Yolcu360 Blog
bodrum-myndos-sahili
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Bodrum Myndos Sahili Gezisi: Gül Renginde Günün Doğduğu Sahil

Bodrum Myndos Sahili Gezisi: Gül Renginde Günün Doğduğu Sahil

Bodrum Myndos Sahili, doğanın iyileştirici gücünü sizlere sunuyor. Sizden tek bir şey istiyor. Gözlerinizi kapatmanızı ve kendinizi doğanın kollarına bırakmanızı. 

Uğruna yüzyıllarca savaşılmış, defalarca kuşatılmasına rağmen yine de alınamamış bu antik kenti güzel kılan neymiş gelin birlikte öğrenelim. 

Bodrum Kalesi tarihi ve Bodrum gezisi yazımızı okumak için tıklayın.

Myndos Sahili

bodrum-myndos-sahili

Myndos Sahili, şarkıda da dediği gibi “Gül renginde günün doğduğu” eşsiz bir yerdir. Hala ülkemizde cennetin olmadığını düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Burası sadece kuş cıvıltılarının hakim olduğu saklı bir cennet gibidir. 

Geçmişi M.Ö. 640 yılına kadar uzanan Myndos Sahili’nde tarihin göz alıcı izlerini görmek hala mümkündür. Anadolu’da en eski uygarlıktan biri olan Lelegler tarafından kurulmuş bir şehirdir. Antik tiyatrodan, kale surlarına kadar her ayrıntısı düşünülerek tasarlanmış yaşam merkezidir. 

Hatta o dönemlerde, Myndos Kenti’nin güzelliği Büyük İskender’in kulağına kadar gitmiş. Fakat Büyük İskender bile kuşatıp alamamış bu kenti. Özetle Roma İmparatorluğu’nun mimari esintilerinden biri olan Myndos Antik Kenti, düşlediğinizden bile daha güzel. 

Myndos Sahili Nerede?

Peki, Büyük İskender’in aşık olduğu Myndos Sahili nerede? Dillere destan bu eşsiz güzelliği nasıl göreceğiz?

İşte size cevabımız: Myndos Sahili Bodrum’un benzersiz maviliğinde gizlenmiş antik bir kenttir. “Burayı herkesten önce ben keşfetmeliyim!” diyorsanız adresi: Gümüşlük Mahallesi, 1120. Sokak, No: 50, Bodrum/Muğla.

Myndos Sahili’ne Nasıl Gidilir? 

Bodrum, Ege ile Akdeniz’in kavuştuğu bir şehirdir. Dolayısıyla ulaşım için çok fazla seçeneğe sahipsiniz. 

Eğer uçakla gelmeyi planlıyorsanız Bodrum Milas Havalimanı şehir merkezine 35 km uzaklıkta yer alıyor. Ayrıca yat limanları sayesinde feribotla da ulaşım gerçekleştirebilirsiniz. 

“Arabam olmadan yola çıkmam” diyenlerdenseniz İstanbul ile Bodrum arası yaklaşık 700 km’dir. Ayrıca İzmir ile Bodrum arası da 236 km’dir. 

Bodrum Konaklama

bodrum-myndos-sahili-1

Son yıllarda turizm, ülkemizde en önemli sektörlerden biri haline geldi. Haliyle turizme yapılan yatırımlar epey arttı. Dolayısıyla konaklama imkanları başta olmak üzere turistik mekanlar oldukça şık bir görünüm kazandı. 

Oteller tasarlanırken yerli ve yabancı turistlerin konforu, ihtiyaçları en ince ayrıntısına kadar düşünülüyor. Yemeklerden, odalara standartlar her zaman en üst düzeyde tutuluyor. 

Bodrum’da çoğunluğu “her şey dahil” konseptle hizmet veren oteller oluşturuyor. Ayrıca dileyen misafirler butik otel, bungalov ya da villalarda da konaklayabiliyor. Sizler için Bodrum’da en çok tercih edilen ilk 10 konaklama yerini listeliyoruz. 

  1. The Poyz Hotel Bodrum (Google Puanı: 4.9)
  2. Voyage Bodrum Hotel (Google Puanı: 4.7)
  3. Delita Suit Hotel (Google Puanı: 4.7)
  4. Allium Bodrum Resort (Google Puanı: 4.7)
  5. Myndos Hotel & Residence (Google Puanı: 4.7)
  6. Yalıkavak Marina Otel (Google Puanı: 4.6)
  7. Mandarin Oriental Hotel (Google Puanı: 4.6)
  8. Regnum Escana Boutique Hotel (Google Puanı: 4.6)
  9. Cape Bodrum Luxury Hotel (Google Puanı: 4.4)
  10. D’Plaj Rezidans (Google Puanı: 4.1)

Bodrum’da Neler Yapılır? 

Bodrum gündüzüyle aşık eden, gecesiyle baş döndüren bir şehirdir. Küçük bir sahil kasabası olsa da turizmin etkisiyle oldukça gelişmiştir. Barları, kafeleri, lüks restoranları ve daha pek çok imkanlarıyla tatilcilerin favori adreslerindendir. Dolayısıyla birçok turistin tercih ettiği Bodrum’da neler yapabilirsiniz? Sizin için küçük bir liste hazırladık. Evet “küçük” bir liste. Listede olmayan aktiviteleri sizin hayal gücünüze bırakıyoruz. 

  • “Kahvaltının mutlulukla bir ilgisi olmalı.” demiş Cemal Süreya. Güne mutlu bir başlangıç yapmak için mutlaka Bodrum’un eşsiz manzarasına karşı sıkı bir kahvaltı yapmalısınız. 
  • Bodrum’da yerüstü kadar denizin altında da keşfedilmeyi bekleyen güzellik var. Tüplü dalış yapmak sizi heyecanlandırıyorsa mutlaka bu deneyimi yaşamalısınız. Akdeniz’in gizemli dünyasına bir de bu açıdan bakmalısınız. 
  • Yaz tatilinin vazgeçilmezleri arasındadır tekne turu. Günübirlik koylar arası gidip gelebileceğiniz tekne turlarına çıkabilirsiniz. 
  • Acıkınca akıllara gelen “Ne yiyeceğiz?” sorusunu epey can sıkıcıdır. Merak etmeyin. Bodrum’da bu soruya verebileceğimiz yüzlerce yanıt var. Abartmıyoruz. Öncelikle deniz ürünleri başta olmak üzere atıştırmalıkları, yöre özgü lezzetleri, el yapımı ürünleri tercih edebilirsiniz. 
  • Canlı müzik ve Bodrum geceleri birbirini tamamlayan bir ikili. Günün yorgunluğunu atabileceğiniz ve eğlenceli şarkılarla dans edebileceğiniz pek çok mekan sizleri bekliyor. 
  • Bodrum Kalesi manzaralı akşam yemeğine ne dersiniz? Dalgaların hafif hafif kıyıya vurduğu, dingin ve sessiz şahane bir akşam yemeğine davetlisiniz. 
  • Böylesine eşsiz bir sahile ve sonsuz kumsala sahip Bodrum’da kamp yapmadan gidemezsiniz! Sabah güneşin doğuşuna şahit olabileceğiniz, dalgaların sesiyle uykuya dalabildiğiniz sakin Bodrum koylarında gönlünüzce kamp yapabilirsiniz. Dolunay varsa şanslısınız. Yakamoza karşı hayaller kurabilirsiniz. 

Ruhunuzun biraz olsun dinlenmeye mi ihtiyacı var? O halde sizi bu yaz Myndos Sahili’ne bekliyoruz 😊

Bodrum’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Yorum ekle