Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > MR Cihazlı Ekspertiz Nedir? Nasıl Yapılır?

MR Cihazlı Ekspertiz Nedir? Nasıl Yapılır?

İkinci el araç satın almak isteyenler için ekspertiz oldukça önemli. Çünkü sürücüler kazalı araç satın almak istemiyor.  Kazalı araç tespiti yapmak için çok sayıda yöntem var. Bu yöntemlerin bazıları deneme yanılma ile bulunmuş geleneksel yöntemler. Bazıları ise tramer sorgulaması gibi teknolojiye dayalı yöntemler. Fakat hiçbiri kesin sonuç vermiyor.  Hasarlı araç satıcıları, bir yolunu bulup araçlarını kazasız olarak gösterebiliyor. Bu noktada ekspertiz hizmeti devreye giriyor. Aracın kazalı olup olmadığı konusunda daha doyurucu bir bilgi ediniyoruz. Değişen teknolojiyle birlikte artık bu ekspertiz hizmeti daha da gelişiyor. Tabiri caizse araçların mr’ı çekiliyor. Araç hakkında çok detaylı bilgiler elde ediyoruz. Biz de bu yazımızda, mr cihazlı oto ekspertiz nedir ve nasıl yapılır konularına değinmek istiyoruz. Gelin hep birlikte mr cihazlı oto ekspertiz nedir, bir bakalım. 

Mr cihazlı oto ekspertiz sisteminden sonra araç satıcılarının yalan söylemesi pek mümkün değil. Çünkü sistem aracın bütün durumunu detaylı olarak ortaya koyuyor. Ayrıca doğruluk payı, uzmanlar tarafından %100 olarak belirlenmiş durumda. 

İkinci el otomobil almak isteyenler, mr cihazlı oto ekspertiz hizmetinden yararlanmak istiyor. Dolayısıyla ekspertiz nasıl yapılır, mr cihazlı ekspertiz nedir soruları çok merak ediliyor. 

Ekspertiz Çeşitleri Nelerdir? yazımızı okumak için tıklayın.

MR Cihazlı Oto Ekspertiz Nedir? 

İkinci el araç alım satımlarında, aracın hasarlı olup olmadığını anlamak için ekspertiz yaptırılıyor. Mr cihazlı oto ekspertiz ise bu işlemin daha gelişmiş hali. 

Mr cihazlı oto ekspertiz aracı, aktif ısı dalgalarıyla iş görüyor. Aktif ısı dalgaları aracılığıyla otomobilde boya, macun, vernik gibi işlemlerin olup olmadığını ölçüyor. Ayrıca bu ölçümleri raporlayan bir hizmet sunuyor. 

Hayat kurtarıcı bu mr cihazlı oto ekspertiz aracı, yüksek hassasiyet oranı ile çalışıyor. Uzmanlar sonuçların doğruluk oranının %100 olduğu şeklinde açıklamalar sunuyor. 

Bir nevi otomobillerin mr’ını çeken makine, oldukça güvenilir veriler meydana getiriyor. Birçok ikinci el otomobil alıcısı, bu yöntemi tercih ediyor. Ayrıca sunulan rapor uluslararası standartlara sahip. 

Sunulan mr oto ekspertiz raporu, yapılan firmaya göre değişmiyor. Ekspertiz işlemi, tamamen otonom bir sistem tarafından gerçekleştiriliyor. Bu nedenle tarafsız ve uluslararası standartlara uygun bir hizmet. 

İkinci el otomobil bakarken kazalı araç satın almamak adına, kullanılması gereken bir yöntem. Sürücüler bu yöntem sayesinde hasarlı araçları satın almanın yaratacağı maliyetlerden kurtuluyor. 

 MR Cihazlı Oto Ekspertiz Nasıl Yapılır?

Araçların hasarlı olup olmadığını anlamaya yarayan detaylı bir analiz sunan bir sistemden bahsediyoruz. Mr cihazlı oto ekspertiz hizmetini, bir nevi araçların mr’ının çekilmesi gibi düşünebiliriz. 

Kesin sonuçlar veren işlemde mr cihazıyla, boya ve kaporta görüntüleme teknolojisi kullanılıyor. Bu işlem, yüksek performanslı flaş ve halojen ışıklar gerektiriyor. Böylece ultra hassas IR kamera, kusurları yakalıyor. 

Mr cihazlı oto ekspertiz sistemi, özel bir yazılım aracılığıyla çalışıyor. Bu nedenle hata payı neredeyse yok. Ayrıca sonuçlar oldukça şeffaf ve hassas. Kusurları, basit verilerle anlatmakta üzerine yok diyebiliriz. 

İkinci el araç alım satımında çok işe yarayan bu sistem, aracın belli bir noktasını incelemiyor. Aracı 360 derece inceleyip raporlama yapabiliyor. Aldatıcı ve yanıltıcı bilgiler vermeden olası bir kazalı araç alışverişinden koruyor. 

Mr cihazlı oto ekspertiz, standart boya ölçüm cihazları ile yapılan işlemlerden daha detaylı bilgi sunuyor. Ayrıca en klasik boya ölçüm işlemlerinden daha hızlı ve daha güvenilir bir işlem. Klasik boya ölçüm işlemleriyle ulaşamayacağınız hassas verilere, bu yol ile ulaşabiliyorsunuz. 

Detaylı mr cihazlı oto ekspertiz sonucunda, aracınıza özel bir harita oluşturuluyor. Bu harita, aracınızın kaportasında yapılmış olan değişimleri açıklıyor. Grafiklerle temsil edilen veriler, beş renkten oluşan bir ısı haritası. 

Mr cihazlı oto ekspertiz işlemi sonrası çıkarılan harita, renklerine göre okunuyor. Bu haritada aracınızdaki boya işleminin derinliği, çapı, türü hesaplanıyor. Böylece hassas verilere, oldukça basit bir şekilde sahip olabiliyorsunuz. 

Mr Cihazlı Oto Ekspertiz Ne Kadar Sürüyor?

İkinci el araç satın almak isteyen sürücülerin, çok merak ettiği sorular var. Bunlardan bir tanesi de mr cihazlı oto ekspertiz işleminin ne kadar sürede yapıldığı konusu. 

Mr cihazlı oto ekspertiz işlemi, oldukça kapsamlı ve doğru sonuçlar veren bir işlem. Fakat gelişen teknolojinin de katkısıyla çok az bir sürede yapılabiliyor. Uzmanlar kontrolünde mr görüntüleme hizmeti, ortalama on ya da on beş dakika içerisinde sonuçlanıyor. 

Mr Cihazlı Oto Ekspertiz İşleminin Faydaları

Kazalı araçların, hasarlarını anlayabilmeniz için birçok yöntem var. Bunlardan bazıları geleneksel bazıları değil. Ama şunu söyleyebiliriz ki en güvenilir yöntemlerden biri mr cihazlı ekspertiz işlemi. 

Bu yöntemin standart bir ekspertiz işleminden daha fazla katkısı oluyor. Çünkü daha net ve kesin sonuçlara ulaşmanız mümkün. Sizler için mr cihazlı oto ekspertiz işleminin başlıca faydalarını sıraladık. 

  • Aracın lokal boyalı olması sorunu

İkinci el araç alım satımlarda en çok karşılaşılan sorunlardan bir tanesi, aracın lokal boyalı olması. Standart ekspertiz firmaları bu konuda farklı sonuçlara varabiliyor. Ek olarak bir firma araçtaki parçanın tam boyalı olduğunu söylerken diğeri lokal boyalı diyebilir. 

İki ekspertiz firmasının farklı sonuçlara varabildiği şaibeli durumlarda, mr cihazlı oto ekspertiz yanıltıcı olmaz. Araçla ilgili doğru ve eksiksiz verilere ulaşabilirsiniz. 

  • Kaportadaki Macun Sorunu

İkinci el aracın kaportası hasar görmüş ve uygun biçimde düzeltilmemişse, boya işlemi istenildiği gibi tutmuyor. Bu nedenle kaportanın ne kadar macunlandığı önemli bir ayrıntı.

Mr cihazlı oto ekspertiz işlemi, kaporta için oldukça ayrıntılı bilgiler veriyor. Böylece doğru bilgiler ışığında doğru otomobil tercihleri yapabiliyorsunuz. 

  • Plastik Çamurluk, Panel Sorunu

Araçlarda bulunan plastik çamurluk, paneller darbe almaya yatkın parçalar. Bu nedenle kolay deforme oluyorlar. Fakat bazı tamirciler, bu yapıları değiştirmek yerine onarıyor. 

Sözünü ettiğimiz parçalar, onarım için üretilmediğinden kolayca eskiyor. Mr cihazlı oto ekspertiz sayesinde, bu araçların da ne kadar sağlam olduğunu anlayabilirsiniz. Sistem, parçalar üzerindeki boya, macun gibi işlemleri hemen yakalıyor. 

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle