Yolcu360 Blog
navigasyon cihazları ve navigasyon uygulamaları
navigasyon cihazları ve navigasyon uygulamaları
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Navigasyon Uygulamasının İyi Çalışması Neye Bağlı?

Navigasyon Uygulamasının İyi Çalışması Neye Bağlı?

Eskiden “sora sora Bağdat bulunurdu” ama artık ona da gerek kalmadı. Aradığınız, gitmek istediğiniz bir noktayı bulmanın, oraya gitmenin günümüzdeki en kolay yolu navigasyon cihazları ve navigasyon uygulamaları. Peki, Navigasyon Uygulamasının İyi Çalışması Neye Bağlı?

Navigasyon Uygulamasının İyi Çalışması Neye Bağlı?

Sistem, anlatıldığında çok basit ama uygulamada çok komplike bir sistem aslında. İşin içinde, aradığınız yeri bulmak istediğinizde soracağınız 3-5 kişiden fazlasını barındırıyor. Dünyanın etrafını saran haberleşme uyduları sisteminden internete uzanan karmaşık bir süreç olsa da biz sadece önümüzdeki ekrana bakmakla ve hatta çoğu zaman da “şimdi sağa dönün” diyen sesi takip etmekle yetiniyoruz.

Küresel Konumlama Sistemi

Türkçesini yazınca pek anlamsız gelmiş olabilir ama İngilizce tam adı Global Positioning System olan GPS’ten bahsediyoruz. Hayatımızın pek çok alanında, akıllı cep telefonlarımızda, tabletlerimizde sık gördüğümüz, gazetede, televizyonda sık duyduğumuz GPS, navigasyon sisteminin temelini oluşturuyor.

Daha önceleri askeri alanda kullanılan GPS sistemi, 1980’li yıllar ile birlikte sivillerin kullanımına da açıldı. O yıllarda kullanımı şimdiki kadar aktif olmasa da birçok alanda hızlı bir şekilde kullanılmaya başlamış olması, şimdiki gelişmiş haline gelebilmesinin önemli nedenlerinden bir.

Kısaca, uyduya giden ve gelen radyo sinyalleri ile alakalı olan GPS’te, alıcı sinyalin geldiği noktayı uydudan gelen radyo sinyali olarak alır ve bunu harita üzerinde konumlandırır. Bu noktada navigasyon cihazları ve navigasyon uygulamalarının iyi çalışması için, 24 uydudan oluşan bu sisteme yani GPS’e ihtiyaç var. Ama bu tek başına yeterli bir etken de değil şüphesiz. Neticede GPS sadece radyo sinyalinin geldiği noktayı belirliyor. Basit olarak düşünürsek siyah ekranda 2 nokta var ve bunlardan biri sizsiniz, diğeri de aradığınız yer. Burada ortaya çıkan bir diğer önemli bileşen de kesin doğruluğa yakın bir harita sistemi. Aksi takdirde arayan da aranan da siyah ekran üzerindeki birer noktadan ibaret kalıyorlar.

GPS ve harita ile birlikte navigasyon sistemi doğru çalışır duruma geliyor. Eğer cihazınızda internet bağlantınız da var ise sistem daha genişleyip büyüyen hale geliyor. Sadece bulunduğunuz nokta ile gideceğiniz nokta arasındaki yolu size gösteren bir sistem olmasının dışında, internet ile birlikte size yol durumunu, alternatif rotaları, gittiğiniz istikamette ilgilenebileceğiniz marketten tarihi eserlere, kafe ve restoranlardan konaklama yapabileceğiniz mekanlara kadar birçok yer hakkında bilgi, görsel ve yorumlara ulaşmanızı sağlıyor.

Teknolojik gelişmelerin ileride navigasyon ile ilgili ne gibi yeniliklere gebe olduğunu henüz bilmemekle birlikte, şu an bile yeterli düzeyde olan sistemin daha gelişkin ve yeniliklerle dolu hale geleceğine eminiz.

İstanbul araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara araç kiralama fiyatları için tıklayın!

 

Araç kullanımınızı kolaylaştıracak uygulama önerileri

Yorum ekle