmanışı ile birleştiği tek yer.

Hayatında hiç kaya tırmanışı yapmadıysanız dahi korkmanıza gerek yok. Çünkü burada amatör olarak eğitim alıp tırmanış yapabileceğiniz uygun tırmanış noktaları var. Olimpos kaya tırmanışlarını deneyimli rehberler eşliğinde ve gerekli ekipmanlarla yapıyorsunuz. Tüm malzemeler tırmanış turu sunan acente tarafından sağlanıyor.

Olimpos kaya tırmanışları en az 2 en fazla 6 kişiyle yapılıyor. Turlar sabah 10’da ya da öğleden sonra 3’te başlıyor. Her bir tırmanış turu yaklaşık 2-3 saat kadar sürüyor. Olimpos merkezden yürüyerek çoğunlukla 15 dakikada tırmanış noktasına varıyorsunuz. Tırmanışın 2 sektörü de (cennet ve La Plaj) Akdeniz’e nazır tırmanış yapıyorsunuz.

Deneme tırmanışında 2 rota yapılıyor, ücreti 450 TL. Tırmanışlar genellikle rehbersiz organize ediliyor. Rehberlik talep edilen kişi ile birebir gidilen bu turun ücreti ise daha fazla oluyor

ATV Safarisi

Olympos eşsiz güzellikleri barındıran harika bir daoğaya sahip. Buraya gelen insanların bu güzellikleri keşfetmek için sabırsızlanıyor. Bu yüzden bu harika doğayı keşfe çıkmak herkes için vazgeçilmez bir seçenek. Muazzam bir gezinti ile birlikte çevreyi tanımak burada büyük önem taşıyor.

Özellikle de ATV turları bu heyecanlı etkinliği gerçekleştirmek için harika bir seçenek. Çevreyi daha yakından tanımak ve güzellikleri keşfetmek, herkes için mükemmel bir fırsat. Çevreyi yorulmadan ve zevkli bir etkinlik ile tanımak istiyorsanız ATV turları size önerebileceğimiz bir seçenektir.

ATV turları rehber eşliğinde gerçekleşiyor.Bu turlar son derece eğlenceli bir etkinlik olarak karşımıza çıkıyor. Yaklaşık olarak 1 – 1.30 saat sürüyor. Kişi başı ücreti 150 TL olmakla beraber, 2 kişi için 200 TL. Bu sayede ATV safarisini hem avantajlı hem de eğlenceli bir seçenek olarak değerlendirebilirsiniz

Tüplü Dalış

Olympos, buradaki insanların doğa ile iç içe yaşadığı muazzam bir ortamı temsil ediyor. Bu yüzden neredeyse deniz bulunan hemen her yerde, tüplü dalış aktivitesi insanların tercihi oluyor. Olimpos gezisi hakkında bilgiler listemizin bu maddesinde Olympos’un zengin kıyılarında, muhteşem bir tüplü dalış hizmeti sizi bekliyor. Sabah ve akşam olmak üzere iki kez dalış aktivitesi gerçekleştirebiliyorsunuz. Aynı zamanda sertifika alabileceğiniz değişik dalış hizmetlerinden de faydalanabiliyorsunuz.

Scuba Diving Antalya’nın kıyılarında en önemli etkinliklerden biri ve gittikçe yaygınlaşıyor.  12 yaş üzerinde herhangi bir sağlık sorunu olmayan herkes bu etkinliklere katılabiliyor.

Antalya’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle