Yolcu360 Blog
metaverse-is-ilanlari-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > İlginç bilgiler > Metaverse İş İlanları 

Metaverse İş İlanları 

Metaverse nedir, sorusunun yanıtı pek çok insan tarafından araştırılıyor. Sanal evren olarak Türkçeye çevrilen Metaverse, heyecan verici detaylar içeriyor. Metaverse ne demek, Metaverse ile neler değişecek gibi sorular da akılları kurcalıyor. Daha önce Metaverse nedir başlıklı bir içerik hazırlamıştık. Şimdi, Metaverse ne gibi fırsatlar sunuyor sorusuna yanıt arıyoruz. Özellikle de kariyer planı için ilham arayanlara Metaverse iş ilanları konusundan bahsetmek istiyoruz. Biraz hayal kuracağız ama verilere dayalı hayaller bunlar…

Meta evrende sanal dünyanın her bir yapı taşında çalışmak için fırsatlar doğacak. Yeniden inşa olan bir evren sonuçta. Fırsatlarla dolu…

metaverse-is-ilanlari.jpg

​​Metaverse Nedir?

Metaverse iş fırsatları konusuna geçmeden önce sanal evreni yeniden tanımlayalım. Metaverse nedir, bilmeyenler için özet yapalım. 

Henüz herkesin evinde bilgisayar yokken hatta kurumlarda bile yokken, internet hiç yaygın değilken bir yazar Metaverse’ten bahsetti. Her şey bununla başlamadı ama bu, önemli bir ilham kaynağı oldu. Neal Stephenson adlı fütüristik yazar, Snow Crash adlı romanda şu kelimeyi kullandı: Meta-verse. Kelimeyi incelersek;  meta(öte) / universe (evren) anlamına geliyor. Evren ötesi, bildiğimizin ötesi ve sanal evren şeklinde evrildi bu kelimelerin kesişimi. 

Konuya biraz daha somut yaklaşalım: Metaverse’te yaşam nasıl olacak?

Bu yeni sanal evrende, sanal bir yaşam alanı söz konusu olacak. Bugün sık sık online toplantılar yaparken aslında bizden uzaktaki bir çok insanla bir araya geliyoruz. Fiziki olarak aynı yerde olmadığımız halde eş zamanlı olarak aynı proje üzerinden çalışabiliyoruz. Peki, tam olarak eş zamanlı vakit geçirmek için ne gibi engeller var?

  • Aynı dili konuşamıyorsak, bu bir engel. 
  • Aynı ortamı paylaşmıyorsak bu da biraz kısıtlayıcı.  

Metaverse evreninde gelişmiş çeviri araçları ile dil, bir sorun ya da engel olmaktan çıkacak. Aynı ortam da sanal olarak gerçekleşecek. VR gözlüğümüzü takında yan yana geleceğiniz ama sanal olarak. Belki bir sahil kenarında kumsalda otururken sohbet edeceğiz. Belki de dünyanın en yüksek binasının terasında bir partide olacağız. İşte sanal evren, böyle sanal alemlerde avatarlarımızla ve dil sorunu yaşamadan bulunmamızı sağlayacak. Sanal para harcayacak, sanal keyifler yaşayacağınız. Sanal olarak mal ve mülk edinmek de mümkün olacak. Hani demin dedik ya dünyanın en yüksek binasının terasında partiye gideceğinzi diye; o terasın bir kirası olacak tabi. Sanal da olsa bedava değil yani 🙂

Kafanızda meta evren biraz canlandı ise şimdi sanal evrende iş fırsatlarına geçelim mi?

