Yolcu360 Blog
nigdeli-unluler-0

Niğdeli Ünlüler Kimler?

Niğdeli ünlülerimizi tanıyalım. Dizi sektörünün en beğenilen isimleri, müzik dünyasının yıldızları ve daha fazlası.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!
  • Emre Altuğ

nigdeli-unluler

1970 yılında İstanbul’da doğan Emre Altuğ, aslen Niğdeli ünlülerimizdendir. İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Sahne Sanatları Tiyatro Bölümü mezunudur. İlk albümü olan “İbret-i Alem”i 1999 senesinde çıkaran Emre Altuğ, büyük bir yükseliş yaşamıştır. Ardından en büyük hayali olan oyunculuğa 2000 yılında başlangıç yapmıştır. “Bir Kış Öyküsü” isimli müzikal ile adım atmıştır. “Ağaçlar Ayakta Ölür”, “Halk Çocuğu” gibi TV filmlerinde rol almıştır. Aynı zamanda “Tatlı Hayat”, “Lise Defteri” gibi dizilerde de rol almıştır. Şimdilerde “Yalı Çapkını” dizisi ile yeniden adından söz ettirmektedir.  

  • Nükhet Duru

nigdeli-unluler-

1971 yılında profesyonel müzik kariyerine başlayan Nükhet Duru, ilk 45’liği “Aklımda Sen Fikrimde Sen” ve “Karadır Kaşları” ile müzik piyasasına sunmuştur. Ardından 1975 yılında çıkardığı “Beni Benimle Bırak” ile Altın Plak ödül sahibi olmuştur. İlerleyen yıllarda pek çok başarılı çalışması ile müzik dünyasının aranan ismi haline gelmiştir. Güzelliği ve sesinin rengi ile dikkat çekmiştir. 1978 yılına geldiğimizde ise “Dostluğa Davet” şarkısı ile Modern Folk Üçlüsü ile birlikte Eurovision Türkiye elemelerine katılmıştır. Nükhet Duru, meslek hayatı boyunca sayısız müzikalde ve kabarede rol almıştır. Nükhet Duru’nun hayatından önemli bölümlerin yer aldığı, müzik hayatını anlatan “Duru Olmak” başlıklı belgesel filmi, Netflix’te seyircisi ile buluşmuştur. 

  • Timuçin Esen

nigdeli-unluler-1

1973 yılında Adana’da dünyaya gelen Timuçin Esen aslen Niğdeli ünlülerimizdendir. Ankara Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Tiyatro bölümünde okuduktan sonra Mimar Sinan Üniversitesi Tiyatro bölümünden mezun olmuştur. Ayrıca Amerika’da oyunculuk eğitimi de almıştır. Los Angeles California Insitute of the Arts Üniversitesi’nde 7 sene sinema ve yönetmenlik üzerine master yapan Timuçin Esen, Amerika’daki ünlü oyuncu koçu Larry Moss’un öğrencileri arasında yer almıştır. Eğitim hayatının ardından Türkiye’ye dönmüştür. “Gurbet Kadını” adlı dizinin oyuncu kadrosuna dahil olarak Hakkı Ağa rolünü canlandırmıştır. Şener Şen ve Meltem Cumbul ile birlikte rol aldıkları “Gönül Yarası” isimli sinema filmi ise adından epey söz ettirmiştir. nde rol almıştır. Hatta filmde canlandırmış olduğu karakter ile 42. Antalya Altın Portakal Film Festivali’nde En iyi Yardımcı Erkek ödülünü kazanan isim olmuştur.

  • Oktay Akbal

nigdeli-unluler-2

İstanbul Üniversitesi Hukuk ve Edebiyat Fakülteleri’ndeki eğitimlerini yarıda bırakan Oktay Akbal kendisini yazarlığa vermiştir. 1943 ve 1944 yıllarında Servet-i Fünûn (Uyanış) dergisinde görev almıştır. 1939 ve 1940’lı yıllarda ise Yeni Sabah ve İkdam gazetelerinde çevirileri ve öyküleri yayımlanmıştır. 1956 yılında köşe yazarlığına başlayan ünlü yazar, 1985 yılından sonra Hürriyet gazetesi için köşe yazarlığı da yapmıştır. Ardından uzun yıllar Cumhuriyet gazetesinde köşe yazarlığı görevi almıştır. Son yazısını ise 23 Mart 2014’te, “Huzur” başlığı ile kaleme almıştır. Bunun yanı sıra çeşitli çocuk dergilerinde öyküleri de yayımlanmıştır. Kendi tecrübelerinden, çocukluk anılarından yola çıkarak yazılar kaleme alan Oktay Akbal, toplumsal olaylarla ilgili gözlemlerden ziyade düşlere dayalı, içe dönük öyküler yazmıştır. Edebiyat dünyasında büyük yankı uyandıran “Önce Ekmekler Bozuldu” adlı ilk kitabını 1946’da çıkarmıştır. “Şairlere Ölüm Yok”, “Dondurmalı Sinema”, “ Garipler Sokağı” gibi birçok eser onun imzasını taşımaktadır.

