Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Michael Schumacher’in Hayatı ve Kazandığı Ödüller

Michael Schumacher’in Hayatı ve Kazandığı Ödüller

Michael Schumacher’in son durumu hepimizin malumu. Gerçek bir spor severin heyecan, disiplin, başarı dolu hayatı onun ki. Kazanma tutkusu ve yeteneğin bileşimi hatta. Michael Schumacher’in kardeşi de kendisi kadar merak edilenler arasında. Bir de Michael Schumacher’in servetini merak edenler var. Michael Schumacher’in kardeşi de kendisi gibi motor sporları tutkunu. Zaten annesi ve babası da öyle. Michael Schumacher’in serveti ise öyle sayılacak türden değil. Ama onun esas serveti yaşamının değerinde gizli. Gelelim Michael Schumacher’in hayatının en önemli meyvesi olan ödüllere…

Michael Schumacher’in Hayatı ve Kazandığı Ödüller

Her yıl en çok izlenen, takip edilen spor müsabakalarından biri de Formula 1. Motor sporları konusunda alanının en üstünde yer alan bu yarış müsabakasının uzun yıllardır yapıldığı ve bu yıllar boyunca pek çok iyi ve ünlü yarış pilotunu tanıttığı gerçeği ile Michael Schumacher’i incelemeye aldık.

Michael Schumacher Kimdir?

1969 yılında Köln’e bağlı Hürth-Hermülheim doğumlu olan Schumacher, çocukluğunda başlayan tutkusunun peşinden giderek, dünyanın en önemli yarış pilotlarından biri olmayı başarmıştır. Ailesinin bu konudaki isteklerinin ve desteklerinin çok önemli olduğunu her fırsatta belirten pilotun küçük kardeşi Ralf Schumacher de abisi gibi dünya klasmanında yer alan bir pilottur. Ailenin çocuklara desteği o kadar fazlaymış ki Michael daha 4,5 yaşındayken, babasının evde kendi imkanlarıyla yaptığı, üstü açık yarış arabasıyla kart racing yapıyormuş. Yarış pilotluğu kariyerindeki ilk lisansı 12 yaşında kart racing üzerine alan Michael, 1984 – 1987 yılları arasında Formula Koenig Series’de yer alıp, kart racingde Almanya ve Avrupa’da pek çok ödül kazanmış.

1988’de Formula Ford serisinde, 1989’da da Formula 3 serisinde yarışmaya başlayan pilot, bu alandaki ilk ödülünü 1990 yılında şampiyon olarak alır. Kazandığı başarı ile bir sonraki yıl World Endurance Championship’te Mercedes gençler yarış programına katılıp Mexico City yarışını ilk sırada tamamlamış. Aynı yıl ilk Formula 1 deneyimine de şans eseri katılmış. Belçika Grand Prix’inde Jordan – Ford takımı adına yarışacak olan Bertrand Gachot’nun, bir taksi şoförüyle yaşadığı sorundan dolayı hapsedilmesi Schumacher’e bu şansı tanımıştır. Onun da bu şansı iyi değerlendirdiği açık seçik ortada.

Michael Schumacher

Belçika’da mekanik arıza nedeniyle ilk turda yarışı bırakmak zorunda kalmasına rağmen gösterdiği başarı ile birlikte Benetton – Ford takımıyla anlaşma imzaladı. 1993 yılında Portekiz Grand Prix’sini kazandı. İlk Formula 1 şampiyonluğunu ise 1994 sezonunda elde etti. Benetton takımıyla 1995’de kazandığı 2. Şampiyonluğun ardından Ferrari ile anlaşma imzalayarak kariyerini en üst seviyeye taşımaya başladı.

2000 – 2004 yılları arasında Ferrari pilotu olarak ardı ardına 5 Fromula 1 şampiyonluğu yaşayan Michael Schumacher, 2006 yılında pistlere veda ettiğini açıkladı. Yine de fazla uzak kalamayarak 2010 yılında bu kez Mercedes için sürücü koltuğuna oturan Schumacher 3 sezonda yalnızca 1 yarış kazanabildi ve 2012 yılında emekliye ayrıldığını söylediği açıklamasını yaptı.

30 Aralık 2013 tarihinde Fransa Alplerinde geçirdiği bir kayak kazası sonucunda başını bir kayaya vurarak yaralandı. Tedavisi o günden beri sürmekle birlikte görülen tek başarı komadan çıkması oldu. Hala ailesini ve arkadaşlarını tanıyamıyor.

Michael Schumacher’in Başarıları

Michael Schumacher kaç kez şampiyon oldu? 7 kez Formula 1 şampiyonluğu kazanan Scumacher’in rekorları da önemli. Hatta o kadar çok rekora sahip ki “En çok rekor kıran pliot” rekoru da kendisine ait. En çok şampiyon olan pilot, En çok pol pozisyonu kazanan pilot, En çok yarış kazanan pilot, En çok puanı olan pilot, Bir sezonda en çok yarış kazanan pilot, En çok ‘en hızlı turu atan pilot gibi pek çok rekoru yıllardır yarışmamasına rağmen elinde bulunduruyor.

 

Yorum ekle