Metaverse İş İlanları

İnternetin henüz yaygınlaştığı yılları anımsayın… Neler oldu? İnternette bilgileri arayıp bulmak bir ihtiyaç haline gelince arama motoru doğdu. Onu tasarlayanlar, dünyanın en zenginleri arasına girdi. Arama motorunda görünmek üzere onun algoritmasını çalışanlar da öyle. Peki, internetten sosyalleşme fikrinin babası facebook ve onu izleyen araçlara ne demeli? Tüm bunlarda kendine yer bulmak isteyen e-ticaret döngüsü, bloglar, yorutube ve daha neler neler…İnternet yokken mesela 1970’lerde bunların bir anlamı olabilir miydi? İşte metaverse de böyle yeni bakir bir alan. Burada da yapılanmayı anlamak, yeni fırsatlar için yeni planlar yapmak ve öncü olmak önemli. Bir kaç basit örnek verelim:

  • Avatar Tasarlamak / Avatar Satmak / Avatar Geliştirmek

Meta evrende hepimizin avatarları olacak. Onların hazır tasarımlarının olduğu siteler, kişiye özel terziler gibi çalışan tasarımcılar ya da hazır şablonlar üzerinde geliştirmeye imkan veren uygulamalar ihtiyaç haline gelebilir. 

  • Metaverse İş İlanları: Mekan Tasarlamak / Sanal Dekorasyon Yapmak / Sanal Eşya Tasarımı

Sanal bir evren var ise bu dünyada olan her şeyin ve olmayanların tasarlanması gerekecek. O sahili, o en yüksek binanın terasını birileri tasarlamalı. Ya da o toplantı salonun içindeki eşyalar, kapılar, duvar kağıtları tasarlanmalı. 

  • Metaverse İş İlanları: VR Gözlükler ve Optik Teknolojisi Geliştirmek

Gelecek vizyonu sunan pek çok araştırma, optik konusunda yeniliklerin kaçılmaz olduğunun altını çiziyor. VR gözlükler şimdilik emta evren için giriş bileti gibi ama gelecekte bunlara ihtiyaç olmayabilir. Gözümüzdeki teknolojik mercekler yeterli olabilir.Optik bilimi farklı açılardan çok daha başka bir dünyanın kapılarını aralatacak. Mesela telefonla konuşmak için telefon lazım ya belki de gelecekte buna gerek kalmayacak. Optik alanında çalışıyorsanız bu projeler sizin için geleceğe yatırım değeri taşıyabilir. 

  • Metaverse İş İlanları: Emlak Almak ve Satmak

Emlak danışmanlığı günümüzün trend mesleklerinden biri. Meta evrende de emlak alıp satmak gerekecek. Buna danışmanlık ya da aracılık eden insanlar olacak. Bu evrenin yapısını kavramış kişiler, şimdiden metaverse’te arsa almak, ev almak isteyen kişilere hizmet vererek para kazanabilirler. Çünkü metaverse yatırımı yapmak isteyen ama bilmediği için korkan çok sayıda insan var. Metaverse arazi almak isteğinde olan kişileri bi’ düşünün…

  • Metaverse Danışmanlığı Yapmak

Aslında Metaverse, henüz çoğumuz için çok yeni bir kavram. Metaverse nedir, sorusunun yanıtı bilmeyenlerin sayısı bilenlerden fazla mesela. Bilenlerin de kaçı, bu evrende bir deneyim yaşadı? Öyle ise metaverse’i iyi anlamış kişilerin rehberliğine yaklaşık bir 30 yıl boyunca gereksinim duyulacak. 

Yeni evrenin kurallarını bilen eğitmenler, ulaşım uzmanları, kanunları bilen danışmanlar ve daha neler neler gerekli hale gelecek. Kendi uzmanlığınız ve yeterliliğiniz ekseninde bunları araştırarak yeni evrene hazırlanabilirsiniz. 

Metaverse İçin Hazır Olun!

Sosyal medya araçları ilk yaygınlaşmaya başladığında bunların marka iletişiminin ana kanalı haline geleceği gündemdeydi. Bugün herkes bir Youtube kanalı açmak ve bir konuda bilgi vererek çok izlenen kanalın sahibi olmak istiyor. Ama on yıl önce “oralar hep dutluktu” Hangi konuyu çalışmak isterseniz ilk yapan siz olurdunuz. Metaverse de geleceğin yeni alanı olacak. Şimdiden bu alanda bir şeyler yapmaya başlama vizyonunuz varsa ilk yapanlardan olacaksınız. Dolayısıyla ilk fırsatları yakalayan da sizler olacaksınız. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? Yolcu360’la hemen kiralayın, yazın araçsız kalmayın!

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle