Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Murano Adası Gezi Rehberi / Venedik

Murano Adası Gezi Rehberi / Venedik

Murano Adası cam işçiliği ile ünlü adası özellikle alışveriş tutkunlarının uğrak noktalarından biri. Venedik gezilecek yerler arasında Murano cam sanatı ile ön plana çıkıyor. Ziyaretçilerin Murano gezilecek yerler planında mutlaka birbirinden yaratıcı cam hediyelik eşya keşfi de olmalı. Venedik turu yaparken mutlaka deneyimlemeniz gereken cam sanatını kaçırmayın. Peki Murano adası hakkında bilgiler neler? Murano Adası cam işçiliğinin yanında ne gibi özelliklere sahip?

Murano Adası Nerede ve Nasıl Gidilir?

Venedik’te bulunan Murano Adası’na İstanbul Venedik uçak bileti araması yaptıktan sonra uygun bulduğunuz bilet ile direkt Venedik’e uçabilirsiniz. Şehre deldiğinizde Murano Adası’na ulaşım için Fondamante Nove durağından hareket eden 12 numaralı vaporettoya binebilirsiniz. Zaten binmenizle inmeniz bir oluyor çünkü Murano Venedik’e yaklaşık 10 dakikalık mesafede. Adaya geldikten sonra vaporetto saatlerine göz atmayı unutmayın, dilerseniz Murano’dan sonra Burano Adası’na da geçebilir, her iki adayı da aynı gün içerisinde ziyaret edebilirsiniz. Dönüşte İstanbul Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakarak zaman kaybetmeden dilediğiniz semte veya şehre gidebilirsiniz. 


Murano Adası Cam Sanatı

Murano Adası’na geldiğinizde sağlı sollu hediyelik eşya mağazaları ve cam atölyeleri sizleri karşılıyor. Cam işçiliği ile dünyaca ünlü Murano Adası’nda hediyelik eşya fiyatları elbette çok ucuz değil ama bütçe dostu seçenekler de mevcut. Örneğin cam işlemeli kolyeler 10 euro, bardaklar 7-8 euro’dan başlayan fiyatlara satılıyor. Ancak adada Çin malı taklit ürünler de satılabiliyor, bu nedenle beğendiğiniz ürünü almadan önce orijinal olduğunu belirten damganın bulunduğundan emin olun. 


Murano Adası’nda Ne Yapılır?

Adada yapabileceğiniz bir diğer aktivite ise cam atölyelerini gezmek. Burada sanatçıların canlı performanslarını izleyebilir, camın nasıl işlenip şekil aldığına yakından tanıklık edebilirsiniz. Murano müzelerini keşfe çıkabilir birbirinden farklı cam eşyaları yakından inceleyebilirsiniz. Birbirinden renkli cam bardak, tabak, vazo ve takılar arasında kendinizi kaybetmeniz mümkün benden söylemesi. Murano oldukça küçük bir ada, baştan sona gezmeniz en fazla iki saatinizi alır. Ancak alışveriş kısmını da katarsanız yarım gününüzü buraya ayıracak şekilde plan yapabilirsiniz. 

Murano Adası Gezilecek Yerler

Venedik gezilecek yerler arasında göze çarpan Murano Adası rengarenk cam sanatını yanında çok şirin manzaralar sunan rengarenk evler de sunuyor. Kanalın çevresi sarı, yeşil ve mor gibi canlı renklere boyanmış evlerle sarılı. Burada gezerken kendinizi bir dönem filminde hissedebilirsiniz. Murano tarihi alanları müzeleri ve sokakları ile gezilecek yerler açısından verimli.

Museo del Vetro / Murano Cam Müzesi

Murano Adası’na gelmişken Museo del Vetro yani Cam Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Palazzo Giustinian’da misafirlerini ağırlayan Cam Müzesi, yüzyıllardan günümüze miras kalan cam sanatının en güzel örneklerini görme imkanı sunuyor.

Murano Cam müzesi giriş ücreti : Yetişkinler için 12 euro, indirimli bilet 9.5 euro. 


Palazzo Du Mula

1800’lü yıllardan günümüze gelen Palazzo Da Mula ilgi çekici mimarisi ile görülmeye değer yerlerden biri. Sarayı önemli kılan diğer bir detay ise Monet’e ilham verip ünlü ressamın burayı resmetmiş olması.


Mozaik kaplamaları ile hayranlık uyandıran Santa Maria e San Donato Bazilikası ile Campo Santo Stefano gezi listenize ekleyebileceğiniz önemli duraklar arasında. Hepinize şimdiden keyifli seyahatler! 

Venedik'te Gezilecek Yerler

Yorum ekle