Yolcu360 Blog
Niki Lauda Fotoğrafları
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > 70 Yaşında Hayatını Kaybeden Niki Lauda Anısına….

70 Yaşında Hayatını Kaybeden Niki Lauda Anısına….

Niki Lauda kimdir? Niki Lauda hangi kupaları aldı? Niki Lauda öldü mü? Haberimiz şampiyon Niki Lauda hakkında….

70 Yaşında Hayatını Kaybeden Niki Lauda Anısına….

Geçtiğimiz yıl Rush filmi ve Niki Lauda’nın hayatı hakkında bir haber yapmıştık. Bu filmde efsane Formula1 pilotu Niki Lauda ve onun ezeli rakibi James Hunt’ın mücadelesi çok güzel bir dille anlatılıyordu. İzlemediyseniz tavsiye ederiz.   Pek çok kişinin de Niki Lauda efsanesini yakından tanımasını sağlayan Rush filmi, bu doğuştan yarışçı adama hayranlığımızı artırmıştı. Ve….2019 yılında tam 70 yaşında Lauda hayata veda etti.

Formula1’de Niki Lauda Efsanedir!

Formula 1’in efsane pilotlarından biri olan Lauda, yarış kariyeri boyunca tam 3 kez şampiyon oldu. 1968 yılında bir Mini Cooper S modeli üzerinde çalışarak onunla ilk yarışlarına katıldı. 1971’de ie ilk puanını Avusturya GP’sinde aldı. Bu arada yarış pilotunun son yarışı da Avusturya GP’sindedir. Kendisinin pek çok ödül, şampiyonluk ve Dünya Sporcusu ödülleri vardır. 

Başarıya Tutkun Bir Adamın Hikayesi

Yarışçı Lauda’nın bir havayolu şirketi de var. Yarışları bıraktığında mühendislik zekasını bu yönde kullandı ve sıfırdan girdiği havayolu piyasasından sağlam bir başarı yakaladı. Lauda Air ve Fly Niki isimli iki adet havayolu şirketi kurdu. 

Marleme Knaus ile 19742’te evlenen Lauda’nın iki oğlu var. Akciğer nakli geçiren pilotun son yıllarda sağlık sorunları artmıştı. 2018 sonundan beri de diyalize bağlı yaşıyordu. 20 mayıs 2019 tarihinde Zürih Üniversite Hastanesinde hayatını kaybetti. 

Mercedes Formula 1 takımının yönetici ve hissedarı olan Lauda’nın 4 tane de kitabı var. 

1949 doğumlu olan Lauda, çok zengin bir ailenin çocuğudur. Avusturyalı bir sanayi devinin oğlu olan Lauda, Viyana’da doğdu ve tam adı Andreas Nikolaus Lauda. Çok genç yaşlarda hıza, otomobillere ve motorsporlarına ve genç bir erkek olarak sanıyoruz biraz da popüler olmaya ilgi duyuyordu. 

 

Yorum ekle