  • Ömer Halisdemir

nigdeli-unluler-3

1974 yılında dünyaya gelen Ömer Halisdemir, 15 Temmuz 2016 yılında gerçekleşen darbe kalkışmasında kahramanca direnmiş şehit askerimizdir. Aslen Niğdelidir. O gece sözde darbeciler tarafından 30 kurşun sıkılarak, henüz 42 yaşında şehit olmuştur. Komutanlığın ele geçmesini önleyen Ömer Halisdemir, darbe girişiminin ilerlemesini durdurmuştur. TSK bünyesinde yurt içinde ve yurt dışında sayısız görevde yer almıştır. 

  • Yiğit Kirazcı

nigdeli-unluler-4

Yiğit Kirazcı, Bilgi Üniversitesi İletişim Fakültesi Reklam bölümü mezunu Niğdeli ünlülerimizdendir. Ümit Çırak Modern Oyunculuk Teknik Atölyesi’nde oyunculuk dersleri almıştır. 2011 yılına geldiğimizde ise “Mavi Kelebekler” dizisinde Kosta Nikoliç karakterini canlandırmıştır. “Güllerin Savaşı” dizisinde adından sıkça söz ettiren Yiğit Kirazcı, hayran kitlesini epey artırmıştır. 

  • Serkan Çağrı

nigdeli-unluler-5

1976 doğumlu Serkan Çağrı Edirne Keşan’da dünyaya gelmiş olmasına rağmen aslen Niğdelidir. Ailesi de müzisyen olan ünlü sanatçının müziğe ilgisi çocukluk yıllarındaki oyuncaklarını müzik enstrümanları olarak kullandığını dile getirmektedir. Konservatuvar eğitimi alan Serkan Çağrı günümüzde halen klarnet eğitmenliği yapmaktadır. Ayrıca diğer müzisyenler ile birlikte pek çok konser düzenleyip, albüm kayıtları da hazırlamıştır. Uluslararası Klarnet Festivali ve Amerika’da doktora tezi hazırlama gibi pek çok başarının altında imzası vardır. 

  • Hande Katipoğlu

nigdeli-unluler-6

Hepimiz kendisini “Yahşi Cazibe” adlı dizide oynadığı Simge karakteri ile tanıdık. Hande Katipoğlu, Süleyman Demirel Üniversitesi Sosyoloji bölümünde yüksek eğitim hayatına başlamıştır. Fakat buradaki eğitimini yarıda bırakmak zorunda kalan ünlü sanatçı, bir yıl sonra eğitimini yarım bırakarak İstanbul’a dönmüştür. TÜRVAK Sinema Televizyon Eğitim Merkezi Sunuculuk Bölümünden mezun olmuştur. 2004 yılında “Bambaşka Biri” adlı programda sunuculuk yapan güzel oyuncu, 2005 ve 2006 yıllarında 3 farklı dizide rol almıştır. Nitekim “Deli Dolu” dizisindeki Gülin karakteri ile dikkatleri üzerine çekmiştir. Bunun yanı sıra “Çakallarla Dans” film serisinde canlandırdığı karakter ile de seyircilerin beğenisini kazanmıştır. Filmin yanı sıra tiyatroya da ilgi duyan ünlü isim başrollerinde yer aldığı “Her Aşk Biraz Komiktir” oyunu ile sahneye çıkmıştır. 

  • Musa Uzunlar

nigdeli-unluler-7

1959 doğumlu usta oyuncu Musa Uzunlar, hepimizin severek izlediği pek çok projede rol almıştır. 2015 yılında “Poyraz Karayel” dizisinde canlandırdığı Bahri Umman karakteri ile sempati oluşturan Musa Uzunlar aslen Niğdeli ünlülerimizdendir. Ardından “Kurtlar Vadisi” dizisinde Büyük İskender karakterleri ile hayran kitlesini adeta artırmıştır. Mimar Sinan Üniversitesi Devlet Konservatuarı Tiyatro bölümünü 1985 senesinde tamamlamıştır. Mezun olduktan sonra ise Devlet Tiyatroları’nda göreve başlamıştır. 2018 yılında ekranlarda yayınlanan “8.Gün” isimli dizide Hayati karakterini canlandırmaktadır. Günümüzde ise Yeditepe Üniversitesi ve Haliç Üniversitesi’nde eğitmenlik yapmaktadır. 

  • Yeliz Korkmaz

nigdeli-unluler-8

Ünlü fenomenler arasında son zamanlarda adından sıkça söz ettiren Yeliz Korkmaz’ı yakından tanıyalım. Kendisi Semiraminta adıyla özellikle TikTok’ta büyük bir hayran kitlesine ulaşmayı başarmıştır. Bunun yanı sıra paylaşımlarını Youtube ve Instangram üzerinden de sürdürmektedir. 2000 yılı doğumlu olan ünlü isim aslen Niğdeli ünlülerimizdendir. İstanbul Üsküdar Validebağ Anadolu Sağlık Meslek Lisesi’nden mezun olmuştur. Henüz 10 yaşında iken dans etmeye başlayan Yeliz Korkmaz, sosyal medyada dans video paylaşımları yapmıştır. En büyük hayalinin ileride çok iyi bir yönetmen olmak ve kendi filmlerini yapmak olduğunu dile getiren fenomen, geleceği parlak isimler listesindedir. 

 

Yorum ekle