Yolcu360 Blog
Mitsubishi Eclipse Cross
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Mitsubishi Eclipse Cross İncelemesi

Mitsubishi Eclipse Cross İncelemesi

Mitsubishi Eclipse Cross incelemesi ile aracın yenilenen özelliklerine baktık. 2018 model Mitsubishi Eclipse Cross hakkında tüm detaylara göz attık.

Mitsubishi Eclipse Cross İncelemesi

Hayalinizde bir Mitsubishi Eclipse Cross varsa, SUV araç konusunda özel bir tasarım zevkine ulaşmışsınız diyebiliriz. Mitsubishi markasının tasarladığı yeni kompakt SUV Eclipse Cross modeli, sürüden ayrılan bir tasarım çizgisi sunuyor.

SUV kategorisinde Mitsubishi marka otomobiller zaten oldukça sağlam bir imaja sahipler. Eclipse Cross modeli ise bildiğimiz, alıştığımız SUV çizgisinin üstünü çizen bir algı sunuyor. Geniş iç hacmi, hareketli çizgileri, krom detaylar ve farklı renk seçenekleri ile öne çıkıyor. İç mekanda deri döşeme, ahşap ve metal etkisi mükemmel bir uyum yakalıyor. Gelelim 2018 model Eclipse Cross hakkında detaylara…

Eclipse Cross donanımı zengin bir otomobil. Çarpışma önleyici fren sistemi, kör nokta uyarı sistemi, adaptif hız sabitleyici gibi özellikler standart olarak sunuluyor.

Eclipse Cross İç Mekan Özellikleri Nasıl?

Eclipse Cross 2018 modelinin iç mekanı oldukça zevkli bir tasarıma sahip. 7 inç renkli dokunmatik ekran, göz hizasına konumlanmış ve sürüş keyfini arttırıyor. Kokpitte iri düğmeler kullanılmış. Bunlar kullanımı gerçekten kolay kılıyor ancak ortama biraz nostaljik bir hava da katıyor. Dışarıdan tek parça algılanan cam tavan içeriden iki parçalı olarak algılanıyor. Cam tavanın ön kısmı açılabiliyor. Arka koltuklarda sırtlık ayarı olması, kızaklı olan bu arka koltukların 200mm kadar ileri geri hareket edebilmesi de konforu ve fonksiyonelliği arttırıyor.

Mitsubishi Eclipse Cross Bagajı Nasıl?

Eclipse Cross’un bagajı 341 litre. Bu bagaj hacmi Eclipse Cross’un ortalama bir kompakt SUV’dan bir tık ileride olmasını sağlıyor. Koltuklar öne çekilirse bagaj hacmi 448 litreye ulaşıyor. Bagaj zemini geniş ancak oldukça yüksek bir eşik kullanıldığı için yükleme ve indirme zor olabiliyor.

Mitsubishi Eclipse Cross 2018 Fiyat Listesi Nasıl?

2018 model Mitsubishi Eclipse Cross fiyat listesi 175.500TL’den başlıyor. Dört tekerden çekiş, otomatik şanzıman ve turbo benzinli motor zengin donanım düşünülünce fiyat sınıfına göre makul karşılanabilir. Ancak Eclipse Cross’un rakipleri arasında benzer kombinasyonu biraz daha uygun fiyata sunanlar var. Eclipse Cross’un rakipleri kimler derseniz Hyundai Tocson (156.900TL baz fiyat), Toyota CH-R (177.700TL baz fiyat) satılabilir.

Eclipse Cross 2018 Modelinin Teknik Özellikleri

Teknik özellikler denilince akla motor gücü, hızlanma verileri, yakıt tüketimi optimizasyonu geliyor. Aracın bu konulardaki belirlenmiş teknik özellikleri şöyle:

Mitsubishi Eclipse Cross

Eclipse Cross Motor Özellikleri

Motor Tipi ve Konumu: Sıralı, turbo, önde ve enlemesine.

Motor Silindir Hacmi: 4/16 silindir/ subaplı motorun silindir hacmi 1499cc.

Motorun Maksimum Güç Verisi: 120kW 163HP 5500d/d.

Motorun Maksimum Tork Verisi: 250Nm 1800-4500d/d.

Eclipse Cross Ne Kadar Yakıyor?

Eclipse Cross’un yakıt tüketimi ortalaması 7 litre. Şehir içinde 8,2 litre, şehir dışında 6,2 litre yakıt tüketimi yapıyor. Yakıt depo kapasitesi 60 litre.

Eclipse Cross Hızlanma Özellikleri Nasıl?

Konu hızlanma olunda Eclipse Cross’un maksimum hızı 200km/s ölçülmüş. 0-100km/s hızlanması ise 9,8 saniye.

Eclipse Cross Bakım Maliyeti Nedir?

Aracın bakım aralıkları üretici firma tarafından 20 bin km olarak belirlenmiş.Yıllık bakım maliyeti ise 500TL civarında.  

 

Yorum ekle