Yolcu360 Blog
mikonos-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Mikonos Turu: Yunan Adaları Rehberi

Mikonos Turu: Yunan Adaları Rehberi

Mikonos turu, Yunanistan gezisi sırasında sizi bambaşka hissettirecek rotalardan biri. Eğlencesi hiç bitmeyen, güneşi hep parlayan Yunan Adası Mikonos, yaz tatillerinin vazgeçilmez adresi. Yunanistan Adaları turunuza Mikonos’tan başlamaya ne dersiniz? 

Mikonos Turu

mikonos-3.jpg

Kiklad Adası’nın bir parçası olan Mikonos, Yunan Adaları turunun vazgeçilmez rotasıdır. M.Ö. 5.000 yılından bu yana yerleşik hayattan izler görünen ada, Ege’nin en güzel adaları arasında. Kilometrelerce uzanan sahil şeridi, uçsuz bucaksız kumsalıyla her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. 

Mikonos Adası’nda sadece deniz ve eğlence yok elbette. Bunun yanı sıra UNESCO Dünya Mirası Alanları listesine girmeyi başarmış tarihi kentleriyle de ünlü. Delos bölgesinin tamamı arkeolojik sit alanı olarak kabul ediliyor.

Eğlenceyi, huzuru ve tarihi kısacası tatili doya doya yaşayacağınız Mikonos turu bu yaz sizleri bekliyor. 

Rodos Adası hakkındaki yazımız için tıklayın.

Mikonos’ta Geceler Bir Başka

mikonos-4.jpg

Hiç şüphesiz Mikonos, Yunan adaları arasında en eğlenceli ada. 7/24 kesintisiz müziği, dansları, kıpır kıpır enerjisiyle tam bir yaz adası. Özellikle akşam saatlerinde başlayan hareketlilik sabahın ilk ışıklarına kadar devam ediyor. Hatta pek çok turist Mikonos’un gece hayatı için burayı tercih ediyor. Sabahları kumsala uzanıp güneşlendiğiniz mekanlar gece bol müzikli kulüplere dönüşüveriyor. 

Yunan müziklerini hepimiz biliriz. Hafiften başlayan ezgiler yavaştan ruhumuzu sarar. Sonra notalar hızlanır ve soluksuz bir dans başlar. “Yok ben oynamak istemiyorum.” diyenleri bile baştan çıkarır bu ezgiler. İşte Mikonos Adası merkezinde bulunan tavernalarda bir yandan eşsiz Yunan mezelerini tadabilir bir yandan da ruhunuzu canlandıran ezgilere eşlik edebilirsiniz. 

Mikonos Gezilecek Yerler

Mikonos tadına doyum olmayacak manzaralara sahip bir ada. Denizinin mavisi, güneşinin turunculuğuyla kartpostallara taş çıkartan cinsten anlara sahne oluyor. Gün doğumunda sarı, gün batımında eşsiz kızıla bürünen gökyüzü sizi dinlendirmeye yetiyor. 

Sizin için Mikonos’ta mutlaka gezip görmeniz gereken yerler listesi hazırladık. Listemize göz atmadan yola çıkmayın. Bizden söylemesi: 😉

  • Rüzgara Karşı Yel Değirmenleri

mikonos-1-1.jpg

Ege olup da rüzgarsız olmayan bir yer var mıdır? Elbette olamaz. Mikonos da Ege’nin keskin rüzgarını en derinden hisseden adalardan biridir. 16.YY’da Venedikliler tarafından inşa edilmiş yel değirmenleri, halen rüzgara meydan okuyor. Ayrıca bölge halkının elektrik ihtiyacı da rüzgar enerjisi sayesinde karşılanıyor. Denize karşı sıra sıra kusursuz görünümleriyle özellikle fotoğraf meraklılarının uğrak noktası. 

  • İtalya Esintisi: Little Venice

Mikonos Adası’nın aynı zamanda “Küçük Venedik” olarak adlandırıldığını biliyor muydunuz? Tıpkı Venedik evleri gibi suyun üzerinde rengarenk ve küçük yan yana dizilmiş evlerinden dolayı Mikonos’a Küçük Venedik deniyor. Burayı gezerken siz de neden Little Venice dendiğini anlayacaksınız. Dilerseniz evlerin altında bulunan kafelerde bir şeyler içebilir, Ege Denizi’nin tadını çıkarabilirsiniz. 

  • Kutsal Mabed: Panagia Paraportiani Kilisesi

13.YY’da başlanan Panagia Paraportiani Kilisesi’nin yapımı 17.YY’da tamamlanmıştır. Mikonos turunun en çok ilgi gören noktalarından olan kilise, tarihi ve dini açıdan büyük öneme sahiptir. 

  • Bembeyaz Kumsalları ile Mikonos Plajlar

mikonos-2-1.jpg

Bize sorarsanız Yunan sahilleri açık ara diğer ülkelerin sahillerinden ön geliyor. İncecik kumsalların, bembeyaz taşların ve masmavi denizin oluşturduğu o ahengi başka bir ülkede bulmanız neredeyse imkansız. Ege Denizi’nin berraklığı, dalgaların çıkardığı ses ise paha biçilemez. Güneşinin kendine özgü sıcaklığı, insanın içini ısıtan enerjisi Yunan adalarını çok daha cezbedici hale getiriyor.

En kaliteli plajlardan Nammos Beach, sörf tutkunlarının adresi Ornos Beach ise Mikonos Adası’nda ön plana çıkıyor. 

  • Çağlar Boyu Bizimle: Delos Antik Kenti

 M.Ö. 7.YY’dan günümüze kadar ayakta kalmayı başaran Delos Antik Kenti, adanın en kutsal bölgesi olarak kabul ediliyor. Gün Işığı Tanrısı Apollo ve Gece Işığı Tanrıçası Artemis’in doğduğu yer olduğu rivayet ediliyor. Tarihin doğa ile bütünleştiği Delos Antik Kenti, Yunanistan gezisi sırasında mutlaka görmeniz gereken yerler arasında yer alıyor. 

  • Yunan Çizgileri: Ano Mera Köyü

Alışılagelmiş Yunan mimarisini biliriz. Bembeyaz duvarlı, masmavi çatılı evleri ile kusursuzluğun simgesidir. Ano Mera Köyü ise Yunan mimarisine farklı bir bakış açısı getiriyor. Yine beyaz duvarlara sahip evler fakat işlemeler, çiçekler değişik motifler ile bizi karşılıyor. Mikonos Adası’nın merkezinde yer alan Ano Mera Köyü, Yunanistan’a otantik bir hava katıyor. Sevecen ve bir o kadar içten olan bu köyü görmeden gezinizi bitirmemenizi tavsiye ederiz. 

  • Tarihin Eli: Mikonos Arkeoloji Müzesi

1902 yılında inşa edilen Mikonos Arkeoloji Müzesi’nde Helenistik Dönem’e ait takılar, seramikler çeşitli kalıntılar sergileniyor. Antik Yunan tarihine ışık tutan bu eserler Mikonos turunu daha da gizemli bir hale getiriyor. Mikonos Arkeoloji Müzesi, Yunan tarihinin köklü geçmişini, eski medeniyetlerin yaşam tarzını görmek isteyen ziyaretçilerini bekliyor. 

Bize sorarsanız bu yaz bir değişiklik yapın. Yunanistan’ı karış karış keşfedin. Hatta ilk rotanıza Mikonos Adası’nı ekleyin. Ama siz siz olun sırrı ustasında Yunan mezelerini, tarifi imkansız Yunan lezzetlerini tatmadan dönmeyin. 😇

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle