Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Okul öncesi seyahat planınız hazırsa, aracınız hazır!

Okul öncesi seyahat planınız hazırsa, aracınız hazır!

Tatile araç kiralayarak çıkmanın pek çok avantajı var, hele ki bu son tatil fırsatınızsa… Eylül ayında okulların açılmasıyla birlikte pek çok aile yarıyıl tatiline kadar eve kapanacak. Peki bu son tatil fırsatınızı nasıl değerlendirmek isterdiniz?  Bulunduğunuz şehirden bir araç kiralayarak gönlünüzün istediği rotayı çizebilir, ya da tatil yapacağınız noktaya uçakla ulaşıp, havalimanında sizi bekleyen kiralık aracınızla keyfinize göre gezebilirsiniz.

Şimdi araç kiralayan avantajlı çıkıyor

Okul öncesi gibi tatil ve yolculuk planlarının yoğun olarak yapıldığı dönemlerde kiralık araç filolarında sık tercih edilen ideal araçlar deyim yerindeyse kapanın elinde kalır. Düz vites-dizel, otomatik vites-benzinli gibi özel kullanım alışkanlıklarınız varsa rezervasyonunuzu son dakikalara bırakmanız seçme şansınızı düşürecektir.

Rezervasyonunuzu yolculuk planınızdan ne kadar önce yaparsanız, son dakikada aradığınız aracı bulmakta yaşayacağınız sıkıntılardan kurtulmuş olursunuz. Bu sebeple hemen şimdi aracınızı kiralayarak son tatil fırsatınızın stres ve masrafa boğulmasının önüne geçebilirsiniz.

Uçakla yapacağınız yolculukların ardından ulaştığınız şehirde araç kiralamak son dakikaya bırakılacak bir iş değildir. Bu sebeple rezervasyonunuzu önceden yaparak zaman kaybı yaşamadan yolculuğunuzu sürdürmenizi tavsiye ederiz.

Tatilde araç kiralamanın avantajları

Sene boyunca yaptığınız tatil planı gideceğiniz şehirde sadece belirli bir alanı kapsıyorsa, dönüş yolunda bir şeylerin yarım kaldığını hissetmeniz kaçınılmaz olur. Örneğin Marmaris’te planladığınız tatilinizde ortalama 1-2 saatlik yolculuklarla Bodrum, Datça gibi çevredeki farklı tatil noktalarına ulaşmak istemez miydiniz? Çevreyi gezerek, yöredeki özel noktaları gönlünüzce ziyaret ederek tatilinizi dolu dolu geçirmek dönüş yolunda sizi daha iyi hissettirecektir.

Bu ufak yolculuklar bile tatil yaptığınız noktada araç kiralamanın size sağlayacağı avantajların sadece bir kısmı. Bazı tatilciler yaşadıkları şehirde araç kiralayıp uzun mesafeli yolculukları tercih ederek gezerek seyahat ediyorlar. Bu sayede dönüş yolunda olası bir plan değişikliğinde aracı istedikleri noktada bırakarak, uçakla eve dönmeyi tercih edebiliyorlar. Araç kiralamanın sağladığı en önemli avantaj aracı istediğiniz noktadan alıp istediğiniz noktaya bırakarak, plan değişikliklerinde hususi arabanızın size ayak bağı olmasından kurtulmanızdır.

Seyahat rotası tavsiyeleri

Herkesin tatil anlayışı farklıdır. Kimisi gıda üzerine bir seyahat planlar ve yiye yiye gezmeyi sever. Bu tarz gurme ağırlıklı geziler için size Şanlıurfa, Hatay, Adana, Gaziantep gibi yöreleri tavsiye ediyoruz.

Kimisi için ise tatil bir genel kültür edinme fırsatıdır. Tarihi alanlar, müzeler gibi gezerken öğrenilecek çok şeylerin bulunduğu noktalar seyahat için en cazibeli yerlerdir. Bu tarz tatillerden hoşlananları Bergama gibi noktaları tavsiye ediyoruz. Ege bölgesindeki diğer antik kentler de bu tarz bir tatil için oldukça güzel noktalar.

Ya da fırsat bu fırsat diyerek son bir deniz tatili yapmak isteyebilirsiniz. Bu tarz tatiller için Kaş‘ı öneriyoruz. Bayram sonrasında rahatlayan Kaş’ın en güzel plajlarına göz atmadan deniz tatili planı yapmayın…

Yorum ekle