Yolcu360 Blog
Nissan leaf 2019
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Nissan Leaf ne zaman Türkiye’ye gelecek?

Nissan Leaf ne zaman Türkiye’ye gelecek?

2018 yılında Avrupa’nın en çok satan elektrikli otomobili Nissan Leaf oldu. Tüm dünyada yoğun ilgi gören Nissan leaf, Avrupa’da 2018 yılının rekorunu kırdı. 45 bin adet Nissan Leaf satışı ile marka, pazardaki yerini iyice sağlamlaştırdı. Peki, Nissan Leaf ne zaman Türkiye’ye gelecek?

Avrupa’nın En Çok Satan Elektrikli Otomobili Nissan Leaf

Yılın en çok satan elektrikli arabası olan ve tüm dünyada büyük ilgi göre Leaf, özellikle Norveç’te çok sattı. Avrupa otomobil pazarının %20’sini kapatan Leaf modeli, arttırdığı menzil gücü ve iç mekan konforunun meyvesini yedi desek yalan olmaz.

Nissan Leaf ne zaman Türkiye’ye gelecek?

İlk olarak 2010 yılında piyasaya sürülen elektrikli Nissan leaf, evde şarj ve hızlı şarj opsiyonları sunuyor. Baz versiyonda 322km menzil sunan araç, selefine göre %13 daha hızlı. Nissan leaf fiyatı ise Avrupa’da 24 bin Euro’dan başlıyor. Vergiler düşünüldüğünde Türkiye Nissan Leaf fiyatı 190 bin ile 200 bin Tl arasında değişebilir.

Nissan leaf Türkiye pazarına ne zaman gelir sorusunun resmi bir yanıtı henüz yok. Ancak marka, türkiye gibi büyük bir pazarı es geçmeyecektir. 2019 olmasa da 2020’de Nissan Leaf Türkiye pazarına gelir yorumu yapılabilir.

Yorum ekle